ΔΕΝ υπάρχει κρούσμα κορονοϊού στη Θεσπρωτία – Ανεύθυνες ”πλάκες”!

Κανένα κρούσμα κορονοϊού δεν υπάρχει στη Θεσπρωτία.

Τις τελευταίες ημέρες η παραφιλολογία που διαδίδεται στην πόλη της Ηγουμενίτσας, έχει αναστατώσει πολλούς κατοίκους.
Ο διοικητής του νοσοκομείου Φιλιατών και ιατρός κ. Ντούρο Θωμάς, σε δήλωσή του στο thespro.gr ξεκαθάρισε πως όχι μόνο δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νομό Θεσπρωτίας, αλλά ούτε καν ύποπτες περιπτώσεις.

Την ίδια στιγμή η ανευθυνότητα κάποιων, αναφορικά με το θέμα του κορωναϊού, ξεπέρασε κάθε όριο.

Δεν διστάζουν να κυκλοφορούν ψεύτικες ειδήσεις, κατασκευάζοντας μάλιστα και σχετικό ψεύτικο site, ότι δήθεν “το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Θεσπρωτία είναι δυστυχώς γεγονός”.
Την κατασκευασμένη “είδηση” διακίνησε και στο facebook χρήστης με το όνομα Maria Metsiou, σχολιάζοντας σε ανάρτηση του thespro.gr, δημιουργώντας πανικό στους κατοίκους, τόσο της Πέρδικας, όσο και ολόκληρης της Θεσπρωτίας.
Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί η αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας, ενώ ζτείται και η άμεση παρέμβασης της Εισαγγελίας για διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρόκληση πανικού, σύμφωνα με το Άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, ο οποίος προβλέπει:
1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση ως τρία έτη ή χρηματική ποινή.
2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή χρηματική ποινή.