Απομακρύνθηκε και ο τελευταίος καταυλισμός μεταναστών από την Ηγουμενίτσα (+video)

Μεγάλης έκτασης αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης του καταυλισμού των λαθρομεταναστών από το αλσύλιο πέριξ του Λιμανιού  και σύλληψης των παράνομων μεταναστών που βρέθηκαν στο χώρο πραγματοποίησαν από τις 5.30 τα ξημερώματα δυνάμειςτης Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Τις επιχειρήσεις συντόνισαν ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Στρατηγός Σερέτης Νικόλαος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Στρατηγός Τσακνάκης Δημήτριος, ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας κ.κ. Μίαρης Βασίλης & Μαρτίνης Σπυρίδων, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας κ. Ράπτης Σταμάτης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας Σπύρου Φώτης, ενώ στο σημείο βρέθηκε και μονάδα του ΕΚΑΒ και του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας, χωρίς όμως να χρειαστεί η συνδρομή τους.

Η Αστυνομική δύναμη αποτελούνταν από 3 διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας. Από την πλευρά του Λιμενικού στο σημείο επιχείρησε όλη η δύναμη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών καθώς επίσης και άντρες και γυναίκες του Κεντρικού Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Στον καταυλισμό δεν εντοπίστηκαν πολλά άτομα καθώς με το που είδαν τους Αστυνομικούς, οι παράνομοι μετανάστες τράπηκαν σε φυγή προς δύσβατη περιοχή στο βουνό, πίσω από τον καταυλισμό. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 85 λαθρομετανάστες, ενώ υπολογίζεται από τους αστυνομικούς ότι έχουν διαφύγει περίπου 150 άτομα, για τα οποία η επιχείρηση σύλληψης και απομάκρυνσης τους θα συνεχιστεί, όπως νωρίτερα σε συνέντευξη τύπου δήλωσαν οι κ.κ. Σερέτης, Τσακνάκης και Μίαρης.

Εργάτες του Δήμου Ηγουμενίτσας, με την συνδρομή σκαπτικών μηχανημάτων απομακρύνουν τα πρόχειρα παραπήγματα τα οποία υπολογίζονται σε πάνω από 150 στον αριθμό.

(Βίντεο – Φωτό: Βαγγέλης Α. Αναστασίου)