Συντονισμός για ένταξη της Νικόπολης στα μνημεία UNESCO

nikopoli

nikopoliΟ συντονισμός όλων των φορέων με στόχο την ένταξη της Νικόπολης στα μνημεία της UNESCO, αποτελεί βασική προτεραιότητα της Πρέβεζας όπως αναδείχθηκε και στην συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα, υπό την προεδρεία του κ. Χρήστου Παπαβρανούση.

Στην συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι των Νομαρχιακών Επιτροπών Λευκάδας, Άρτας και Θεσπρωτίας και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα μέλη του ΤΕΕ – επιστημονικά, επαγγελματικά καθώς και τοπικού ενδιαφέροντος.

Όπως τονίστηκε υπάρχουν πολλές ελπίδες υπάρχουν για την ένταξη της Νικόπολης στα μνημεία της UNESCO . Η Εθνική Επιτροπή UNESCO ζητά την συνεργασία του Τοπικού Γραφείου UNESCO, της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Πρέβεζας με συντονιστή το ΤΕΕ να προχωρήσουν όλες οι ενέργειες και μελέτες για την ένταξη.

Παράλληλα το ΤΕΕ ΗΠΕΙΡΟΥ ενέκρινε ομόφωνα την συμμετοχή του περιφερειακού τμήματος στις εκδηλώσεις εορτασμού για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Πρέβεζας με δραστηριότητα που η δαπάνη θα καλυφθεί από το ΤΕΕ, αλλά και δαπάνες ομάδων εργασίας για επιστημονικές έρευνες και μελέτες για τον Νομό Πρέβεζας.

πηγή: epiruspost.gr