Δημήτρης Σκεύης: Μαζί… με ισότητα, ήθος, δουλειά και διεκδίκηση

Share Button

Σε μια κατάμεστη αίθουσα κεντρικού καταστήματος της πόλη των Φιλιατών, ο υποψήφιος Δήμαρχος  Φιλιατών Δημήτρης Σκεύης ανακοίνωσε την Πέμπτη 28 Μαρτίου, το όνομα και το έμβλημα του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ».

Παρουσία πλήθους πολιτών, αλλά και πολλών νυν και πρώην δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων όλων των παρατάξεων, ο Δημήτρης Σκεύης  αναφέρθηκε στις τέσσερις βασικές  αρχές στις οποίες θα βασιστεί  ο συνδυασμός του  τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές  του Μαΐου.

Ο Δημήτρης Σκεύης τόνισε χαρακτηριστικά  «Ισότητα, Ήθος,  Δουλειά και  Διεκδίκηση, είναι οι βασικές μας αρχές».

ΙΣΟΤΗΤΑ , η οποία στην παρούσα φάση , πριν δηλαδή τις εκλογές  μπορεί να εκφραστεί και με τον όρο Υπερκομματισμός . «Ξεκαθαρίζω πως δεν μ’ ενδιαφέρει η κομματική ταυτότητα ή τα πολιτικά πιστεύω των υποψήφιων που στελεχώνουν το συνδυασμό μας. Μοναδικό κριτήριο για να μετέχει κάποιος σ αυτό το συνδυασμό  είναι η  ειλικρινείς διάθεση να εργαστεί για τον τόπο».

Όσον αφόρα την έννοια της ισότητας μετά τις εκλογές:  «Δεσμεύομαι πως για μένα όλοι οι πολίτες του δήμου Φιλιατών θα είναι ίσοι».  Άλλωστε, όπως τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος «δεν υπάρχει χειρότερη παγίδα για μια δημοτική αρχή  από το διαχωρισμό των πολιτών».

ΗΘΟΣ,  με έμφαση  στο πολιτικό ήθος.  Πολιτικό ήθος,  που ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους δοκιμάζεται… «Οι αντίπαλοι υποψήφιοι δεν είμαστε εχθροί, ίσως δεν είμαστε καν αντίπαλοι. Αν το σκεφτούμε ψύχραιμα θα δούμε πως απλά ο καθένας, με διαφορετικές αντιλήψεις, διεκδικεί το δικαίωμα να δουλέψει και να προσφέρει στην κοινωνία», σημείωσε ο Δημήτρης Σκεύης.

ΔΟΥΛΕΙΑ. «Σωστή  δουλειά στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι μόνο η ομαδική δουλειά». Ένας σύγχρονος Δήμος δεν μπορεί  να πορεύεται με αυθαίρετες προσωπικές στρατηγικές, που αλλάζουν μέρα με τη μέρα ανάλογα τη διάθεση ή από το ποιον έχουμε απέναντι μας.   «Στόχος μου είναι η δημιουργία ενός δήμου που θα είναι συνυφασμένος με τη δημοκρατία, και τη λαϊκή συμμετοχή» υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ. Μια σύγχρονη δημοτική αρχή πρέπει να είναι κοντά στα κέντρα  των αποφάσεων, οφείλει να είναι μονίμως ενημερωμένη και να διεκδικεί σθεναρά, με ώριμες προτάσεις, πόρους και συμμετοχή σε έργα ανάπτυξης από εθνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς. «Μια σύγχρονη δημοτική αρχή οφείλει να είναι, οπλισμένη. Έτοιμη ανά πάσα στιγμή να διεκδικήσει όσα περισσότερα μπορεί για τον τόπο, για το μέλλον των παιδιών μας»

Ο Δημήτρης Σκεύης  παρουσίασε ακόμη,  τους πρώτους 14 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού του και ανέφερε ότι ανάλογη εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στη Δ.Ε. Σαγιάδας, όπου θα γίνει  παρουσίαση και νέων  υποψήφιων.

