Λειτουργεί από την Παρασκευή η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών

periigisi-mpeza-nea-pteruga-nosokomeio-filiaton

periigisi-mpeza-nea-pteruga-nosokomeio-filiatonΤην νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών επισκέφθηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας και Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Μπέζας, η οποία τέθηκε σε λειτουργία από την Παρασκευή 19.12.2014.

Στην νέα πτέρυγα υπάρχουν 65 νέες κλίνες ( σε δίκλινη διάταξη) εκ των οποίων οι 7 είναι στην ΜΑΦ (Μονάδα αυξημένης φροντίδας της οποίας επίκειται η στελέχωση ). Με την λειτουργία της νέας πτέρυγας ολοκληρώνεται η Α΄ φάση της του έργου «Επέκταση –Αναδιαρρύθμιση του ΓΝ – ΚΥ Φιλιατών » προϋπολογισμού 11,2 εκ €.

Σε στάδιο συμβασιοποίησης η αγορά ιατροτεχνικού εξοπλισμού

mpezas-nea-pteryga-nosokomeio-filiatonΕπίσης βρίσκεται στο στάδιο της συμβασιοποίησης η αγορά του ιατροτεχνολογικού & ξενοδοχειακού εξοπλισμού ο οποίος θα αρχίσει να παραλαμβάνεται σταδιακά το 2015.

Νέες ειδικές μονάδες στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Με την ολοκλήρωση του έργου και την τροποποίηση του νέου οργανισμού του νοσοκομείου ( ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του, βρίσκεται στο στάδιο των τελικών υπογραφών ) το νοσοκομείο θα διαθέτει 120 νέες κλίνες , νέα τμήματα – ειδικές μονάδες όπως γηριατρικής / αλτσχάιμερ, παρηγορητικής φροντίδας /πόνου και μονάδα μεταναισθητικής φροντίδας.

Τέλος με την παραλαβή νέου εξειδικευμένου εξοπλισμού που προέρχεται από δωρεά ( θα ακολουθήσει αναλυτικό δελτίο τύπου με την ολοκλήρωση της ) το νοσοκομείο θα διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό για πραγματοποίηση ιδιαίτερων εξετάσεων.

Α. Μπέζας: Αναβαθμίζονται οι δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας

xeirourgio-nea-pteryga-nosokomeio-filiatonΌχι μόνο Ικανοποιημένος αλλά και ιδιαίτερα συγκινημένος για την λειτουργία της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Φιλιατών, δήλωσε ο Αντώνης Μπέζας που θεώρησε το έργο μια προσπάθεια πολλών ανθρώπων. Με τις υποδομές που διαθέτει αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες δευτεροβάθμιας υγείας προς τους Θεσπρωτούς, το νέο κτίριο ενώ είναι ίσως το πιο σύγχρονο σε όλη την Ήπειρο. Ευχαρίστησε τον διοικητή για την συνεργασία. Επιπλέον τόνισε πως με τις νέες ειδικές μονάδες όπως γηριατρικής / αλτσχάιμερ, παρηγορητικής φροντίδας /πόνου και μονάδα μεταναισθητικής φροντίδας το Νοσοκομείο θα διαθέτει υπηρεσίες μοναδικές στην Βορειοδυτική Ελλάδα

Δήλωση με νόημα από Αντώνη Μπέζα: Η διενέργεια πρόωρων εκλογών δεν διασφαλίζει πολιτική σταθερότητα 

Τις πολιτικές εξελίξεις για την διενέργεια εκλογής Προέδρου της δημοκρατίας σχολίασε ύστερα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Μπέζας, τονίζοντας πως αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα είναι μια προσπάθεια ωμού εκβιασμού προς τους βουλευτές να μην εκλέξουν Πρόεδρο της δημοκρατίας, ώστε να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές, οι οποίες όμως, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά δεν διασφαλίζουν πολιτική σταθερότητα στην χώρα δημιουργούν πολιτική αβεβαιότητα και προβλήματα στην οικονομία διακυβεύοντας την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αυτοί που εξυφαίνουν ένα τέτοιο σχέδιο θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό και στην ιστορία και υποχρέωση των βουλευτών είναι να άρουν την πολιτική αβεβαιότητα με την εκλογή Προέδρου της δημοκρατίας. Σε ερώτηση αν οι εκλογές δεν λύνουν την πολιτική αβεβαιότητα τόνισε πως όχι στην παρούσα στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα και τέτοια διασφαλίζει μόνο η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δηλώσεις Μπέζα: Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο με ένα κλικ εδώ

nea-pteryga-nosokomeio-filaiton