Στο top 10 της Ρομποτικής το Α’ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας!

___3Στο “top 10” των σχολείων της Ελλάδας συγκαταλέγεται πλέον το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, αφού στον 4ο διαγωνισμό ρομποτικής, με θέμα «Αποικισμός στον Άρη» που διοργάνωσε η WRO HELLAS κατέκτησε την 9η θέση πανελλαδικά ανάμεσα σε 85 σχολεία που είχαν προκριθεί στην τελική φάση. 

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου. Η ομάδα του Α’ Δημοτικού “Μικροί επιστήμονες” αποτελείται από τους μαθητές: Κάντα Κωνσταντίνα, Κουλούρη Σοφία, Κουλούρης Σπυρίδων, Κωνσταντή Δέσποινα, Μαραγκάκης Γεώργιος, Παλπάνη Δέσποινα, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Πληροφορικής του σχολείου κας Σπυράτου Ευαγγελίας.

Η κατασκευή της ομάδας αφορά σε μια μελλοντική αποικία στον Άρη. Οι μαθητές εργάζονται εδώ και 5 μήνες με υπερβάλλοντα ζήλο και ενδιαφέρον, ενώ ξεπέρασαν σε ευρηματικότητα κατά πολύ ακόμη και τους δασκάλους τους. Για τον προγραμματισμό και τον αυτοματισμό των κατασκευών οι μαθητές χρησιμοποίησαν τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch και οι κατασκευές είναι φτιαγμένες με δομικά στοιχεία Lego.

«Το μέλλον μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τεχνολογία, και τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του. Μέσα από την τεχνολογία, οι νέοι μπορούν να ανακαλύψουν νέους δρόμους δημιουργίας, νέους τρόπους συνεργασίας και επίτευξης συλλογικών στόχων. Μέσα από τη ρομποτική, μπορούν να κατανοήσουν σε βάθος τις βασικές αρχές των φυσικών επιστημών, των μαθηματικών, του προγραμματισμού, και της ομαδικότητας. Σκοπός είναι τα παιδιά μας να ασχοληθούν με την τεχνολογία, όπως συμβαίνει αντίστοιχα σε άλλες προηγμένες οικονομικά και τεχνολογικά χώρες.
Ως Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας οφείλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου μας αλλά και να επαινέσω ιδιαίτερα την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Σπυράτου Ευαγγελία για τη συμβολή του σε αυτό το Project», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας κ. Κύλλας Γεώργιος.