Απευθυνόμενος στο πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση , ο  υποψήφιος Δήμαρχος  κατέληξε:

«Ο νέος σύγχρονος δήμος που ονειρεύομαι, έχει πυξίδα την ευθύνη μας απέναντι στις επόμενες γενιές, με πολιτικό ήθος, ομαδική δουλειά και συνεχή διεκδίκηση. Θέλω να είστε μαζί μου για την υλοποίηση αυτό του ονείρου».

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Φιλιατών Δημήτρη Σκεύη.

Φίλες και φίλοι καλησπέρα.

Σας  καλωσορίζω στην αποψινή  εκδήλωση και σας ευχαριστώ πολύ  για  την ανταπόκριση σας στην πρόσκληση μου.

Η  παρουσία σας  μου δίνει δύναμη  για τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας .

Μου δίνει δύναμη για να προσπαθήσουμε για αυτό, που λίγες μέρες πριν έδειχνε αδύνατο.

Απόψε  νοιώθω  δυνατός για ένα ακόμη λόγο  , γιατί απόψε, στο τέλος της βραδιάς , θα   έχω  και επίσημα  δίπλα μου  μια πολύ δυνατή ομάδα.

Μια ομάδα ανθρώπων που  τόλμησαν και αποφάσισαν να σταθούν δίπλα μου και να εκτεθούν στα κοινά με  σκοπό να δουλέψουν για τον τόπο που μεγαλώσαμε,
για το τόπο, που οι περισσότεροι, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας
Μια ομάδα που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και δυναμώνει.

Μια ομάδα που τα πρώτα της μέλη,  θα σας παρουσιάσω λίγο αργότερα.

Θα αρχίσω με μια αναφορά  στις 4 θεμελιώδης  αρχές οι  οποίες υπήρξαν η βάση της συμφωνίας μου με αυτούς τους ανθρώπους , αρχές που θα είναι και οι πυλώνες της προσπάθειας μας πριν και μετά τις εκλογές  του Μαΐου.

Δε σας κουράσω . Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο σύντομος  και κατανοητός.

Αν και στη μόδα είναι τα φλύαρα  , δυσνόητα  και βαρετά κείμενα με , άξονες, δράσεις και προτεραιότητες.
Κείμενα  που στην ουσία δε λένε τίποτα  αλλά παρουσιάζουν τον ομιλητή ως παντογνώστη  και τη  διοίκηση του δήμου παιχνιδάκι.

Δεν το κάνω όμως  γιατί εγώ δε θέλω ,  να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη,  δε θέλω να είμαι «Άλλος ένας Δήμαρχος» αλλά  ένας άλλος, ένας διαφορετικός  δήμαρχος.

Ένας Δήμαρχος με όραμα , όχι όραμα δικό μου, όχι όραμα βγαλμένο από το μυαλό μου ή από μια ομάδα ατόμων που συνεδρίασε σε μια αίθουσα.

Αλλά ένα όραμα  για το μέλλον που ΟΛΟΙ θέλουμε, ένα μέλλον που
ΜΑΖΙ θα προσδιορίσουμε, ΜΑΖΙ θα σχεδιάσουμε  τους τρόπους που θα μας οδηγήσουν σε αυτό και χρησιμοποιώ συνεχώς το ΜΑΖΙ , γιατί  πιστεύω πως τη διαφορά την κάνουν οι ομάδες και όχι οι μονάδες , γιατί πιστεύω σε  μια διοίκηση συμμετοχική, χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές, μια διοίκηση που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και  που θα διεκδικεί συνεχώς αυτό που μας αξίζει.

Μια διοίκηση ανοιχτή, με ενημερωμένους πολίτες , μια διοίκηση που θα λογοδοτεί για τα όσα έκανε ή όχι,  πάντα  σε σχέση με τα αυτά που προγραμμάτισε.

