”Εκκαθάριση” καταυλισμού στον κάμπο Λαδοχωρίου

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε «εκκαθαριστική» επιχείρηση στον κάμπο του Λαδοχωρίου.
Αστυνομική δύναμη, μαζί με συνεργεία του Δήμου και μπουλντόζες, ισοπέδωσαν τον καταυλισμό των παράνομων μεταναστών, ξηλώνοντας τα περίπου τριάντα παραπήγματα και αυτοσχέδιες σκηνές που βρίσκονταν στην περιοχή.

Τις επόμενες μέρες, ανάλογη επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί στο αλσύλιο , όπου υπάρχει μεγάλος καταυλισμός των παράνομων μεταναστών, απέναντι από την είσοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών, περίπου 300 μετανάστες παραμένουν ακόμα στην πόλη, ενώ το τελευταίο 20ημερο έχουν απομακρυνθεί περίπου 800, είτε επειδή συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν σε κρατητήρια σε άλλες περιοχές, είτε διότι μόλις άρχισαν οι επιχειρήσεις “σκούπα”, κάποιοι αποφάσισαν να φύγουν.

Είναι γεγονός ότι η κατάσταση στην πόλη τις τελευταίες ημέρες έχει… εκτονωθεί, αν και όλοι γνωρίζουν πως πρόκειται για προσωρινό μέτρο που δεν μπορεί να έχει μόνιμα αποτελέσματα. Ταυτόχρονα η συνεχής αστυνόμευση δεν επιτρέπει πλέον στους λαθρομετανάστες να κινούνται μέσα στην πόλη, βελιώνοντας έτσι την εικόνα στους δρόμους, όμως ταυτόχρονα αποκλέιει την προσέγγιση των μεταναστών στους κάδους από τους οποίους τρέφονταν…