Έφτασαν στην Ηγουμενίτσα οι: #overthefortress, ενάντια στην «Ευρώπη-φρούριο» +φωτό

DSC_0772v

DSC_0772vΣτο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έφτασαν λίγο μετά της 8 το πρωί 200 του Σαββάτου Ιταλοί ακτιβιστές, μέλη κοινωνικών κέντρων, εργαζόμενοι σε προγράμματα αλληλεγγύης, φοιτητικοί σύλλογοι και Πανεπιστημιακοί που την προηγούμενη μέρα ξεκινήσαν από την Ανκόνα, με σκοπό να κατευθυνθούν προς την Ειδομένη.
Μαζί τους, έχουν υλικό για βοήθεια προς τους πρόσφυγες, ρουχισμό και είδη πρώτων βοηθειών. Στην ειδομένη πέρα από τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας,  θα επιχειρήσουν να βελτιώσουν τις υποδομές (τρεχούμενο νερό, φωτισμός κ.α.).

Σε δηλώσεις στους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας σημείωσαν: “Η αλληλεγγύη είναι εδώ. Κόντρα στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, ενάντια στη συμφωνία που συνυπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την Ε.Ε. και την Τουρκία και ουσιαστικά οδηγεί στην απέλαση όλους αυτούς τους ανθρώπους. Είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες, παλεύουμε για ρήξη και αποδέσμευση από την Ε.Ε.-φρούριο, από τις πολιτικές μνημονίων, λιτότητας και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Γιατί ειναι άλλο η ανιδραστική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ιταλίας που συνεργάζεται με την Αλβανική κυβέρνηση και κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα και άλλο η έμπρακτη Αλληλεγγύη του λαού της Ιταλίας.”

DSC_0775vTους Ιταλούς ακτιβιστές υποδέχτηκαν στο λιμάνι μέλη ανθρωπιστικών και εθελοντικών οργανώσεων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΟ Ηγουμενίσας. Αναχώρησαν για την Ειδομένη με 4 λεωφορεία και τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης. 

Το πρόγραμμα του #overthefortress, ενάντια στην «Ευρώπη-φρούριο» κατά την τριήμερη παραμονή τους στην Ελλάδα:

Σάββατο 26 Μάρτη-άφιξη στην Ηγουμενίτσα και μετάβαση και εγκατάσταση στην Ειδομένη, διανομή των ειδών στους πρόσφυγες.

Κυριακή 27 Μάρτη-Συναντήσεις με ελληνικές οργανώσεις

Δευτέρα 28 Μάρτη-Επιστροφή στην Ιταλία

DSC_0775v

DSC_0772v

DSC_0762_v