Πιστεύω πως θα συμφωνήσουμε όλοι ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο για το μέλλον της περιοχής και ανάληψη ευθύνης σε όλα τα επίπεδα είναι ιδιαίτερα σημαντική
Και πιστεύω πως είναι  πλέον φανερό ότι στο δήμο μας δεν αρκεί   η αλλαγή προσώπων . Δεν αρκεί να κάνουμε εκλογές για να αλλάξουμε άπλα προϊστάμενους των υπηρεσιών του δήμου . Γιατί λυπάμαι που το λέω, οι εκλογές μοιάζουν να είναι πλέον μια δοκιμασία μέσα απ την οποία θα επιλέξουμε αυτούς που θα καταλάβουν μια θέση, μια καρέκλα στο δημαρχείο,  με αποτέλεσμα  το όραμα , η ανάπτυξη, η αλλαγή της τύχης του τόπου αυτά δηλαδή για τα οποία αξίζει κάποιος να εκλέγει,  περνούν σε δεύτερη μοίρα και σιγά σιγά να βυθίζονται  σε ανούσιες πρακτικές του παρελθόντος,  στη λογική της τυπικής διαχείρισης και σε μια καθημερινότητα με συγκρούσεις, ψέματα, εντάσεις  και προσωπικές αντιδικίες που δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο αντιπαλότητας μεταξύ ανθρώπων που σε πολλές περιπτώσεις γνωρίζονται από παιδιά.

Δεν αρκεί  λοιπόν άπλα η αλλαγή προσώπων.  Χρειάζεται οι πολίτες να αναδείξουν ηγεσία που θα μείνει πίστη στα όσα λέει προεκλογικά όχι σε κάποιο φυλλάδιο  με αοριστίες του τύπου «στήριξη του πρωτογενή τομέα».

Αλλά στα όσα λέει προεκλογικά σχετικά με το τρόπο που θα λειτουργήσει σχετικά με το τρόπο που θα διοικήσει .

Εδώ θέλω να κάνω μια προσωπική αναφορά.

Σίγουρα πολλοί  ξαφνιαστήκαν απ την κίνηση μου να θέσω υποψηφιότητα για το δήμο
Ίσως γιατί οι περισσότεροι έχουν  ένα στερεότυπο για το πώς  πρέπει να είναι κάποιος που είναι ή που «πάει»  για  Δήμαρχος . Το στερεότυπο αυτό επιβάλει  πως ο Δήμαρχος πρέπει να είναι  κάποιος,  κάποιος  με μια απροσδιόριστη δύναμη όχι απαραίτητα σχετική με τη διοίκηση.

Ας είναι κάποιος κι ας μη σκαμπάζει και πολλά  από διοίκηση, νόμους,  οικονομία, δεν πειράζει, αρκεί να δίνει την αίσθηση ότι  ξέρει πολλά, αν όχι όλα.

Ψάχνουμε λοιπόν πολλές φόρες, ασυναίσθητα, για κάποιον σοφό, κάποιον  παντογνώστη,  που χωρίς κόπο και χωρίς πολύ δουλειά  θα κυβερνά το δήμο,
χωρίς την ανάγκη άξιων συνεργατών, χωρίς να  σέβεται  τις γνώμες των πολιτών, χωρίς να θέτει ξεκάθαρους στόχους, χωρίς δεσμεύσεις από νομούς ή διαδικασίες.
Ψάχνουμε δηλαδή ένα δήμαρχο αυτοκράτορα.

Έθεσα υποψηφιότητα γιατί δεν πιστεύω σε αυτά τα στερεότυπα.

Πιστεύω άπλα πως ο δήμαρχος πρέπει να έχει ΣΤΟΧΟΥΣ, ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.

 • Στόχους που θα προσδιορίσει μετά από διαβούλευση με τους πολίτες
 • Σχέδιο για την επίτευξη των στόχων αυτών , που θα καταρτίσει με τους συνεργάτες και τις υπηρεσίες του  δήμου και θα δημοσιοποιήσει χωρίς φόβο
 • Και τέλος δουλειά, δουλειά με πρόγραμμα και με όλες του τις δυνάμεις,   πάνω στο σχέδιο αυτό

  Τρέφω σεβασμό στις προσπάθειες όλων των διοικήσεων του δήμου  μέχρι σήμερα αλλά είναι πλέον φανερό ότι χρειαζόμαστε μια αλλαγή πολιτικής

Χρειαζόμαστε μια διοίκηση με αρχές.

Αρχές που πρέπει να ισχύσουν απ το τώρα, απ την προεκλογική περίοδο, γιατί τώρα πρέπει να ορίσουμε τις βασικές αρχές μας που θα μας οδηγήσουν σε μια χρήσιμη για τον τόπο διοίκηση.
Απόψε λοιπόν θα σας παρουσιάσω  τις τέσσερις  αρχές που έχω συζητήσει με πολλούς  από εσάς κατ’ ίδια ή  σε ομάδες.

