ΕΚΘ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Συναδέλφισες – οι, τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση στην υγεία – πρόνοια, υπηρετούν την δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών, προκειμένου να εξασφαλίσει πόρους για την χρηματοδότηση του κεφαλαίου, την στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικής δράσης και στον τομέα της υγείας. Συμβάλλουν μαζί με τα άλλα αντεργατικά μέτρα που αφορούν το εισόδημα, τον εργάσιμο χρόνο, τις εργασιακές σχέσεις, το χτύπημα στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα, την αύξηση της ανεργίας κ.λ., στην επιδείνωση της υγείας του εργαζόμενου λαού.

Οδηγούν στην συρρίκνωση των παροχών και των υποδομών του δημόσιου τομέα – υγείας πρόνοιας, στην αύξηση των πληρωμών των εργαζομένων για υπηρεσίες υγείας πρόνοιας.

 Ενισχύουν τον εμπορευματικό και επιχειρηματικό χαρακτήρα της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας.

 Οι εργαζόμενοι θα πληρώνουμε οι ίδιοι επιπλέον ποσά, για υπηρεσίες που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από τις εισφορές μας στα ασφαλιστικά ταμεία.

Είναι μέτρα, που έχουν αποφασιστεί πολλά χρόνια πριν και τώρα επισπεύδονται από την κυβέρνηση και την Τρόϊκα λόγω της κρίσης.

 Αυτά τα μέτρα ούτε προσωρινά είναι, ούτε στόχο έχουν την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Στόχος τους είναι να απαλλαγεί το κράτος από την υποχρέωση του να παρέχει δημόσια και δωρεάν υγεία σε όλους, να κάνουν την υγεία ατομική υπόθεση από κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα, σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Συναδέλφισες – οι, ήρθε η ώρα του ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ, η ζωή μας, η υγεία μας, η ζωή των οικογενειών μας κινδυνεύει.

Τώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να αξιοποιήσουμε την δύναμη του οργανωμένου αγώνα και της κοινωνικής συμμαχίας για να μπει φρένο στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της, σε βάρος της υγείας μας.

Οργανωμένα μπορούμε να απαγορεύσουμε στην πράξη την περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου Φιλιατών, την κατάργηση κλινών, την μείωση του ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού μέσω της συγχώνευσης του με το νοσοκομείο ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ.

 Τώρα ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε – διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να μην  επιτρέψουμε να μείνει αγιάτρευτος κανένας άνεργος και ανασφάλιστος.

 Η Διοίκηση του ΕΚΘ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου Φιλιατών, καλεί την εργατική τάξη του νομού μας, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, την νεολαία, τους μετανάστες, τους άνεργους και τους συνταξιούχους σε ισχυρό λαϊκό μέτωπο, συσπειρωμένοι μέσα από τις γραμμές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου να παλέψουμε για το δικαίωμα όλων σε σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

ΟΛΟΙ  ΚΑΙ ΟΛΕΣ

 ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΗ ώρα 8 π.μ. ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΛΗ ώρα 7.30 μ.μ. στον ΟΤΕ

 

Η Διοίκηση του ΕΚΘ