Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει τον ζωγράφο-καθηγητή Γ.Θ Μήτση

vravevsi-mitsi-akadimia-athinon

vravevsi-mitsi-akadimia-athinonΑπονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2014.

Η Ακαδημία Αθηνών κατά την   Πανηγυρική Συνεδρίασή της στις  19 Δεκεμβρίου απένειμε τα βραβεία  για το έτος 2014. Μεταξύ των βραβευθέντων συμπεριλαμβάνεται ο Ηπειρώτης ζωγράφος – καθηγητής κ. Γιώργος Θ.Μήτσης, ο  οποίος  ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα.

Τιμήθηκε για το πόνημα του “Μοναστήρια, Εκκλησίες, Εξωκκλήσια και Εικονίσματα της άνω Δερόπολης

Ο Γιώργος Θ. Μήτσης τιμήθηκε για το πόνημά του ΄΄ Μοναστήρια, Εκκλησίες, Εξωκκλήσια και Εικονίσματα της Άνω Δερόπολης΄΄, στην Ταξη των ηθικών και πολιτικών επιστημών. Η Ακαδημία Αθηνών χαρακτήρισε το βιβλίο του κ. Μήτση  ως ΄΄έργον μεγάλης ιστορικής αξίας΄΄.

Επιστήμη, αφοσίωση, συνέπεια  ανθρωπισμός και πολιτισμός οι άξονες της Ακαδημίας

Η συνεδρίαση  πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο της Ακαδημίας. Επιστήμη, αφοσίωση, συνέπεια  ανθρωπισμός και πολιτισμός αποτέλεσαν τους άξονες στους οποίους κινήθηκαν  οι αποφάσεις των μελών της Ακαδημίας για τα βραβεία που

απένειμαν.

Ποιός είναι ο Γιώργος Μήτσης

Ο Γιώργος Θ. Μήτσης γεννήθηκε στο Κλεισάρι,  χωριό της  Άνω  Δερόπολης, το 1957.

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή  Καλών Τεχνών Τιράνων.

Τα έτη 1983-1990, εργάστηκε ως καθηγητής ζωγραφικής στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αργυροκάστρου. Από το 1990 ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα, όπου υπηρετεί ως καθηγητής εικαστικών  σε σχολεία της  Δ/θμιας  εκπαίδευσης.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, της  Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών  Ηπείρου  και  της Ένωσης  Συγγραφέων και Καλλιτεχνών Αλβανίας. Πραγματοποίησε  ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα,

Αλβανία και Γερμανία, ενώ  συμμετείχε σε σαράντα

ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα,  Γερμανία, Αλβανία, Κύπρο, ΗΠΑ, Ιαπωνία, κ.λπ.

Έργα του βρίσκονται σε μουσεία, πινακοθήκες, δημόσιους χώρους, και ιδιωτικές συλλογές.