Νέα εβδομάδα παραστάσεων για το Politheatro με το έργο του Γκουστάβο Οτ: Η τρυφερή σου μολότωφ

afisa-theatro-Gkogkos-papaΝέα εβδομάδα παραστάσεων για το Politheatro με το έργο του Γκουστάβο Οτ ‘Η τρυφερή σου μολότωφ’ σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόγκου, με τους Όλγα Παππά και Θοδωρή Γκόγκο.

Η αλήθεια είναι επώδυνη για όλους

ʺΗ αλήθεια είναι επώδυνη για όλους. Εμείς οι ίδιοι στήνουμε παιχνίδια στους άλλους αλλά και στον εαυτό μας και κρυβόμαστε πίσω από τα ψέματα μας. Όμως, η αλήθεια  πάντα βρίσκει τρόπο να εμφανίζεται δίνοντας μια άλλη τροπή στα γεγονότα και μια  έκβαση   καταστροφική. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η παράσταση θέτει σε όλους μας το ερώτημα κατά πόσο αντέχουμε να μάθουμε αυτό που μας κρύβουν οι άλλοι αλλά και κατά πόσο μπορούμε να διακρίνουμε την ίδια την αλήθεια από το ψέμα.ʺ

Λίγα λόγια για τον Γκουστάβο Οτ

Γεννήθηκε στη Βενεζουέλα (Καράκας, 1963). Άρχισε να γράφει για το θέατρο από τα φοιτητικά του χρόνια και σπούδασε τη θεατρική γραφή στο Λονδίνο με δασκάλους όπως ο Χάρολντ Πίντερ. Έχει γράψει συνολικά 33 θεατρικά έργα ενώ παραστάσεις των έργων του ανεβαίνουν με επιτυχία σε πολλές χώρες της Αμερικής, Ευρώπης και Ασίας. Το 1992 ίδρυσε στο Καράκας το θέατρο San Martin του οποίου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης μέχρι σήμερα. Ένα από τα χαρακτηριστικά του θεάτρου του Οτ είναι η έκπληξη που επιφυλάσσει το τέλος. «Οι τελευταίες σελίδες δεν είναι οι τελευταίες στιγμές, αντιθέτως είναι όλες οι στιγμές μαζί. Η ένταση στις τελευταίες σελίδες μιας αγάπης, μιας πρόκλησης, μιας φιλίας. Αλλά ταυτόχρονα και οι τελευταίες σελίδες της αξιοπρέπειας ή της βίας, οι τελευταίες σελίδες της τυχαιότητας.»

Βραβεύσεις

Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με τα εξής βραβεία: Διεθνές Βραβείο Δραματουργίας Tirso de Molina (Ισπανία, 1998) Διεθνές Βραβείο  Ricardo López Aranda (Ισπανία, 2003) Β΄Βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό Σύγχρονης  Δημιουργίας και Ανανεωτικής Δραματουργίας του ΙNΑΕΜ στο Καράκας το 2006Β΄ Βραβείο Δραματουργίας του Torreperogil (Ισπανία, 2007) Το 2002-2003 επελέγη ως συμμετέχων στο πρόγραμμα “New Works Now!” του Public Theater της Νέας Υόρκηςκαθώς επίσης και στο Πρόγραμμα Δραματουργίας La Mousson d’ été στη Γαλλία και La Mousson à  Paris στην Κομεντί Φρανσαίζ.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος
  • Μετάφραση: Σταμάτης Πολενάκης
  • Μουσική επιμέλεια: Σεμέλη Παπαοικονόμου
  • Σχεδιασμός & Εκτέλεση Φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος
  • Φωτογραφίες : Χρήστος Γκλίβας 
  • Σχεδιασμός αφίσας: Σοφία Στεφανίδη 
  • Γραφιστικά: Μιχάλης Διαμάντης 
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Ακούγονται επίσης οι φωνές

Στα ηχογραφημένα κομμάτια ακούγονται οι φωνές των: Βαγγέλης Αθανασίου, Abdo Khasan, Σεμέλη Παπαοικονόμου, Δημήτρης Κάλλος, Βαιος Πανουργιάς

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Όλγα Παππά

Θοδωρής Γκόγκος

Επικοινωνία

e-mail : politheatro2@gmail.com

Παραθέτουμε τρέιλερ της παράστασης