Αθώοι οι οχτώ τελωνειακοί!

LIMANI 16 3 14

Αθώοι κρίθηκαν από το δικαστήριο του Πειραιά 99 τελωνειακοί που κατηγορούνταν για λαθρεμπόριο και ψευδείς δηλώσεις.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει  το 2012 όταν εντοπίστηκαν δύο βυτιοφόρα με ναυτιλιακό πετρέλαιο. Δεκάδες τελωνειακοί βρέθηκαν να ελέγχονται για εμπλοκή τους σε κύκλωμα, καθώς φέρονταν να χορηγούσαν ψευδείς βεβαιώσεις. Στο σύνολό τους είχαν απαλλαγεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών που ερεύνησε την υπόθεση, όμως τελικά βρέθηκαν κατηγορούμενοι από την Εισαγγελία Εφετών που άνοιξε εκ νέου το φάκελο, το περασμένο καλοκαίρι, και φοβούμενη την παραγραφή του αδικήματος άσκησε δίωξη σε βάρος 99 τελωνειακών από διάφορες περιοχές της χώρας.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν οκτώ τελωνειακοί της Ηγουμενίτσας, δύο της Πρέβεζας και δύο της Λευκάδας, οι οποίοι στη συνέχεια τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Αποτέλεσμα ήταν να ανακύψουν ακόμη και προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας, ειδικά στην Ηγουμενίτσα, όπου σημαντικός αριθμός τελωνειακών βρέθηκαν εκτός υπηρεσίας.

Σήμερα η αυλαία της υπόθεσης έπεσε. Το σύνολο των τελωνειακών αθωώθηκε, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και ο εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή τους από τις κατηγορίες.