Η δική τους μέρα… (Βίντεο από τα παρασκήνια μιας άλλης γιορτής)

Μια μέρα όπου έχουν την τιμητική τους τα παιδιά με αναπηρία. Μια μέρα το χρόνο για να δείξουν, πως η διαφορετικότητα δεν είναι ντροπή, και πως η ανθρωπιά λάμπει μέσα από το μεγαλείο της ψυχής. Για να αποδείξουν πως η ανθρωπιά λάμπει στις πιο απλές συνθήκες με ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά, με την αγάπη που μπορούμε να δώσουμε απλά στον συνάνθρωπο μας.

Η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο στη ζωή

  • Όχι, η αναπηρία δεν είναι και δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο και διαφορά που ξεχωρίζει τους ανθρώπους.
  • Όχι, η αναπηρία είναι η διαφορετικότητα, που μας κάνει πιο αλληλέγγυους, πιο ζεστούς και πιο φιλικούς απέναντι στον συνάνθρωπο μας, παρέχοντας του, τις ίδιες ευκαιρίες για μια ζωή γεμάτη ποιοτικά χαρακτηριστικά, γεμάτη ελπίδα και χαρά.

Πέντε φωτογράφοι σε δράση

Στην πόλη της Ηγουμενίτσας, 5 φωτογράφοι και επαγγελματίες της πόλης έδωσαν αυτή την χαρά, έντυσαν και φωτογράφησαν αυτά τα παιδιά του συλλόγου γονέων και φίλων παιδιών με αναπηρία  “στοργή”, ώστε να μας αφηγηθούν με τον δικό τους τρόπο τη δική τους ιστορία.

Ένα βίντεο αποτυπώνει την χαρά των παιδιών με αναπηρία

Για να δείτε λοιπόν πόσο μεγάλη είναι αυτή η χαρά δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Θα δείτε τα παιδιά να προετοιμάζονται για την γιορτή. Την δική τους γιορτή, την παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία, μια γιορτή που πρέπει να σταθεί αφορμή, να κάνουμε τη ζωή των ατόμων με αναπηρία, πιο άνετη και πιο ανθρώπινη σε κάθε έκφανση της.