“Κλειστόν” λόγω… κατάληψης

Δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων,η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα, εξαιτίας της κατάληψης του κτιρίου στην οποία έχουν προχωρήσει από την περασμένη Παρασκευή οι πρώην συμβασιούχοι της ΑΔΕΙ ζητώντας την μεταφορά τους στην νέα δημοτική επιχείρηση που δημιουργείται, βάσει Καλλικράτη, στον ενιαίο Δήμο Ιωαννιτών. 

Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα, αλλά οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι της ΑΔΕΙ δεν επέτρεψαν την είσοδο στους δημοτικούς συμβούλους. Προς στιγμή επικράτησε ένταση με τους εργαζόμενους, ενώ παρόντες ήταν και εργαζόμενοι από τους παιδικούς σταθμούς οι οποίοι ήθελαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Η απόφαση των πρώην συμβασιούχων της ΑΔΕΙ να προχωρήσουν στην κατάληψη του Δημαρχείου, καταστρατηγεί την συμφωνία που είχε γίνει με το Δημοτικό Συμβούλιο και την Δημοτική Αρχή ανέφερε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος σε συνέντευξη Τύπου και συμπλήρωσε πως όσο το Δημαρχείο δεν λειτουργεί κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί.
«Η ανοχή έχει περάσει κάθε όριο. Η πόλη δεν μπορεί να μένει έρμαιο των ανομιών του παρελθόντος. Η κοινωνία δεν μπορεί συγχωρεί τα λάθη της τελευταίας δεκαετίας, τα οποία πρέπει να τα επωμιστούν όσοι τα δημιούργησαν. Θεωρούμε ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω και του επείγοντος χαρακτήρα πολλών θεμάτων πρέπει να γίνει» τόνισε ο Δήμαρχος.
Για την δυσλειτουργία που έχει δημιουργηθεί στην λειτουργία του Δημαρχείου, λόγω της κατάληψης, από την Δημοτική Αρχή ενημερώθηκαν σήμερα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών και η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.