Περί ”Δωδώνης”, Ρέα μου…

DODONI_POLEITAI

DODONI_POLEITAIΑγαπητή κα Αντιπροέδρου,
Καιρό πριν διάβασα ένα κείμενό σου…

Ξεχωρίζω τους ανθρώπους σ’ αυτούς που καταλαβαίνουν, σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν και σε αυτούς που δε θέλουν να καταλάβουν. Σε κατατάσσω στην τρίτη κατηγορία.

Διάβασα το κείμενό σου και με τρώει η γλώσσα μου να σου δώσω πληροφορίες. Χθες στο εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗ ανέβηκε ένα τεράστιο πανό: «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ». Το είχαν κρεμάσει οι 6500 απλήρωτοι από την εταιρεία, εδώ και τετράμηνο, κτηνοτρόφοι προμηθευτές της…

Όλο αυτό που άκουγες τόσον καιρό, όλες τις μεγαλοστομίες για ίδια κεφάλαια, ανάπτυξη και επενδύσεις…  ήταν ψέματα.

Αγαπητή Ρέα,

θα σου πω μερικά περιστατικά. Δεν είναι μυστικά. Τα ξέρουν και τα λιθάρια στην Ήπειρο!

Η Εταιρεία SI πλειοψηφικός μέτοχος-ιδιοκτήτης πλέον της ΔΩΔΩΝΗ έδωσε 20.800.000 ευρώ για την εταιρεία. Χρήματα που απόσβεσε μέσα σε λίγους μήνες. Παρακρατώντας τα χρήματα των παραγωγών κτηνοτρόφων.

Συγχρόνως, με τα λεφτά των κτηνοτρόφων, στηρίζει τον έτερο εταίρο της, ο οποίος χρωστάει σήμερα στην εταιρεία, ποσό διπλάσιο απ’ αυτό που χρωστούσε πριν την εξαγορά! Ποσό που υπερβαίνει τα οφειλόμενα στους κτηνοτρόφους.

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗ χαρακτήρισε σε δημόσιες και πολλές δηλώσεις του την τακτική καταβολή των «δεδουλευμένων» των παραγωγών… εθιμική. Όσο για τους κτηνοτρόφους… όπως συνάγεται από τις δηλώσεις του, αυτοί είναι απροσάρμοστοι… στα νέα οικονομικά δεδομένα και για αυτό διεκδικούν τα οφειλόμενα!

Ο ίδιος αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗ – ο οποίος πηγαινοέρχεται από τα Ιωάννινα εις τη συζυγική σας κλίνη με έξοδα της εταιρείας (από τα παρακρατηθέντα οφειλόμενα στους παραγωγούς) και ο οποίος μακαρίως εισπράττει το μισθό του, προέτρεψε τους παραγωγούς «να φύγουν, να πάνε αλλού». Αλλού να διαμαρτυρηθούν, αλλού και να δώσουν το προϊόν τους.

Και απείλησε και με μηνύσεις… Ε, ρε κάτι μηνύσεις που θα πέσουνε!

Και κάλεσε και τα ΜΑΤ, να ρίξουν δακρυγόνα στους κτηνοτρόφους! Αλήθεια, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποιος πλήρωσε το λογαριασμό των ΜΑΤ! Ο ταλαίπωρος ελληνικός λαός ή η εταιρεία «κολοσσός», το διεθνές fund;

Α! Ξέχασα να σου πω και το καλύτερο… Offshore είναι η εταιρεία! Με έδρα τη Λεμεσό της Κύπρου. Ναι, της ίδιας Κύπρου που «τιμωρήθηκε» από την ΕΕ γιατί είχε καταστεί παράδεισος αφορολόγητων ρωσικών κεφαλαίων – και όχι μόνο!

Η ΔΩΔΩΝΗ, Ρέα μου, είναι η πρώτη αποκρατικοποίηση. Και το αποτέλεσμα δε δείχνει τίποτα καλό… Οι “νέοι κτηνοτρόφοι, μορφωμένα παιδιά που θα ασχολούνταν με τη γη μιας πανέμορφης πατρίδας”, θα μείνουν όνειρο!

Γιατί η Διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ, αποφάσισε να καταστρέψει ότι είχε απομείνει από τον παραγωγικό ιστό της Ηπείρου.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

B. Γκ.

ΥΓ: Ελπίζω όλοι συνδέσουν το κείμενό μου με την επαγγελματική ενασχόληση του συντρόφου σου ως Αντιπρόεδρος της ξένης εταιρείας. Εσύ που έχεις πληροφόρηση από πρώτο χέρι γιατί τώρα κάνεις την πάπια;