Άναψε φωτιές η… πυροσβεστική!

marios_giogiakas

Αντιπαράθεση Μ. Κάτση – Β. Γιόγιακα για τις μεταθέσεις πυροσβεστών και τις κενές θέσεις στη Θεσπρωτία

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό της Θεσπρωτίας, άναψαν οι πρόσφατες πέντε μεταθέσεις πυροσβεστών από διάφορες άλλες υπηρεσίες του Νομού, στο πυροσβεστικό πλοιάριο του λιμανιού…

Κι αυτό γιατί – σύμφωνα με εκείνους που γνωρίζουν – οι θέσεις στο πλοιάριο είναι… ζηλευτές και για να μπορέσει κάποιος να μετατεθεί εκεί πρέπει να έχει “δόντι” και μάλιστα… χρυσό.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι τελευταίες πέντε μεταθέσεις αφορούν νέους σε ηλικία πυροσβέστες, που θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα στις κατασβέσεις δασικών και άλλων πυρκαγιών, από μεγαλύτερους σε ηλικία συναδέλφους τους, οι οποίοι έμειναν να βγάλουν τα… κάστανα από τη φωτιά.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη Θεσπρωτία Μάριος Κάτσης, με ανακοίνωσή του δείχνει το Βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα, ως υπεύθυνο για τις μεταθέσεις αυτές.

Η ανακοίνωση του κ. Κάτση δεν έμεινε αναπάντητη από το Βασίλη Γιόγιακα, ο οποίος με σχεδόν απαξιωτικό ύφος, εικάζει πως ο Μάριος Κάτσης “μικρός ήθελε να γίνει πυροσβέστης”…

Το γάντι, σήκωσε ο Μάριος Κάτσης, προ(σ)καλώντας το Βασίλη Γιόγιακα “να πάνε μαζί στον αρχηγό της πυροσβεστικής για να διεκδικήσουν προσλήψεις για τη Θεσπρωτία”.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των δύο βουλευτών:

Β. Γιόγιακας: ο κύριος Κάτσης ήθελε μικρός να γίνει πυροσβέστης

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

«Ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι η μετακίνηση 5 πυροσβεστών από τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Θεσπρωτίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λιμένα Ηγουμενίτσας έγινε “χωρίς επιχειρησιακά κριτήρια αλλά με ρουσφετολογικά, που βγάζουν μάτι”!

Μας λέει, δηλαδή, ότι αυτός μπορεί να κρίνει και ξέρει καλύτερα αν συντρέχουν επιχειρησιακοί λόγοι απ’ ότι ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος έβγαλε την σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τον Μάρτιο του 2022.

Και, ως βαθύς γνώστης των επιχειρησιακών θεμάτων της Πυροσβεστικής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλει μάλιστα να αρθούν οι μετακινήσεις, τη στιγμή που ο ίδιος παραδέχεται την ύπαρξη κενών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του λιμανιού!

Ποιος λοιπόν “μπαίνει στα παπούτσια” του Αρχηγού και των επιτελικών στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος;

Ποιος τελικά υποδύεται τον Πύραρχο;

Μήπως ο κύριος Κάτσης ήθελε μικρός να γίνει πυροσβέστης;

Αφού έχει τόση άποψη για τα “επιχειρησιακά κριτήρια”, ας ζητήσει ο ίδιος την άρση των μετακινήσεων από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος!

Δε διαφωνούμε ότι οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Θεσπρωτίας χρειάζονται ενίσχυση.

Πού ήταν όμως ο – τότε “κυβερνητικός” – βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όταν στην κατανομή των πυροσβεστών το 2019 η Θεσπρωτία πήρε τη μικρότερη ενίσχυση σε όλη τηνΉπειρο;

Πού ήταν τότε να μας μιλήσει για τα “επιχειρησιακά κριτήρια” με τα οποία η Άρτα πήρε τη “μερίδα του λέοντος”;

Αυτό που τελικά “βγάζει μάτι” δεν είναι η μετακίνηση των 5 πυροσβεστών, οι οποίοι – επίσης με Απόφαση Αρχηγού – έλαβαν ειδική εκπαίδευση για να αναλάβουν καθήκοντα.

Αυτό που “βγάζει μάτι” είναι η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει θέματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Και η αδυναμία του να κάνει αντιπολίτευση της προκοπής!».

Απάντηση Μ. Κάτση σε Γιόγιακα: Εγώ θα πάω στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, θα έρθετε μαζί μου;

Αντί ο κ. Γιόγιακας να πετάει την μπάλα στη εξέδρα και να επιχειρεί ανυπόστατους συμψηφισμούς μέσω…Άρτας ας απαντήσει επιτέλους χωρίς περιστροφές στο ερώτημα το οποίο και επαναλαμβάνω: Αφού δεν έχει ανακατευτεί ο ίδιος, θα ζητήσει την κάλυψη των κενών με νέες θέσεις και την άρση των μετακινήσεων; Να συμπληρώσω πως εφόσον με καλεί να πάω εγώ να το ζητήσω από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ενημερώνω δημόσια ότι θα το πράξω. Θα έρθετε κ. Γιόγιακα να το ζητήσουμε από κοινού για το καλό της Θεσπρωτίας; [κερνάω και καφέ]. Ή μήπως θα ανεχτείτε τα κλιμάκια Φιλιατών και Παραμυθιάς να μείνουν χωρίς δύναμη και την Υπηρεσία της Ηγουμενίτσας χωρίς αξιωματικό υπηρεσίας;

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ιδού η Ρόδος να αποδείξετε την ανιδιοτέλεια σας και τον σεβασμό στις επιχειρησιακές ανάγκες που μπαίνουν πάνω από τα ρουσφέτια ημετέρων.

Υ.Γ 1: Δεν θυμάμαι αν ήθελα να γίνω το τιμητικό επάγγελμα του πυροσβέστη, όμως ως βουλευτής ψήφισα το νόμο ΣΥΡΙΖΑ την άνοιξη του 2018 για τη μονιμοποίηση 2186 πυροσβεστών 5ετούς θητείας, ενώ εσείς ΟΧΙ.      

Υ.Γ. 2: Μην υποτιμάτε τόσο την νοημοσύνη των εργαζόμενων πυροσβεστών σε Φιλιάτες, Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα, ξέρουν πολύ καλά τι έχει γίνει.