Η κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

2011-01-26 19:21:30

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 1100 π.μ. σε αίθουσα τoυ Δημοτικού Σχολείου Συβότων, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου επί τη ευκαιρία του νέου έτους.

Της τελετής χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κος Τίτος ο οποίος απεύθυνε και χαιρετισμό.

Εκτός των μελών της Δ.Ε. και του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κος Χρήστος Κατσιούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Θ. Πιτούλης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κος Γ. Κάτσινος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας & Φιλιατών, εκπρόσωποι του Δ. Σουλίου, οι Πρόεδροι Δημ. Συμβουλίων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας: Αστυνομικός Δ/ντης Θεσπρωτίας, ο Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, ο Υποδ/της Πυροσβεστικής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕΣ Ν. Θεσπρωτίας κος Στ. Βένος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών κο Θ. Γκουλιούμης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων του Νομού, και πλήθος επιχειρηματιών.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κος Χ. Κατσιούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κος Θ. Πιτούλης, και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κος Γ. Κάτσινος.

Επίσης χαιρετισμό απέστειλαν, καθώς δεν μπόρεσαν να παραστούν οι Βουλευτές κ.κ. Άντζελα Γκερέκου, Νικ. Δένδιας, Θανάσης Οικονόμου, Σταύρος Καλογιάννης, Κων/νος. Παπασιώζος και Βαγγέλης Παπαχρήστος, και η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αλέξανδρος Πάσχος ευχήθηκε καλή χρονιά με οικονομική ανάπτυξη για τις επιχειρήσεις και τον Νομό, και πάνω από όλα Υγεία. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις, το αβέβαιο μέλλον της επιχειρηματικότητας, δηλώνοντας πως αν δεν επιτύχουμε και τώρα, καλύτερα να μην συζητάμε για την επόμενη ημέρα. Τόνισε πως η κρίση αποτελεί παράλληλα και αφετηρία αλλαγών στις δράσεις και σκέψεις των επιχειρηματιών, δημιουργώντας παράλληλα και ευκαιρίες. Ζήτησε τη στήριξη της Πολιτείας και των νέων Ο.Τ.Α. σε συγκεκριμένα πεδία, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις των Συβότων, ευχαρίστησε της Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και την Δημοτική Αστυνομία Ηγουμενίτσας για την στήριξή τους στο θέμα του παραεμπορίου, ανέφερε επιγραμματικά ενέργειες του φορέα για το 2010 και καθόρισε τις δράσεις και τους στόχους του Επιμελητηρίου για το νέο έτος.

Ο Πρόεδρος, εκ μέρους του Δ.Σ., ευχαριστεί

Ø τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Συβότων για την παραχώρηση της αίθουσας

 

Ø τις κυρίες των Συβότων που αφιλοκερδώς βοήθησαν για την υλοποίηση της εκδήλωσης,

 

Ø τον κο Κωνσταντίνο Ζούκα που αφιλοκερδώς ανέλαβε την ηχητική εγκατάσταση.

 

Τυχερός της εκδήλωσης που κέρδισε το «φλουρί» ήταν κος Αλέξανδρος Αλεξίου του Φώτη.

 

Η ομιλία του προέδρου Αλ. Πάσχου έχει ως εξής:

 

 

Κυρίες και Κύριοι,

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στην σημερινή κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας μας, και να σας ευχηθώ, προσωπικά και εκ μέρους των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, και του Προσωπικού του Επιμελητηρίου, να έχετε ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό νέο έτος, με υγεία, οικογενειακή και επαγγελματική ευημερία, τόσο σε σας που σήμερα βρίσκεστε εδώ, όσο και σε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

 

Συνάδελφοι,

 

Η χρονιά που έφυγε αποτελεί ορόσημο για την ελληνική οικονομία, αλλά κυρίως, για την ελληνική κοινωνία. Κι αυτό, διότι οι πληγές που αφήνει, στην επιχειρηματική δραστηριότητα, στην πορεία της αγοράς, αλλά κυρίως, στο ελληνικό εμπόριο, δύσκολα θα επουλωθούν.

 

Το εμπόριο κατέγραψε μείωση του τζίρου του, και βίωσε την αποχώρηση χιλιάδων επιχειρηματιών από το επάγγελμα, που θα αυξηθούν με την ολοκλήρωση της περιόδου των εκπτώσεων.

 

Οι αυξήσεις του ΦΠΑ, οι μειώσεις κατά 20% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων, είχαν ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τη μείωση της ρευστότητας, την αύξηση της ανεργίας

 

Ο επιχειρηματικός κόσμος ανέκαθεν έστελνε το μήνυμα πως μόνο με σκληρή δουλειά, με την εξωστρέφεια και την επαγγελματική ευσυνειδησία, μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να προχωρήσουμε μπροστά.

 

Δυστυχώς όμως, αυτά τα μηνύματα, εδώ και χρόνια, δεν φτάνουν στα αφτιά των ασκούντων την εξουσία, που με τις εύκολες, και βολικές πολιτικές τους, όλα τα προηγούμενα χρόνια, μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού.

 

Εδώ και χρόνια φωνάζουμε:

 

¾ Στηρίξτε την επιχειρηματικότητα

 

¾ Προστατέψτε την μικρή και μεσαία επιχείρηση,

 

¾ Μην αφήνετε το γραφειοκρατικό και αντιπαραγωγικό κράτος να πνίγει κάθε φιλόδοξη προσπάθεια,

 

¾ Δημιουργήστε το κατάλληλο περιβάλλον για την άνθηση των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας.

 

Δυστυχώς όμως ποτέ δεν υπήρξε ουσιαστική στήριξη με μακροχρόνιο ορίζοντα.

