Μηνύματα και ευχές για ”’καλή σχολική χρονιά”

sxoleio

sxoleio Δηλώσεις  Περιφερειάρχη για τη νέα σχολική χρονιά

 «Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα στην πατρίδα μας, είμαι σίγουρος ότι η νέα γενιά θα ζήσει πολύ καλύτερες ημέρες από τη σημερινή», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε χαιρετισμό του με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τους μαθητές/τριες να αφοσιωθούν στη μελέτη, παράλληλα τους κάλεσε να επιδεικνύουν αλληλεγγύη προς τους διπλανούς και ιδιαίτερα προς τους συμμαθητές τους που διαπιστώνουν ότι έχουν ανάγκη. «Μόνο βοηθώντας ο ένας τον άλλο θα τα βγάλουμε πέρα και η πατρίδα μας θα ξεπεράσει την κρίση», τόνισε.

Ο Περιφερειάρχης έδωσε επίσης συγχαρητήρια σε όλους τους Ηπειρώτες μαθητές που πέτυχαν την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό που κάτω από δύσκολες συνθήκες εκτελεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο του.

Mήνυμα  του Αντιπεριφερειάρχη για την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς

Εύχομαι  σε όλους τους μαθητές  και τις μαθήτριες καλή σχολική χρονιά.

Εύχομαι  στους καθηγητές,  τους δασκάλους, και τους γονείς  καλή  δύναμη  στο  δύσκολο έργο τους.

Αυτή  τη δύσκολη  εποχή για όλες τις οικογένειες, οφείλουμε  όλοι  οι εμπλεκόμενοι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και να δώσουμε τον  καλύτερο εαυτό μας, έτσι ώστε η  εκπαίδευση και η μόρφωση των παιδιών μας – η σημαντικότερη  επένδυση για το μέλλον της κοινωνίας μας – να είναι η  καλύτερη  δυνατή.

Τα  προβλήματα που θα ανακύψουν οφείλουμε να  τα  επιλύσουμε  με  συνεννόηση  και  συλλογική  προσπάθεια, με  συναίσθηση  ευθύνης, με  κοινωνική  αλληλεγγύη.

ΜΥΝΗΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα με πολλά  όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.

Για όλους τους  μαθητές του Δήμου Ηγουμενίτσας και ολόκληρου του Νομού Θεσπρωτίας, αρχίζει  ένα ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, δύσκολο μεν, συναρπαστικό δε.

Φέτος η οικονομική κρίση  έχει άμεσο αντίκτυπο στην ομαλή λειτουργία των σχολείων, ωστόσο όλοι μας οφείλουμε να εργαστούμε στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων μπορούν να προκύψουν.

Το κράτος έχει την κύρια ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας και πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για ένα τόσο κρίσιμο κομμάτι, όπως είναι αυτό της Παιδείας.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στηρίζει με κάθε τρόπο την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής και βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με εκπαιδευτικούς, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και σχολικές επιτροπές για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εύχομαι από καρδιάς δύναμη, υπομονή και επιμονή σε μαθητές και γονείς, αλλά και στους δασκάλους και τους καθηγητές, που καλούνται να επιτελέσουν με τον ίδιο ζήλο το μορφωτικό και εκπαιδευτικό τους λειτούργημα.

Μήνυμα Γενικού Γραμματέα Aποκεντρωμένης Διοίκησης για τη νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την Τρίτη (11/9/12), απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης.

Στο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας αναφέρει:

 «Αγαπητά μου παιδιά,

Μια καινούργια σχολική χρονιά ξεκινάει σήμερα, που εν μέσω της κρίσης φαντάζει για όλους γεμάτη δυσκολίες και εμπόδια.  Η κρίση που περνά η πατρίδα μας είναι πολιτική, οικονομική κοινωνική και πολιτισμική. Είναι δυστυχώς μια κρίση αξιών την οποία  εσείς υφίσταστε χωρίς να ευθύνεστε κατ’ ελάχιστο. Γι’ αυτό για εσάς η σχολική χρονιά που αρχίζει θα πρέπει να είναι μια ευκαιρία για νέο ξεκίνημα που με ενθουσιασμό, ζήλο και συστηματική μελέτη θα κατακτήσετε τη γνώση, θα αποκτήσετε δεξιότητες, ικανότητες και αξίες που τελικά θα σας αναδείξουν νικητές και θα σας θωρακίσουν για να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο και δυσκολία. 

Η κρίση αξιών διαπερνά το σχολείο, την οικογένεια, την θρησκεία και κυρίως τους πολιτικούς θεσμούς και το πολιτικό σύστημα. Τους φορείς δηλαδή, που διαμορφώνουν το σύγχρονο σύστημα αξιών μέσα στο οποίο ζούμε.

Ελπίζουμε στη δική σας γενιά να παραδώσουμε υγιέστερους και πιο ευρωπαϊκούς θεσμούς που να διαμορφώνουν ελπιδοφόρες συνθήκες ζωής και εργασίας. Ας εργαστούμε λοιπόν όλοι, ο καθένας στο μερίδιο που του αναλογεί, προκειμένου να διαμορφώσουμε τις αυριανούς ενεργούς πολίτες.

Εύχομαι σε όλους, μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς υγεία, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.»