Επίσκεψη Παπαδημούλη στην Ηγουμενίτσα

photo_1%25281%2529Τον Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Επικεφαλή Ευρωβουλευτή της Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο Ευρωβουλευτή στις επικείμενες Ευρωεκλογές, κ. Δημήτρη Παπαδήμουλη και την κα. Όλγα Νάσση, Πρόεδρο των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και υποψήφια Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΗΓ. κ. Ανδρέας Νταής, κατά την επίσκεψή τους στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης o Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας κ. Αντώνης Μάζης, ο Αντιπρόεδρος Ο.Λ.ΗΓ. κ. Ευάγγελος Χίσσας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Λ.ΗΓ. και ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Παύλος Παπαρούνας .

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Κατά τη διάρκεια αυτής ο κ. Νταής ενημέρωσε για τα ζητήματα που αφορούν το Λιμένα Ηγουμενίτσας σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού τα οποία έχουν δρομολογηθεί ή και υλοποιούνται την τρέχουσα περίοδο.

Νωρίτερα ο κ. Παπαδημούλης και η κα Νάσση είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης o Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δονάτος Μαρτίνης , τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Λ.ΗΓ. και ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Παύλος Παπαρούνας.

Δημήτρης Παπαδημούληςκαι Όλγα Νάσση παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και στη συνέχεια μίλησαν σε ανοιχτή εκδήλωση θέτοντας το δίλημμα των εκλογών του Μαΐου.

Δίλημμα που συνοψίζεται στις λέξεις «πρόοδος ή οπισθοδρόμηση». Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν στο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και την Ευρώπη επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει αναβαθμίσει τον ρόλο της στις διεθνείς εξελίξεις.

Share Button

«Στις Ευρωεκλογές διεκδικούμε, με βάση το έργο και την πολιτική μας, το ψηλότερο δυνατό ποσοστό. Γιατί όχι και την πρωτιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιστεύω τις περισσότερες πιθανότητες να είναι το πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου, που αναμφίβολα θα είναι ντέρμπι» τόνισε  ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, στην ιστορία της ΕΕ. Κι αυτό, γιατί από το αποτέλεσμά τους θα κριθεί αν η Ευρώπη θα προχωρήσει μπροστά με ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και κράτος δικαίου ή αν θα οπισθοδρομήσει δραστικά, όπως επιδιώκει η σύμφυση των νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών επιλογών».

«Σε αυτές τις Ευρωεκλογές δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αποχή και χαλαρή ψήφο. Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να σηκωθούν από τον καναπέ και να επιλέξουν με υπευθυνότητα τα κόμματα και τα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν επάξια τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα στην επόμενη Ευρωβουλή», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Για την Ελλάδα οι επόμενες Ευρωεκλογές θα είναι οι πρώτες πολιτικές κάλπες -και οι πιο πολωτικές- που θα στηθούν μετά από 4 χρόνια. Κι εκεί, θα έχουμε τη δυνατότητα να διαψεύσουμε ηχηρά τις θεωρίες περί δήθεν διψήφιας διαφοράς υπέρ της ΝΔ. Να τις μετατρέψουμε σε μοχλό για μια ισχυρή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας στην Ευρωβουλή και μαζί σε σκαλοπάτι για να διεκδικήσουμε τη νίκη και μια νέα 4ετία με κυβέρνηση Τσίπρα στις εκλογές του φθινοπώρου.

Ωστόσο, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι έχουμε μπει οριστικά πια στην εποχή της απλής αναλογικής και των συνεργασιών. Που σημαίνει ότι, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και σε συνεργασία με δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου -χωρίς να χάσουμε την ταυτότητά μας ως κόμμα της Αριστεράς- θα πορευτούμε για τη νέα 4ετία».

Ο κ. Παπαδημούλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Αλβανία τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία ευρωπαϊκή προοπτική για την γείτονα χωρίς τον απόλυτο και έμπρακτο σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.