Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννιτών

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Ισραηλινών δημοσιογράφων

Τμήματα Υγειονομικού Ελέγχου στα Λιμάνια ζητά το Υπουργείο Υγείας

Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή

Γιορτές Πηγαδιών στην Άρτα

Νεκρί βρέθηκε 11χρονο αγόρι σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα

Με μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές της Ηπείρου από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννιτών

Την ερχόμενη Πέμπτη, στις οκτώ το βράδυ, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται 64 θέματα. Μεταξύ άλλων, το Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται να συζητήσει την αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος έργων, την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, αλλά και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών  και της ΔΗΑΝΕΤΑΙ (Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων) για να προχωρήσει η αποκατάσταση της ΟΑΣΗΣ.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Ισραηλινών δημοσιογράφων

Με τις καλύτερες εντυπώσεις για τη φιλοξενία, το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτιστικό πλούτο της Ηπείρου, αναχώρησε το Σάββατο η αποστολή των Ισραηλινών  που επί ένα τετραήμερο ξεναγήθηκε σε περιοχές των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων. 
Στην αποστολή μετείχαν δημοσιογράφοι, παραγωγοί τηλεοπτικών προγραμμάτων και τουριστικοί πράκτορες. Η επίσκεψη έγινε ύστερα από πρόσκληση της Περιφέρειας κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχαν γίνει στη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης της Λευκωσίας «ΤΑΞΙΔΙ 2011» και εντάσσεται στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής των Ισραηλινών φιλοξενούμενων στην Ήπειρο  πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και επιχειρηματίες, κατά τις οποίες  έγινε εκτενής συζήτηση για την προώθηση των διάφορων μορφών τουρισμού που ενδιαφέρουν την Ισραηλινή αγορά.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με αφορμή την επίσκεψη της Ισραηλινής Αποστολής, υπογράμμισε ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας στοχεύει αφενός στην προσέλκυση τουριστών από νέες αγορές και αφετέρου στην διάχυσή τους σε όλη την Ήπειρο.

Τμήματα Υγειονομικού Ελέγχου στα Λιμάνια ζητά το Υπουργείο Υγείας

Οι υπάρχουσες υποδομές, η κίνηση επιβατών –οχημάτων, η  στελέχωση και οι ελλείψεις που υπάρχουν στα Τμήματα Υγειονομικού Ελέγχου στις πύλες εισόδου   στην Ήπειρο, εξετάστηκαν με επιτόπιες επισκέψεις που πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών – Επικοινωνιών κ. Γιάννης Καραμπίνας και ο Γενικός Διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γιάννης Νικόπουλος, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη αρμόδιο για θέματα Υγείας κ. Οδ. Πότση και τους κατά Π.Ε. Αντιπεριφερειάρχες.
Το θέμα της  λειτουργίας των Τμημάτων Υγειονομικού Ελέγχου και ειδικά αυτών που εξυπηρετούν τα λιμάνια, ζητά από όλες τις Περιφέρειες με επείγον έγγραφό του το Υπουργείο Υγείας και Δημόσιας Αλληλεγγύης, προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση της χώρας μας με τον Αναθεωρημένο Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό, να αντιμετωπιστούν σοβαρά υγειονομικά προβλήματα που κατά διαστήματα υπάρχουν και να εντοπιστούν εγκαίρως λοιμώδη νοσήματα, ιδίως στα Λιμάνια.
Οι πύλες εισόδου στην Ήπειρο, είναι  σε: Κακαβιά  Μέρτζανη (Π.Ε. Ιωαννίνων), Λιμάνι Ηγουμενίτσας- Μαυρομάτι (Π.Ε. Ηγουμενίτσας και Λιμάνι Πρέβεζας.
Προτεραιότητα, κατά σειρά,  σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας δίνεται στο  λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο  είναι εξουσιοδοτημένο για την έκδοση πιστοποιητικών Υγειονομικού Ελέγχου Πλοίων.

Παρουσίαση της 3ης φάσης της Μελέτης Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας ΤΡΑΜ στα Ιωάννινα

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου και ώρα 13.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας  (, από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Ηπείρου,  θα γίνει η παρουσίαση της 3ης φάσης της μελέτης σχετικά με την περιγραφή και τεκμηρίωση της προτεινόμενης βέλτιστης λύσης μέσου σταθερής τροχιάς Τραμ στα Ιωάννινα.

Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή

Την Τρίτη 19 Ιουλίου και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με 54 θέματα ημερήσιας διάταξης.

Γιορτές Πηγαδιών στην Άρτα

Οι Γιορτές Πηγαδιών οργανώνονται στον Αμμότοπο Άρτας την Κυριακή, 24 Ιουλίου και ώρα 8:30 το βράδυ, στη θέση «Πανόραμα». Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Κιάφα», τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Αγία Παρασκευή» και την Αδελφότητα Αμμοτοπιτών Άρτας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων και της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.

Νεκρί βρέθηκε 11χρονο αγόρι σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα

Νεκρό βρέθηκε από τους γονείς του 11χρονο παιδί που παραθέριζε μαζί με τους γονείς του στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Τον άτυχο νεαρό βρήκαν αναίσθητο σήμερα το πρωί οι γονείς του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν.
Αμέσως ειδοποίησαν ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε το παιδί στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο 11χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Φιλιατών και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή από τον Ιατροδικαστή κ. Βουγιουκλάκη.
Από τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατός του αποδίδετε σε παθολογικά αίτια.

Με μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές της Ηπείρου από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων

Με μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές της Ηπείρου από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στην Ανδριανούπολη.

Ο αθλητής του ΑΓΣ Ιωαννίνων Κώστας Βλάχας αναδείχθηκε τρίτος Βαλκανιονίκης στα 1.500 μέτρα, αλλά και ο Ευτύχιος Σουλιώτης του ΣΚΑ Παραμυθιάς που ανέβηκε επίσης στο τρίτο σκαλί του βάθρου με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ400 μ. και αναδείχθηκε έκτος Βαλκανιονίκης στα 800 μέτρα.
Αρκετές ήταν οι επιτυχίες των αθλητών των Σωματείων της Ηπείρου και στο Πανελληνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’, που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα το Σαββατοκύριακο.
Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, με ανακοίνωσή της, συγχαίρει τους αθλητές, τους προπονητές τους, καθώς και τις Διοικήσεις των Σωματείων.