Οι αρχές αυτές λοιπόν είναι οι έξης:

ΙΣΟΤΗΤΑ- ΗΘΟΣ  – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Και ξεκινώ με την ΙΣΟΤΗΤΑ , η οποία στην παρούσα φάση , πριν δηλαδή τις εκλογές  μπορεί να εκφραστεί και με τον όρο Υπερκομματισμός.

Ξεκαθαρίζω πως δεν μ’ ενδιαφέρει η κομματική ταυτότητα ή τα πολιτικά πιστεύω των υποψήφιων που στελεχώνουν το συνδυασμό μας, ούτε φυσικά αυτών που θα μας ψηφίσουν. Μοναδικό κριτήριο για να μετέχει κάποιος σ αυτό το συνδυασμό  είναι η  ειλικρινείς διάθεση να εργαστεί για τον τόπο.  Όσον αφόρα την έννοια της ισότητας μετά τις εκλογές, δεσμεύομαι πως για μένα όλοι οι πολίτες του δήμου Φιλιατών θα είναι ίσοι. Δεσμεύομαι πως δεν θα υπάρξει καμία διάκριση σε «δικούς» μου και στους «άλλους» . Κι αυτό όχι γιατί είμαι «Άγιος» και δε θυμώνω , δε πικραίνομαι , δε στενοχωριέμαι κυρίως από προσωπικές επιθέσεις, αλλά γιατί είμαι πεπεισμένος πως δεν υπάρχει χειρότερη παγίδα για μια δημοτική αρχή  απ το διαχωρισμό των πολιτών. Δε φαντάζεστε πόσα διοικητικά, οικονομικά, κοινωνικά και προσωπικά προβλήματα δημιουργεί αυτός  ο διαχωρισμός. Για αυτό λοιπόν το ξαναλέω,πως για μένα όλοι οι πολίτες του δήμου Φιλιατών είναι και θα είναι ίσοι.

Και περνώ στη δεύτερη βασική μας αρχή που είναι το ΗΘΟΣ  με έμφαση  φυσικά  το πολιτικό ήθος.

Πολιτικό ήθος,  που ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους δοκιμάζεται αφού τότε φαίνεται το πραγματικό επίπεδο του κάθε υποψήφιου και του κάθε συνδυασμού. Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά πως είμαι αντίθετος, με την τακτική των προσωπικών επιθέσεων.  Θεωρώ πως είναι δείγμα ηθικής πτώσης,  καταδεικνύει εμφανή απουσία πολιτικού λόγου και κυρίως έλλειψη παιδείας. Η ανούσια κριτική,  τα κουτσομπολιά, οι  ψίθυροι,  οι αιχμές  ανήκουν  σε εποχές που δεν μας εκφράζουν. Οι προσπάθεια να προσβάλουμε να μειώσουμε να καταρρακώσουμε τους αντίπαλους με σκοπό να φάνουμε εμείς λίγο καλύτεροι  , είναι πρακτικές που σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε.   Οι τακτικές αυτές απομακρύνουν τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους και πολλές φόρες αποτελούν πολιτικά μπούμερανγκ. Οι αντίπαλοι υποψήφιοι δεν είμαστε εχθροί, ίσως δεν είμαστε καν αντίπαλοι. Αν το σκεφτούμε ψύχραιμα θα δούμε πως άπλα ο καθένας, με διαφορετικές αντιλήψεις, διεκδικεί το δικαίωμα να δουλέψει και να προσφέρει στην κοινωνία.
Ξέρω πως, δεν έχουμε ακόμα  κουλτούρα  συνεργασίας ιδιαίτερα με τις άλλες παρατάξεις,  αλλά  οι  φετινές εκλογές, με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, είναι ένα μεγάλο στοίχημα ωριμότητας και  συνεργασίας.  Ο πολιτικός πολιτισμός  είναι πλέον αναγκαίος και χάριν της επόμενης μέρας.

