Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Κλιμάκιο ευρωβουλευτών στα Ιωάννινα

28 επενδυτικά σχέδια «digi – retail» στην Ήπειρο

Συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή της Περιφέρειας

Συνεργασία της Αντιπεριφερειάρχη Τ. Καλογιάννη με το Δ.Σ. του Τεχνολογικού Πάρκου ενόψει του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου

Αποκλεισμός του λιμανιού της Ηγουμενίτσας για το Νοσοκομείο Φιλιατών

Μειωμένη κατά 20% η ΣΑΤΑ στο Δήμο Ιωαννιτών

Συνάντηση Δημάρχου με Επιτροπή πολιτών της Σιαράβας

Συνελήφθη 33χρονη για κλοπές.

Το 5ο ράλλυ σπριντ Δωδώνης στα Ιωάννινα

Σύσκεψη για το αποχετευτικό των Συβότων στην Περιφέρεια

Στο Ευρωκοινοβούλιο η χάραξη του αγωγού φυσικού αερίου

Επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων

Παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Ι. Τζάνης

Έκκληση για περιορισμό της σπατάλης νερού

Συγχωνεύονται τα στρατολογικά γραφεία της Ηπείρου

Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για ναρκωτικά

Κλιμάκιο ευρωβουλευτών στα Ιωάννινα

Κλιμάκιο ευρωβουλευτών της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής επισκέπτεται την Βόρειο Ελλάδα εν όψει της νέας Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ από 13 έως 15 Ιουλίου 2011, για επαφές με τις αρμόδιες Αρχές της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και τα Ιωάννινα.
Η αποστολή θα επισκεφθεί έργα, που υλοποιήθηκαν με συγχρηματοδοτήσεις, όπως την Εγνατία Οδό ή που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου ‘Χατζηκώστα’ στα Ιωάννινα.

28 επενδυτικά σχέδια «digi – retail» στην Ήπειρο

Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και η εταιρία «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ» ανακοινώσαν την πρώτη σειρά εντάξεων στη δράση «digi-retail», η οποία αφορά σε 264 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού €11,8 νέων τεχνολογιών στον τομέα της λιανικής.
Τα επενδυτικά σχέδια που χρηματοδοτούνται, προέρχονται από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (27 επενδυτικά σχέδια), Βορείου Αιγαίου (14), Δυτικής Ελλάδας (44), Ηπείρου (28), Θεσσαλίας (42), Ιονίων Νήσων (11), Κρήτης (70) και Πελοποννήσου (28).
Ο μέσος προϋπολογισμός των επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες ανά εγκεκριμένη αίτηση ανέρχεται σε €44.718 ευρώ και η επιχορήγηση αγγίζει το 60% της επένδυσης.

Συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή της Περιφέρειας

Υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, συνεδρίασε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στην οποία πήραν μέρος όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες και ο  Εκτελεστικός Γραμματέας.
Στη συνεδρίαση κλήθηκε και ενημέρωσε τα μέλη της Ε.Ε. η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Ηπείρου κ. Ελένη Ρόκου για ζητήματα που αφορούν το ΕΣΠΑ και ειδικότερα για τις μελέτες που έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται στα πλαίσια της Τεχνικής Βοήθειας καθώς και για τον διαγωνισμό Τουριστικής Προβολής της Ηπείρου,  για τον οποίο αποφασίστηκε να συνεχιστεί η διαδικασία με το άνοιγμα των τεχνικών προσφορών.
Επίσης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τον προγραμματισμό δράσης για την προσεχή περίοδο, με προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα. Μεταξύ των αποφάσεων που πάρθηκαν είναι: η διοργάνωση σύσκεψης με παραγωγούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον γαλακτοκομικό κλάδο με αντικείμενο την ανάπτυξη και την  προώθηση της πιστοποίησης των προϊόντων του, η ανάληψη πρωτοβουλιών για συμμετοχή της Ηπείρου σε στοχευμένες αγροτοδιατροφικές εκθέσεις, η διοργάνωση Έκθεσης με αγροτικά προϊόντα της Ηπείρου και η δημιουργία Συνδέσμου Ηπειρωτών Εξαγωγέων.

 

Συνεργασία της Αντιπεριφερειάρχη Τ. Καλογιάννη με το Δ.Σ. του Τεχνολογικού Πάρκου ενόψει του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου

 

Συνάντηση με την Διοίκηση του Τεχνολογικού Πάρκου και τις Εταιρείες που στεγάζονται στις εγκαταστάσεις του είχαν η Αντιπεριφερειάρχης, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν και τις δράσεις των εταιρειών που στεγάζονται στο Τεχνολογικό Πάρκο, ενώ εξετάστηκαν οι δυνατότητες και οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο  φορέων.

