Συγκλονιστικές εικόνες από τα γκαράζ του Norman Atlantic! (+VIDEO)

Η ιταλική ιστοσελίδα brindisioggi.it έδωσε στη δημοσιότητα, για πρώτη φορά, εικόνες από τα γκαράζ του Norman Atlantic, μετά το τραγικό γεγονός της φωτιάς που ξέσπασε σ’ αυτά και επεκτάθηκε σ’ ολόκληρο το πλοίο, την 28η Δεκεμβρίου 2014, αποκαλύπτοντας την απόλυτη φρίκη και καταστροφή.

Εκατοντάδες καμμένα αυτοκίνητα, μεταλλικά μέρη του πλοίου “παραδομένα” και αυτά στις “ορέξεις” της μεγάλης πυρκαγιάς, είναι ότι έχουν απομείνει, για να θυμίζουν το τραγικό αυτό γεγονός…

Σύμφωνα με αναφορές των Ιταλικών ΜΜΕ, από τις πρώτες έρευνες, δεν βρέθηκαν καμμένα σώματα επιβατών του Norman Atlantic, που πιθανά παγιδεύτηκαν μέσα στα φλεγόμενα γκαράζ του πλοίου.

Τα πρώτα πλάνα από τον χώρο στάθμευσης στο κατάστρωμα 3 και 4 του Norman Atlantic που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και απεικονίζουν μια εικόνα απόλυτης καταστροφής.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορέσουν σύντομα να διαπιστώσουν τι ακριβώς έγινε τη νύχτα της 28ης Δεκεμβρίου, πώς ξέσπασε η φωτιά και γιατί επεκτάθηκε τόσο γρήγορα.

Τα επίπεδα οξυγόνου είναι καλά και το μονοξείδιο του άνθρακα έχει μειωθεί στο μισό, ωστόσο οι συνθήκες δεν είναι 100% ασφαλείς για να προχωρήσουν οι έρευνες.

Το πρώτο πόρισμα αναφέρει ότι η φωτιά ξεκίνησε στα καταστρώματα 3 και 4 και εξαπλώθηκε προς τα πάνω, αφού τα καταστρώματα 1 και 2 βρέθηκαν άθικτα.

Σε ό,τι αφορά την ανάλυση του περιεχομένου των δύο “μαύρων κουτιών” του πλοίου που έχουν ανασυρθεί, αλλά βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση, η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου.

Είκοσι τρεις ημέρες μετά την τραγωδία, οι αγνοούμενοι είναι 18, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες των ιταλικών αρχών.