Αίτημα από την Strategic να μειωθεί κι άλλο η τιμή για τη Δωδώνη- Αποδεκτό από τον Ειδικό Εκκαθαριστή

DODONI_8Όταν ανακοινώθηκε η πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη έναντι του ποσού των 20,3 εκατομμυρίων ευρώ σχεδόν όλοι μίλησαν για ένα ευτελές τίμημα. Οι Ενώσεις έκαναν λόγο για ξεπούλημα και οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου μίλησαν για πλιάτσικο.

Ήταν άλλωστε και τα χρέη των δέκα εκατομμυρίων ευρώ που είχε η εταιρία SIMOS FOOD προς τη Δωδώνη που έκαναν τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Κανένας όμως δεν θα περίμενε το τίμημα αυτό να μειωθεί ακόμη περισσότερο. Και είναι απορίας άξιον τι θα μπορέσουν να πούνε τώρα καθώς αποκαλύπτεται ότι ο ξένος όμιλος στα χέρια του οποίου έχει περάσει η Δωδώνη, υπέβαλλε,σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αίτημα στον Ειδικό Εκκαθαριστή για αναπροσαρμογή του τιμήματος λόγω αυξημένων επισφαλειών που βρήκε στη βιομηχανία.

Με πιο απλά λόγια η Strategic Initiatives ή πιο συγκεκριμένα η “Todyro Ltd”, που αποτελεί θυγατρική της “S.I.” και συστήθηκε για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της επιχείρησης ζήτησε να της γίνει μείωση επί της αρχικής συμφωνημένης τιμής καθώς εντόπισε επισφάλειες που σχετίζονται με τις οφειλές που υπάρχουν προς τη Δωδώνη από αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Όλα έγιναν ταχύτατα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Epiurspost.gr ο εκκαθαριστής έχει κάνει αποδεκτό το αίτημα. Αυτό που δεν έχει επιβεβαιωθεί είναι το ύψος του αιτήματος αλλά είναι σίγουρο πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποκαλυφθεί.

Απομένει ακόμη να δούμε τώρα ποιες θα είναι οι αντιδράσεις τόσο εκ μέρους των Ενώσεων όσο κι εκ μέρους των πολιτικών παραγόντων της Ηπείρου, που άλλοι είχαν σπεύσει να δικαιολογήσουν την τιμή πώλησης κι άλλοι να την αφήσουν ασχολίαστη.

Και βέβαια ο ειδικός εκκαθαριστής ο οποίος χειρίστηκε εξ ολοκλήρου την υπόθεση πώλησης της Δωδώνης, οφείλει κάποια στιγμή να δώσει και τις ανάλογες εξηγήσεις.

Εντωμεταξύ την ερχόμενη Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» κατά την διάρκεια της οποίας θα αποφασιστεί η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της γαλακτοβιομηχανίας.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας έχει αναρτηθεί η σύνθεση του Δ.Σ. με την συμμετοχή δύο εκπροσώπων των ΕΑΣ της Ηπείρου. Πρόκειται για τους κ.κ. Βασίλειο Μήτσιο, γενικό διευθυντή της ΕΑΣ Ιωαννίνων και Θεοχάρη Γκουλιούμη, Πρόεδρο της ΕΑΣ Θεσπρωτίας.

Το Δ.Σ όπως έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της γαλακτοβιομηχανίας έχει ως εξής:

Michael A. O’Neill – Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος

Μήτσιος Βασίλειος – Αντιπροεδρος Δ.Σ.

Dmitri Razorenov – Μέλος Δ.Σ.

Θεοχάρης Γκουλιούμης – Μέλος Δ.Σ.

Ιωάννης Βιτάλης – Μέλος Δ.Σ.

Tom Seepers – Μέλος Δ.Σ.

Ηλίας Κοιμτζόγλου – Μέλος Δ.Σ.

πηγή: epiruspost.gr