Ειδικές μητέρες με πολύ… ”Στοργή”(+Video)

Μια συγκινητική βραδιά έζησαν οι εκατοντάδες πολίτες που παραβρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο “Αλεξάνδρα Τσιάβου” στην Ηγουμενίτσα για την εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος “Στοργή” με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία !!!

Από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πήραν μέρος στην εκδήλωση το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).
Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Συγκίνηση προκαλεί το video που γυρίστηκε για λογαριασμό του Συλλόγου “Στοργή” με τίτλο: “Δέκα ειδικές μαμάδες αφηγούνται”. Το βίντεο αποτελεί παραγωγή του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου του 2ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας, υπό την επιμέλεια του καθηγητή της Καλλιτεχνικής παιδείας Χαράλαμπου Κανδηλιώτη. Η ιδέα ήταν της Σοφίας Νίκου και στην βιντεοσκόπηση βοήθησε ο Απόστολος Δήμος 

Συμμετέχουν οι μαμάδες: Λιώνη Ντίνα – Μπέλλου Σοφία – Κώτση Αγγελική – Δέλκου Βίκυ – Μαγκούρα Τούλα – Τάσση Αντιγόνη – Ευαγγέλου Λαμπρινή – Κωστάκη Νατάσα – Μώκου Χριστίνα – Νίκου Ελένη