Ε’ ΚΟΗ.. Δεν ασχολούμαστε με τις εκλογές

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ Ν. Παπαγρηγορίου εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, που υπογράφουν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην ΠΕ Θεσπρωτίας, με συγκεκριμένη περιφερειακή παράταξη.

Δυστυχώς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, στο βωμό της πρόσκαιρης εξυπηρέτησης πολιτικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων, κάποιοι δε διστάζουν να εμπλέξουν τις κυνηγετικές οργανώσεις σε προεκλογικά παιχνίδια.

Η Ε’ ΚΟΗ ουδέποτε ασχολήθηκε με τις εκλογές και το ίδιο πρόκειται να πράξει και τώρα.

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία της αναλυτικής περιγραφής των γεγονότων που διαδραματίστηκαν σε δύο απόλυτα επιτυχημένες εκδηλώσεις των Κυνηγετικών Συλλόγων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών αντίστοιχα.

Γνωρίζουν πολύ καλά τι έγινε, όσοι ήταν παρόντες και στις δύο εκδηλώσεις, όπως γνωρίζουν και ποιοι ήταν εκείνοι που εκστόμισαν απειλές σε προσωπικό επίπεδο, σε βάρος στελεχών των κυνηγετικών οργανώσεων…

Η κοινωνία μας είναι μικρή και τίποτε δε μένει κρυφό.

Αντιπαρερχόμαστε των χαρακτηρισμών και κατηγοριών για «φασιστικές» συμπεριφορές, τις οποίες και επιστρέφουμε στους εμπνευστές και συντάκτες της ανακοίνωσης.

Η κυνηγετική οικογένεια ούτε είχε, ούτε έχει ανάγκες από προστάτες

και σωτήρες.

Επίσης όμως, οι ίδιοι οι κυνηγοί είναι αυτοί που προσφέρουν από το υστέρημά τους στο κράτος και ούτε χρηματοδοτούνται, ούτε συντηρούνται από αυτό, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι ευφάνταστοι συντάκτες της, που προφανώς αγνοούν και τα βασικά στον τρόπο λειτουργίας των κυνηγετικών οργανώσεων.

Ελπίζουμε, ότι δε θα χρειαστεί να επανέλθουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υποψήφιοι εναντίον αντιπεριφερειάρχη και κυνηγών..

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Θεσπρωτίας με την παράταξη του Σπύρου Ριζόπουλου κατήγγειλαν την απαγόρευση της εισόδου αντιπροσωπείας της παράταξης στον ετήσιο χορό του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσπρωτίας του συνδυασμού «Ορίζοντες Ηπείρου» καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών και Αντιδημάρχου του Δήμου Φιλιατών, Πέτρου Κατσάρη, καθώς και του Προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου και θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, Νίκου Παπαγρηγορίου, στον ετήσιο χορό του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών, που έγινε το Σάββατο 23 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, με ευθύνη και εντολή τους (και με το υποτιθέμενο πρόσχημα ότι ο εν δυνάμει Περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής του συνδυασμού “Ορίζοντες Ηπείρου-Περήφανοι Ξανά”, κ. Σπύρος Ριζόπουλος, καταφέρθηκε απρεπώς κατά του συνόλου των κυνηγών, ενώ παράλληλα τους τιμούσε με την παρουσία του εκεί), παρεμποδίστηκε η είσοδος σε αντιπροσωπεία υποψηφίων μας, στο χώρο της εκδήλωσης.

Μιας εκδήλωσης που μετατράπηκε σε προεκλογική «φιέστα» του απερχόμενου περιφερειάρχη και του συνδυασμού του, με διοργανωτές τους Προέδρους κ.κ. Παπαγρηγορίου και Κατσάρη, ερήμην και σε βάρος των μελών και των φίλων του Κυνηγετικού Συλλόγου

Τέτοιου είδους «φασιστικές» συμπεριφορές προσβάλλουν τους ίδιους και είναι κρίμα γιατί θίγουν τα μέλη των Συλλόγων του Κυνηγετικού Κινήματος, που είναι Σύλλογοι με μαζικότητα, πολυετή πορεία προσφοράς και πλούσιες δράσεις. Οι Κυνηγητικοί Σύλλογοι της Θεσπρωτίας, δεν είναι «μαγαζιά σας». Λειτουργούν με χρήματα όλων των μελών τους και του κράτους και οφείλουν να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τα ζητήματα του κυνηγιού και της προστασίας της φύσης.

Για το λόγο αυτό, το λιγότερο που θα μπορούσατε να κάνετε κύριοι, ως Διοικητικά Συμβούλια, είναι να ζητήσετε, τουλάχιστον, συγγνώμη για την αγενή και προκλητική σας συμπεριφορά. Αν είχατε και κάποια στοιχειώδη ευθιξία, που δεν έχετε, θα έπρεπε και να είχατε παραιτηθεί… Είμαστε σίγουροι ότι τα μέλη των Συλλόγων σας στις προσεχείς εκλογές θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτές τις συμπεριφορές και θα επιλέξουν ανθρώπους «ακέραιους» και σοβαρούς για να τους εκπροσωπήσουν στα επόμενα Δ.Σ. και όχι «αχυράνθρωπους» του απερχόμενου περιφερειάρχη και της παρέας του!!!