Αποκλεισμός του λιμανιού της Ηγουμενίτσας για το Νοσοκομείο Φιλιατών

Στο Δημοτικό Συμβούλια Φιλιατών τέθηκε το βράδυ της Τετάρτης το θέμα των εξελίξεων στο Νοσοκομείο Φιλιατών, έπειτα από την πρόταση του Υπουργείου Υγείας για συνδιοίκηση με το Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Πρόταση για την οποία η ο Δήμος Φιλιατών θεωρεί ότι οδηγεί το Νοσοκομείο στην υποβάθμισή του και ζητά αυτοτελή διοίκηση. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου, θα κλείσει σήμερα Παρασκευή, από τις 11 μέχρι και τη 1 το μεσημέρι, συμβολικά το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφού προηγηθεί συγκέντρωση και πορεία στις 10 το πρωί από το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.

Μειωμένη κατά 20% η ΣΑΤΑ στο Δήμο Ιωαννιτών

Μειωμένη κατά 20% ήρθε η πρώτη δόση της ΣΑΤΑ για το 2011, στο Δήμο Ιωαννιτών, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην αποπληρωμή και τον σχεδιασμό των έργων και επιδεινώνει την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών. .
Αντί του ποσού του 1,1 περίπου εκατομμυρίου ευρώ που είχε προϋπολογίσει ο Δήμος, με βάση την κατανομή του 2010, από το Υπουργείο Εσωτερικών εστάλη το ποσό των 833 χιλιάδων ευρώ.
Η περικοπή αυτή, έρχεται ως συνέχεια αυτής που έχει γίνει στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και επηρεάζει τον συνολικό προγραμματισμό του Δήμου στον τομέα των έργων και της αποπληρωμής οφειλών προς τους εργολάβους, όπως σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση ο Δήμος. .

Συνάντηση Δημάρχου με Επιτροπή πολιτών της Σιαράβας

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτών από την περιοχή της Σιαράβας συναντήθηκε χθες με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο και συζήτησαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και έκανε γνωστό στους κατοίκους ότι ο Δήμος θα προχωρήσει στην αγορά ηλεκτρονικών συστημάτων μέτρησης του ήχου, ώστε όλα τα στοιχεία να καταγράφονται και να μην αμφισβητούνται.

Στη συνάντηση και μετά από πρόταση του εκπροσώπου των κατοίκων  Μενέλαου Παπαχρήστου την οποία αποδέχθηκε ο Δήμαρχος, συμφωνήθηκε να θεωρηθεί ως προσωρινή η φετινή κατάσταση και με τη νέα σεζόν να εφαρμοστεί αυστηρά και σε νέα βάση η Κανονιστική Απόφαση που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Συνελήφθη 33χρονη για κλοπές.

Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ συνελήφθη μία 33χρονη γυναίκα που κατηγορείται για κλοπή.
Η 33χρονη έκλεψε σε ιατρείο το πορτοφόλι ενός άνδρα το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 2350 ευρώ, κάρτες ανάληψης χρημάτων, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. Στη συνέχεια μετέβη σε μηχάνημα ανάληψης χρημάτων Τράπεζας και έκανε διαδοχικές αναλήψεις  με τις κλεμμένες κάρτες συνολικού ποσού 3000 ευρώ, όπου και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Η συλληφθείσα  οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Το 5ο ράλλυ σπριντ Δωδώνης στα Ιωάννινα

Με τη συμμετοχή σαράντα πληρωμάτων από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή το 5ο Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης. Πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση, που προσελκύει πλήθος κόσμου και δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η οποία φέτος υποστηρίζεται και από το Δήμο Ιωαννιτών.
Το ράλλυ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή, 16 και 17 Ιουλίου. Το Σάββατο από τις τρεις το μεσημέρι μέχρι τις επτά το απόγευμα θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ και στις εννέα το βράδυ θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση στο ΚΕΠΑΒΙ.
Το κυρίως αγωνιστικό μέρος, θα γίνει την Κυριακή από τις εννέα το πρωί μέχρι στις δυόμισι το μεσημέρι, ενώ μία ώρα αργότερα θα γίνει η απονομή.

Για την εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα, την προστασία και την ασφάλεια των θεατών αλλά και των διερχομένων, η τροχαία Ιωαννίνων θα προχωρήσει σε σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από το πρωί της Κυριακής.
-Την Κυριακή από τις 8 το πρωί και μέχρι στις 3 το μεσημέρι, θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στο εθνικό οδικό δίκτυο Ιωαννίνων-Δωδώνης και συγκεκριμένα: από την διασταύρωση Δωδώνης- Κοσμηράς ως την διασταύρωση Δωδώνης- Κωστάνιανης και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς Δωδωνούπολη, Δωδώνη, Δραμεσιούς, Αγία Αναστασία, διασταύρωση με Μαντείο, γέφυρα επί της Εγνατίας- Δραμεσιών ως την έξοδο του 6ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού Δωδώνης Κωστάνιανης.