Όταν δημιουργηθεί ένα πολεμικό  προεκλογικό  κλίμα,  πώς άνθρωποι που έχουν καταντήσει εχθροί θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να συνεργαστούν την επομένη μέρα; Τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στη λειτουργιά του δήμου αλλά και στην πρόοδο του τόπου γενικότερα;   Σίγουρα κάποιοι διαφωνούν και πιστεύουν πως πρέπει να κηρύξουμε πόλεμο στους αντίπαλους συνδυασμούς. Μπορώ εκ πείρας να τους βεβαιώσω  πως η τακτική αυτή  δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο προεκλογικός αγώνας αυτού του επίπεδου, άπλα ικανοποίει τα πιο ταπεινά ένστικτα των ήδη  φανατικών  υποστηρικτών.   Το σύνηθες, το εύκολο, αυτό  που χρόνια εφαρμόζεται είναι η επίθεση σε κάθε επίπεδο, για το παρελθόν, το έργο, τη νοοτροπία, τα «σκάνδαλα» , τις συμπεριφορές, τις διακρίσεις, τις παραλήψεις της παράταξης που είναι στην εξουσία. Εγώ όμως θέλω να μιλήσουμε για το πώς θα ενεργήσουμε εμείς και όχι να κρίνουμε το πως ενέργησαν οι άλλοι.  Η τακτική αυτή προεκλογικά οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο. Κάθε διοίκηση κρίνεται από το έργο που φανερά βοηθά τους δημότες καθώς και από τις συμπεριφορές, το ήθος και το ύφος με το οποίο ασκεί την εξουσία. Ο κόσμος βλέπει , κρίνει , γνωρίζει. Δε χρειάζεται εμάς να του «ανοίξουμε» τα μάτια λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Και περνώ στην τρίτη βασική μας αρχή που είναι  ΔΟΥΛΕΙΑ.

Πιστεύω πως  πίσω από κάθε πετυχημένη  δημοτική αρχή  κρύβεται πολύ και σωστή  δουλειά. Και σωστή  δουλειά για μένα στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι μόνο η ομαδική δουλειά. Ένα Αραβικό γνωμικό λέει πως:

 • Η επαφή μεταξύ των ανθρώπων  είναι μια αρχή.
 • Η συνέχιση της επαφής είναι μια πρόοδος.
 • Η από κοινού δουλειά είναι επιτυχία.

Ένας σύγχρονος Δήμος δεν μπορεί  να πορεύεται με αυθαίρετες προσωπικές στρατηγικές, που αλλάζουν μέρα με τη μέρα ανάλογα τη διάθεση ή από το ποιον έχουμε απέναντι μας.   Στόχος μου είναι η δημιουργία ενός δήμου που θα είναι συνυφασμένος με τη δημοκρατία, και τη λαϊκή συμμετοχή. Σας το λέω για να μην παρεξηγούμαι, δεν είμαι σοφός, δε έχω  λύση για όλα τα θέματα , ούτε προσπαθώ να πείσω κανένα για αυτό . Μπορώ μόνο να σας υποσχεθώ πως με πολύ και σωστή δουλειά  τις οποίες λύσεις θα τις βρούμε ΜΑΖΙ.
Αυτό σημαίνει μια διοίκηση μακριά από εγωισμούς μακριά από το μοντέλο του δήμαρχου αυτοκράτορα. Ο δήμαρχος της νέας εποχής πρέπει να είναι αυτός που θα προβάλλει, θα διεκδικεί και θα υλοποιεί  προτάσεις που θα έχουν προκύψει μέσα από τη διαβούλευση  με ομάδες πολιτών.

Γιατί κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα των γονιών από τους ίδιους τους γονείς.

Της τοπικής Οικονομίας από τους ίδιους τους επαγγελματίες,

Τα ‘θέλω’ και τα όνειρα των νέων από τους ίδιους τους νέους.

Τα προβλήματα των αγροτών από τους ιδίους τους αγρότες

Ο δήμαρχος πρέπει να δημιουργεί στους πολίτες αλλά και στους συνεργάτες του ένα αίσθημα  προσφοράς στον τόπο τους, να τους παροτρύνει συνεχώς να γίνουν πιο ενεργοί, πιο υπεύθυνοι , πιο  αποτελεσματικοί . Ο δήμαρχος πρέπει να δουλεύει ασταμάτητα  για να υλοποιήσει το όραμα των συνανθρώπων του.

