Επιχείρηση διάσωσης από αέρος… Με Super Puma μεταφέρονται οι επιβάτες – Ανακοινώθηκε η λίστα επιβαινόντων

RAI NΕικόνες από την Ιταλική RAI

Δραματικές στιγμές ζουν οι επιβαίνοντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα.

Ήδη 150 επιβάτες μπήκαν σε σωστική λέμβο. Από αυτούς, οι 47 μεταφέρθηκαν στο «Spirit of Pireaus», που πλέει στην περιοχή. Επίσης, 14 άτομα παραλήφθηκαν από ιταλικά ελικόπτερα και μεταφέρθηκαν στο «Εuropa Cruise», 1 άτομο από το πλοίο «Aby Jeanette» με κατεύθυνση τo Λέτσε.

Στην περιοχή έσπευσαν τρία ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο ελικόπτερα S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, δύο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο ελικόπτερα Chinook, όπως και η φρεγάτα Ναβαρίνο.

RAI2 NΕπίσης βρίσκονται σε ετοιμότητα απογείωσης 2 ακόμα Chinook με 4 ομάδες Ειδικών Δυνάμεων και θα αποπλεύσουν άμεσα 1 Τορπιλάκατος (ΔΑΝΙΟΛΟΣ) και 1 Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΑΞΙΟΣ) από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα διαθέσεως 2 ακόμα Aegean Hawk στο Κοτρώνι.

Πλέον των παραπάνω, στην Κέρκυρα οργανώθηκε και λειτουργεί τοπικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πτητικών Μέσων με επικεφαλής ανώτατο αξιωματικό της ΠΑ.

Η λίστα επιβατών και πληρώματος από το Υπουργείο

 Τη συνολική λίστα επιβαινόντων και πληρώματος στο πλοίο Norman Atlantic, έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η λίστα διαβιβάστηκε από τη διαχειρίστρια εταιρεία στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μπορείτε να δείτε όλα τα ονόματα εδώ:

http://hcg.gr/sites/default/files/article/attach/%20NORMAN%20ATLANTIC.pdf