Το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας παρουσιάστηκε στην Παραμυθιά (+Video)

Οι ενέργειες που είναι σε εξέλιξη για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου- Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας, παρουσιάστηκαν την Πέμπτη το απόγευμα σε σχετική ενημερωτική εσπερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Σουλίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ ΑΕ Ανδρέας Νταής, η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση, η περιφερειακή σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και πλήθος άλλων πολιτών.

Βασικός εισηγητής στην ημερίδα, ο κ. Μανώλης Μπαλτάς, ως Τεχνικός Σύμβουλος Υποστήριξης της Ο.Λ.ΗΓ. ΑΕ. για την κατάρτιση φάκελου για την Έκδοση της ΚΥΑ που αφορά στην Αδειοδότηση του Επιχειρηματικού Πάρκου/ Εμπορευματικού Κέντρου.

Αντικείμενο της εισήγησης του κ. Μπαλτά ήταν η «Παρουσίαση των χαρακτηριστικών του Επιχειρηματικού Πάρκου Ειδικού Τύπου Επιχειρήσεων Εφοδιαστικής (logistics) του Ν.3982/2011 – Διχωρικό Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας και οι Κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις του ΕΚ Θεσπρωτίας και η αναπτυξιακή συμβολή της ΟΛΗΓ ΑΕ στην Θεσπρωτία, την Ήπειρο και την ελληνική επικράτεια».

Αναφέρθηκε επίσης στις βασικές κατευθύνσειες της ΕΕ για τις μεταφορές και τους στόχους της Εθνικής Στρατηγικής για την Εφοδιαστική Αλυσίδα και την ανάδειξη της αναγκαιότητας για την χωροθέτηση των επιχειρήσεων της Εφοδιαστικής σε οργανωμένους υποδοχείς/ Επιχειρηματικά Πάρκα και ανέπτυξε τα  Θεσμικά και οικονομικά εργαλεία και κίνητρα.

Δείτο το video της παρουσίασης από την paramythiaonlineTV