Και φτάνω στη 4η  βασική μας αρχή που είναι η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ
Είναι αυτονόητο πως  για να μπορέσεις να κάνεις κάτι πέρα απ τη τυπική διαχείριση του δήμου πρέπει να βρίσκεσαι σε μια συνεχή αναζήτηση πόρων, να βρίσκεσαι σε μια συνεχή διεκδίκηση.
Μια σύγχρονη δημοτική αρχή πρέπει να είναι κοντά στα κέντρα  των αποφάσεων, οφείλει να είναι μονίμως ενημερωμένη και να διεκδικεί σθεναρά, με ώριμες προτάσεις, πόρους και συμμετοχή σε έργα ανάπτυξης από εθνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς. Μια σύγχρονη δημοτική αρχή οφείλει να είναι, ας μου επιτραπεί ο όρος, οπλισμένη. Έτοιμη ανά πάσα στιγμή να διεκδικήσει όσα περισσότερα μπορεί για τον τόπο, για το μέλλον των παιδιών μας.

Και αφού σας περιέγραψα τις αρχές της κίνησης μας, αρχές οι  οποίες επαναλαμβάνω υπήρξαν η βάση της συμφωνίας με τους συνεργάτες μου, αλλά και οι πυλώνες της προσπάθειας μας πριν και μετά τις εκλογές  του Μαΐου, περνώ στην αποκάλυψη του ονόματος του συνδυασμού μας καθώς και του λογότυπου,  του  εμβλήματος  αυτής της προσπάθειας.

Και είναι προφανές πιστεύω από  αυτά που ανέφερα γιατί το όνομα του συνδυασμού μας είναι  μια λέξη που περικλείει όλη τη φιλοσοφία της συνεργασίας ,της ομαδικής δουλειάς και της ενότητας που θέλουμε να προωθήσουμε.

Το όνομα λοιπόν του συνδυασμού μας θα είναι η λέξη  «ΜΑΖΙ»

 • Μαζί για το μέλλον
 • Μαζί για μια νέα αρχή
 • Μαζί για ένα δίκαιο , σύγχρονο , ανθρώπινο δήμο Φιλιατών.

Και να σας παρουσιάσω μερικούς από τους υποψηφίους  που μου έκαναν την τιμή να σταθούν δίπλα μου, που μοιραστήκαν την πιστή μου πως μπορεί να αλλάξει κάτι στο δήμο μας.
Είναι άνθρωποι κάθε ηλικίας , με διαφορετική αφετηρία αλλά ένα κοινό στόχο:       Να δουλέψουν για τον τόπο μας και να προσφέρουν τις υπηρεσίες  τους για το κοινό καλό.

Ξεκινώ λοιπόν με αλφαβητική σειρά:

Βουτσής Βασίλειος του Γεωργίου
Γιόκα Αντήλια του Χρήστου
Καραμπίνας Χρήστος του Βασιλείου
Κολιομίχος Σπυρίδων του Πέτρου
Λένης Φίλιππος του Δημητρίου
Λιανός Ευάγγελος του Δημητρίου
Μίγκου – Θάνου Μαρία του Διομήδη
Μπάντιος Ελευθέριος του Φωτίου
Νάτσης Κωνσταντίνος του Σταύρου
Σιόζου Σωτηρία του Μηνά
Τζίμας Νικόλαος του Δημοσθένη
Τόλης Χριστόφορος Κωνσταντίνου
Τσιάβου – Φράτη Αναστασία του Χρήστου
Φερεντίνος Σπυρίδων του  Ανδρέα

Παρακαλώ το πιο θερμό  σας χειροκρότημα για αυτούς που πήραν την απόφαση να εκτεθούν  στα κοινά.

Να σημειώσω εδώ  είναι οι πρώτοι. Θα ακολουθούσουν και άλλοι σε ανάλογη εκδήλωση που θα γίνει σε λίγες μέρες στη δημοτική ενότητα Σαγιαδας.

Φίλες και φίλοι,

Ο νέος σύγχρονος δήμος που ονειρεύομαι, έχει πυξίδα την ευθύνη μας απέναντι στις επόμενες γενιές, με πολιτικό ήθος , ομαδική δουλειά και συνεχή διεκδίκηση.

Θέλω να είστε μαζί μου για την υλοποίηση αυτό του ονείρου.

Σας ευχαριστώ.