Φλώρινα: Εικαστική ομαδική έκθεση με τίτλο “Μνήμες και Πραγματικότητες”

Σε «κιβωτό» τέχνης θα μετατραπεί από τις 20 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Στέγη Φιλοτεχνών) της Φλώρινας, καθώς θα φιλοξενήσει μία εικαστική ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής, με τίτλο «Μνήμες και Πραγματικότητες».

Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της μακεδονικής πόλης και αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Δήμου Φλώρινας, του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και της Αίθουσας Τέχνης «Καπλανών 5».

Στην έκθεση συμμετέχουν, με επιλεγμένα παλαιότερα και νεότερα έργα τους, οι περισσότεροι καθηγητές από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, τη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης, τη Σχολή Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα τη Φλώρινα, καθώς επίσης και άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες.

Ο θεατής έχει τη δυνατότητα, στις «Μνήμες και Πραγματικότητες» να έρθει σε επαφή με τις πιο αντιπροσωπευτικές εικαστικές εκφράσεις των Ελλήνων δημιουργών, οι οποίοι, εκτός της διαφορετικότητας και της ποικιλίας των ιδιωμάτων τους, αποδεικνύουν το επίπεδο της σύγχρονης τέχνης που υπάρχει στην Ελλάδα.

**Πηγή των συνημμένων φωτογραφιών: Δήμος Φλώρινας 
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