Στο έλεος της Task Force η ίδρυση της Αρχιτεκτονικής Σχολής στα Γιάννενα, στις καλένδες η Πολυτεχνική

PANEPISTHMIO IOANNINA 24Μπορεί ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος να διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο η τρόικα θα έχει φύγει από την Ελλάδα, όμως δεν κατάφερε να δώσει καμία σαφή απάντηση για ένα θέμα της απόλυτης αρμοδιότητάς του.

Την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Πολυτεχνικής Σχολής της Ηπείρου!

Μέσα σε λίγες ώρες ο Υπουργός έδωσε δύο διαφορετικές απαντήσεις. Γενικόλογες κι αόριστες. Η πρώτη ήταν στον Περιφερειάρχη Ηπείρου και η δεύτερη στον βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος όχι μόνο δεν είπε κάτι συγκεκριμένο για την Πολυτεχνική αλλά συνέδεσε και την λειτουργία της Αρχιτεκτονικής Σχολής με τις προθέσεις της Task Force!!!

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έγιναν γνωστά από την Περιφέρεια Ηπείρου, μετά τη συνάντηση του κ. Καχριμάνη, «ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι η πρόταση του Υπουργείου είναι θετική για την ίδρυση της Αρχιτεκτονικής Σχολής, ωστόσο αυτή προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη της Task Force.

Σε περίπτωση, κατά την οποία η Task Force, δεν συναινέσει, τότε το ζήτημα θα επανέλθει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε και πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απόφαση ίδρυσης της Σχολής, είπε ο Υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι την ίδια διαβεβαίωση έδωσε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια».

Απαντώντας τώρα σε ερώτηση του Σταύρου Καλογιάννη, που συζητήθηκε στη Βουλή, κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε, σε ό,τι αφορά στην Αρχιτεκτονική Σχολή, ότι η ταχύτερη έναρξη λειτουργίας της θα εξαρτηθεί από τις δημοσιονομικές συνθήκες.

Για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής επικαλέστηκε την αξιολόγηση όλων των Πανεπιστημίων από την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας (ΑΔΙΠ) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και επιφυλάχθηκε να απαντήσει.
Ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε ότι θα επανέλθει επί του θέματος μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των Πανεπιστημίων.

πηγή: epiruspost.gr