Νέα ”λουκέτα” λόγω μη έκδοσης αποδείξεων στη Θεσσαλονίκη και στην Πάργα

xrima

xrimaΔύο νέα “λουκέτα” σε καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και στο Βάλτο Πάργας έβαλε το ΣΔΟΕ για μη έκδοση αποδείξεων.

Ειδικότερα, τα επιτελεία της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έκαναν έφοδο σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου μάλιστα εμφανιζόταν ο τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν εκδίδονταν αποδείξεις εφάρμοσαν το επί τόπου σφράγισμά του για 48 ώρες. Οι ελεγκτές εντόπισαν ότι σε 17 τραπέζια που έκαναν λογαριασμούς συνολικού ύψους 1.020 ευρώ δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη. Για στοχοποίηση των επιχειρήσεων της νύχτας έκανε λόγο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κέντρων διασκέδασης, ο οποίος ήταν παρόν χθες βράδυ κατά τον έλεγχο.

Ο τραγουδιστής από την πλευρά του υποστηρίζει ότι τα ποτά για τα οποία δεν κόπηκαν αποδείξεις ήταν κερασμένα επειδή χθες ήταν η πρεμιέρα. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπήκε και το συμβόλαιο του καλλιτέχνη, ο οποίος υποστήριξε ότι η χθεσινή παρουσία των ελεγκτών στο κέντρο διασκέδασης έγινε για λόγους εντυπωσιασμού.

Αντίστοιχα, σε παραλιακό bar στην περιοχή του Βάλτου Πάργας, διασπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων στην διάθεση ποτών αλλά και υπηρεσιών ενοικίασης ομπρελών της παρακείμενης παραλίας. Η επιχείρηση σφραγίστηκε επίσης επί τόπου για 48 ώρες.

Γενικότερα, από τις 6 έως τις 18 Αυγούστου το ΣΔΟΕ έβαλε λουκέτο σε 13 επιχειρήσεις για μη έκδοση αποδείξεων. Η μέση παραβατικότητα άγγιξε το 47% ενώ έφτασε ακόμη και το 100% σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Αμοργός, οι Παξοί και η Σαντορίνη.