ΕΑΣ- Δωδώνη, κανένα σημείο επαφής

DODONI7Με μία αναλυτική δήλωση που κατέθεσε κατά την έναρξη των εργασιών, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων αποχώρησε από τη Γενική Συνέλευση της Δωδώνης, θέλοντας έτσι κι εμπράκτως να μην την αναγνωρίσει, λίγες ημέρες μετά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Σύμφωνα με τις Ενώσεις, ο ειδικός εκκαθαριστής φυγομαχεί, ενώ υποστήριξαν ότι παρανομεί και το θέμα το κρίνουν τα Δικαστήρια.

Όπως τονίζουν στο ίδιο κείμενο, η μεταβίβαση των μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας, που επικαλείται ο δήθεν νέος μέτοχος, είναι παράνομη και άκυρη, γιατί έχει γίνει αντίθετα στο νόμο και στο Καταστατικό της Δωδώνη.

Το καταστατικό της Δωδώνη προβλέπει ότι οι μετοχές της είναι δεσμευμένες και απαιτείται έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη μεταβίβασή τους. Η έγκριση δε αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου παρέχεται μόνον όταν η μεταβίβαση των μετοχών διασφαλίζει την τήρηση του σκοπού και των κανόνων λειτουργίας της εταιρίας. Και, σε κάθε περίπτωση, παρέχεται δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς μετόχους όταν μέτοχος επιθυμεί να μεταβιβάσει τις μετοχές του.

Τίποτε από αυτά δεν τηρήθηκε στη δήθεν μεταβίβαση των μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας στην εταιρία TODYRO LIMITED Για το λόγο αυτό η εταιρία αυτή δεν έχει αποκτήσει την ιδιότητα του μετόχου της Δωδώνη.

«Δεν μπορεί, επομένως, να λάβει χώρα Γενική Συνέλευση στην οποία θα παρίσταται ως μέτοχος η εταιρία αυτή. Αποχωρούμε, λοιπόν, επειδή αρνούμεθα τη νομιμότητα αυτής της Γενικής Συνέλευσης και καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τον ειδικό εκκαθαριστή, για τις παρελκυστικές του διαδικασίες και την κατάφωρη παραβίαση του νόμου, τονίζοντας ότι θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και την αποκατάσταση της νομιμότητος», τονίζεται στη δήλωση της ΕΑΣΙ η οποία έχει την έγκριση και των υπολοίπων Ενώσεων της Ηπείρου.

Εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος της Δωδώνης Μάικλ Ο’ Νηλ, θέλοντας να καλλιεργήσει το φιλολαϊκό του προφίλ, πραγματοποίησε συνάντησε με μία μικρή ομάδα κτηνοτρόφων στο Δελβινάκι. Από τους εκατοντάδες κτηνοτρόφους της περιοχής του Πωγωνίου παρέστησαν ελάχιστοι σε μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε καφενείο του χωριού.

«Είμαστε υπερήφανοι για όλους σας, για τη ΔΩΔΩΝΗ που αγαπάτε, για την ιδιαίτερα ξεχωριστή περιοχή της Ηπείρου, θα επενδύσουμε και εμπειρία και χρήματα για να κάνουμε τη γαλακτοβιομηχανία ακόμη μεγαλύτερη …», ανέφερε στη συνάντηση όπως μεταφέρεται στην ανακοίνωση τύπου της γαλακτοβιομηχανίας.

Να σημειωθεί πάντως μέχρι τώρα από τη νέα διοίκηση της Δωδώνης δεν έχει γίνει η παραμικρή ανακοίνωση για τις τιμές που θα δοθούν κατά την τρέχουσα γαλακτοκομική περίοδο.