Πάει προς Unesco η Αρχαία Νικόπολη

NIKOPOLH PREBEZAΙδιαίτερα θετικό ήταν το κλίμα που αποτυπώθηκε, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Υπουργείο Πολιτισμού, με αντικείμενο την ολοκλήρωση του φακέλου για την ένταξη της Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της Unesco.

Ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια, που έπρεπε να αντιμετωπιστούν ήταν αυτό της εθνικής οδού που διέρχεται μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο.

Το ζήτημα αυτό αντιμετωπίζεται οριστικά μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των Πολιτιστικών Διαδρομών, το οποίο ήδη έχει την προέγκριση για τη χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.

Από το ίδιο πρόγραμμα αντιμετωπίζεται μία ακόμη σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τις υποδομές του αρχαιολογικού χώρου και αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση και την υποβολή του φακέλου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις που προβλέπονται από τις Πολιτιστικές Διαδρομές και με την ολοκλήρωση της σύσκεψης δήλωσε αισιόδοξος για την τελική έκβαση του εγχειρήματος. Υπογράμμισε δε ότι αυτό που χρειάζεται είναι προσεκτικά και καλά μελετημένα βήματα ώστε να μην γίνουν λάθη που έκαναν άλλες περιοχές της χώρας.