Σύσκεψη για το αποχετευτικό των Συβότων στην Περιφέρεια

Με αντικείμενο οργανωτικά ζητήματα που αφορούν την προώθηση των διαδικασιών ωρίμανσης της μελέτης κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου Συβότων και άλλων οικισμών, καθώς και της κατασκευής Βιολογικού Καθαρισμού, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θ. Πιτούλης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γ. Κάτσινος, ο Αντιδήμαρχος κ. κ. Κ. Δημητρίου, εκπρόσωποι της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και υπηρεσιακοί τεχνικοί παράγοντες της Περιφέρειας και του Δήμου.
Στη διάρκεια της σύσκεψης καθορίστηκε το πλαίσιο, ώστε η μελέτη να είναι έτοιμη τον επόμενο χρόνο, προκειμένου στη συνέχεια να προωθηθεί προς ένταξη το έργο στο ΕΠΠΕΡΑΑ.
Η μελέτη χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και είναι μοναδική που έχει εγκριθεί ως τώρα στην Ήπειρο. Θα υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου (δια της Π.Ε. Θεσπρωτίας) και του Δήμου Ηγουμενίτσας, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί προς υπογραφή της σύμβασης η ανάδοχος εταιρεία.

Στο Ευρωκοινοβούλιο η χάραξη του αγωγού φυσικού αερίου

Με ερώτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχ. Τρεμόπουλου,  τίθενται υπόψη της Επιτροπής οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στην περιοχή της Πάργας – Πέρδικας-Συβότων, οι αιτιάσεις τους για ανεπαρκή διερεύνηση των εναλλακτικών διαδρομών του αγωγού, οι επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και η διάσταση της ασφάλειας, ιδιαίτερα στα τελευταία χιλιόμετρα του αγωγού ανάμεσα στο σταθμό συμπίεσης αερίου και την ακτή.
Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων ζητά από την Κομισιόν να λάβει υπόψη της, για ενδεχόμενη χρηματοδότηση του έργου, την πληρότητα των μελετών κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς και το σεβασμό των ευρωπαϊκών Οδηγιών και Κανονισμών στον τομέα της ασφάλειας. Ρωτά επίσης αν έχει συνεκτιμηθεί, στις μελέτες του έργου, η προοπτική συσσώρευσης κι άλλων αγωγών αερίου στην περιοχή όπως ο South Stream, αλλά και το ενδεχόμενο επιπλέον υποδομών φυσικού αερίου, όπως εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής.

Επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με χθεσινή του απόφαση ακύρωσε τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, κάνοντας δεκτή την προσφυγή της κ. Καραβασίλη, με το σκεπτικό ότι η παράταξη του κ. Μαρίνου Γαρνέλη  κακώς συμμετείχε σε αυτές γιατί δεν είχε τον εκ του νόμου απαραίτητο αριθμό υποψηφίων γυναικών. Σύμφωνα με τον νόμο για το δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων ο υποχρεωτικός αριθμός υποψηφίων γυναικών σε κάθε συνδυασμό ήταν εννιά. Ο συνδυασμός του κ. Γαρνέλη είχε οχτώ υποψήφιες γυναίκες και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να είχε επικυρωθεί η συμμετοχή του στις εκλογές. Κατά της νομιμότητας του συνδυασμού είχε προσφύγει με ένσταση που κατέθεσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο η κ. Σταυρούλα Καραβασίλη η οποία ήταν υποψήφια δήμαρχος και κατέλαβε την τρίτη θέση έχοντας διαφορά 15 ψήφων από την δεύτερη παράταξη του κ. Γαρνέλη, ο οποίος στο δεύτερο γύρο κέρδισε και τις εκλογές. Η ένσταση αρχικά απορρίφθηκε αλλά στη συνέχεια η κα Καραβασίλη προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο ακύρωσε την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου και με την απόφασή του ζητά από τον Περιφερειάρχη να μεριμνήσει για την διεξαγωγή εκλογών μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο με τη συμμετοχή σε αυτές μόνο των παρατάξεων που είχαν νόμιμα ανακηρυχτεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στις επαναληπτικές εκλογές δεν μπορεί να πάρει μέρος ο συνδυασμός του κ. Γαρνέλη και ούτε κανένα νέο σχήμα.

Παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Ι. Τζάνης

Την παραίτησή του από το αξίωμα του αντιδημάρχου Ηγουμενίτσας, ανακοίνωσε στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Τζάνης Ιωάννης, πρώην Δήμαρχος Παραποτάμου. Ο κ. Τζάνης παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας και αφού την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε στο φως η έκθεση των ορκωτών λογιστών, η οποία διαπίστωσε ταμειακό έλλειμμα ύψους 225.000€ στο Δήμο Παραποτάμου για το έτος 2010.

Έκκληση για περιορισμό της σπατάλης νερού

Προβλήματα παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στην ομαλή υδροδότηση περιοχών του λεκανοπεδίου, που αποδίδονται στην υπερκατανάλωση.
Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα στην Δημοτική Κοινότητα της Ανατολής, όπου τις τελευταίες ημέρες οι διακοπές νερού είναι συχνές και πολύωρες, με το δήμο Ιωαννιτών και τον ΣΥΔΚΛΙ να διαβεβαιώνουν ότι τα προβλήματα δεν οφείλονται σε βλάβες του δικτύου αλλά στην υπερκατανάλωση και στην αλόγιστη κατανάλωση νερού.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων ανακοίνωσαν χθες ότι θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη μείωση παροχής νερού στα χαμηλά σημεία, ώστε να μπορέσουν με τον τρόπο αυτό να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των υψηλών σημείων.
Με αφορμή τα προβλήματα που ανέκυψαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ανατολής Χρήστος Λάζος, απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους της περιοχής, να περιορίσουν την σπατάλη νερού αποφεύγοντας τα ποτίσματα κήπων, χωραφιών, το πλύσιμο αυτοκινήτων κι άλλων εξωτερικών χώρων.

Συγχωνεύονται τα στρατολογικά γραφεία της Ηπείρου

Με το Στρατολογικό Γραφείο Ιωαννίνων συγχωνεύονται τα στρατολογικά γραφεία Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας, συγκροτώντας την Στρατολογική Υπηρεσία Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα, στα πλαίσια της συγχώνευσης των στρατολογικών γραφείων της χώρας, και η νέα υπηρεσία που συγκροτείται θα λειτουργεί στο κτίριο που στεγάζεται σήμερα το Στρατολογικό Γραφείο Ιωαννίνων στη Λεωφόρο Δωδώνης 39.
Όπως ανακοινώθηκε το στρατολογικό γραφείο Ιωαννίνων θα παραμείνει κλειστό για το κοινό από Δευτέρα 18 έως και Πέμπτη 21 Ιουλίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συγκρότηση και λειτουργία της νέας Στρατολογικής Υπηρεσίας Ηπείρου. Το χρονικό αυτό διάστημα οι πολίτες θα εξυπηρετούνται στο Στρατολογικό Γραφείο Ιωαννίνων μόνο για κατεπείγουσες υποθέσεις.

Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 29  ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έλεγχο σε 29χρονο ημεδαπό, στην  κατοχή του οποίου  βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (543)  γραμμαρίων, συσκευασμένη σε τρεις συσκευασίες, που ήταν τοποθετημένες μέσα σε σάκο.            Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 29χρονου στα Ιωάννινα, δεν βρέθηκε κάτι παράνομο ενώ κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των ογδόντα ευρώ (80) ευρώ που βρέθηκε πάνω του, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες, από άλλο ημεδαπό, ηλικίας 29 ετών και τις προόριζε   για πώληση. Σε έρευνα στο σπίτι του 29χρονου προμηθευτή ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Μία (01) νάυλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους (501) γραμμαρίων.
  • Μία (01) χάρτινη συσκευασία που περιείχε  κάνναβη βάρους (1,8) γραμμαρίων.
  • Μία (01) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
  • Ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο μάρκας Baikal.
  • Δεκατρία (13) φυσίγγια  κυνηγετικού  όπλου.
  • Έξι  (6)  δενδρύλλια  κάνναβης σε γλάστρες,  ύψους από 50 έως 70 εκατοστά, στην αυλή του σπιτιού.
  • Το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων πενήντα (550) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης στην Πλατανιά Ιωαννίνων από  αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων,  δύο  ημεδαποί ηλικίας 24 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων  κάνναβης.  Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες σε δασώδη περιοχή της Πλατανιάς Ιωαννίνων εντός παρακείμενης ρεματιάς,  καλλιεργούσαν από κοινού  είκοσι (20) φυτά κάνναβης, ύψους  από (0,50)  εκατοστών έως (2,10)  μέτρων ενώ στο σημείο βρέθηκαν και τέσσερα (4) φυτώρια κάνναβης σε πλαστική γλάστρα.