 

Θα αναρωτηθούν πολλοί. Μα δεν υπήρξαν προγράμματα ενίσχυσης; Δεν υπήρξαν εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στις επιχειρήσεις; Τι έγινα όλα αυτά; Πως αξιοποιήθηκαν;

 

Θα είμαι ο τελευταίος που θα το αρνηθώ. Ναι, δόθηκαν πολλά λεφτά και σε αρκετές περιπτώσεις δεν έπιασαν τόπο. Και υπήρξαν και αρκετοί συνάδελφοί μας επιχειρηματίες, που τα οικειοποιήθηκαν για προσωπικές τους ανάγκες, και δεν τα αξιοποίησαν παραγωγικά.

 

Όμως, ταυτόχρονα, πρέπει να αναγνωρίσουμε πως όλα σχεδόν τα αναπτυξιακά προγράμματα που λειτούργησαν τα προηγούμενα χρόνια, συνοδεύονταν από έντονη γραφειοκρατία, χωρίς ουσιαστικό, αναπτυξιακό προγραμματισμό με βάση τις ανάγκες του κάθε κλάδου και τόπου.

 

Οι επιχειρήσεις πλέον εκπέμπουν κραυγή αγωνίας.

 

Τα σκληρά και επώδυνα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ενδεχομένως απαραίτητα πολλά από αυτά, στην κατάσταση που βρεθήκαμε, αν γρήγορα δεν συνοδευτούν με αναπτυξιακά κίνητρα, με διαρθρωτικές αλλαγές, με απελευθέρωση των αγορών και επαγγελμάτων, με πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, με μέτρα που διευκολύνουν και δεν προσθέτουν εμπόδια, θα δώσουν την χαριστική βολή σε κάθε φιλόδοξη επιχειρηματική προσπάθεια.

 

Θα οδηγήσουν σε μαρασμό και κλείσιμο εκατοντάδες επιχειρήσεις.

 

Ο νέος Αναπτυξιακός νόμος έρχεται με μια διαφορετική φιλοσοφία για τις επενδύσεις, βασιζόμενος όχι στις επιδοτήσεις, αλλά στις φοροαπαλλαγές και στις ενισχύσεις κεφαλαίου, βασιζόμενο περισσότερο στην παραγωγή.

 

Θεωρούμαι ότι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και είναι αναγκαία, η άμεση εφαρμογή του.

 

Τα λίγα προγράμματα που προκηρύχθηκαν το 2009 και 2010 δεν ανταποκρίνονταν στις πραγματικές ανάγκες των μικρών επιχειρήσεών μας, ούτε διέθεταν την απαραίτητη οικονομική στήριξη για την ένταξη ικανού αριθμού επιχειρήσεων ώστε να εμφανισθεί κάτι θετικό.

 

Ωστόσο δεν πρέπει να υποστείλουμε την σημαία.

 

Σε μας τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες πέφτει το βάρος να στηρίξουμε την ανάπτυξη στην περιοχή μας.

 

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου θα κρατήσει ψηλά τη σημαία της αισιοδοξίας, κάνοντας τα πάντα για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, να ενισχύσει κάθε φιλόδοξη και καινοτόμο προσπάθεια, να βοηθήσει στην δημιουργία ισχυρών επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό και συνεχή πρόοδο.

 

Να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα όπως την λειτουργία του ΒΙΟΠΑ, την ίδρυση του Εμπορευματικού Κέντρου, και τον χωροταξικό σχεδιασμό του νομού.

 

Περιθώριο για σκέψεις, αναβολές, στείρες διαφωνίες, πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες δεν υπάρχει.

 

Αν δεν επιτύχουμε και τώρα, καλύτερα να μην συζητάμε για την επόμενη μέρα.

 

Και δεν είναι μεμψιμοιρία ή απαισιοδοξία αυτή η τοποθέτηση. Είναι η ωμή πραγματικότητα.

 

Η Πολιτεία, και οι Ο.Τ.Α., συμπληρωματικά με τα προγράμματα ενίσχυσης, επιβάλλεται να στηρίξουν και αυτοί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, το πάγωμα ή την μείωση των Δημοτικών φόρων και Τελών, και τον διακανονισμό των οφειλόμενων ποσών.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα μας τον Οκτώβρη του 2010 αποφάσισε την μείωση κατά 20% των συνδρομών που θα εισπραχθούν το 2011.

 

Επίσης όσες επιχειρήσεις κάνουν έναρξη εργασιών εντός του 2011, καταβάλλουν συμβολική συνδρομή ενός (1) ευρώ και εξοφλούν το υπόλοιπο της συνδρομής από το έτος 2013, εφόσον συνεχίζουν να λειτουργούν. Επίσης από τον Ιούνιο αποφασίσαμε τον διακανονισμό των οφειλόμενων ποσών.

 

Ας δούμε την κρίση, σαν ευκαιρία αλλαγής του τρόπου σκέψης μας και του τρόπου δράσης μας.

 

Ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας, είναι σήμερα ο μόνος που μπορεί να δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία, να στηρίξει την ανάπτυξη και την απασχόληση.

 

Το συμμάζεμα των δημόσιων οικονομικών δεν πρέπει να σημαίνει ταυτόχρονα τον θάνατο των επιχειρήσεων και της αγοράς. Αυτό στο τέλος θα οδηγήσει στο απόλυτο αδιέξοδο που θα διαλύσει και το κράτος και την επιχειρηματικότητα.

 

Το Επιμελητήριό μας προσδοκά και στηρίζει επενδύσεις εναρμονισμένες με το υπάρχων επιχειρηματικό περιβάλλον, επενδύσεις που θα στηρίξουν τους πολλούς σε βάθος χρόνου.

 

Εμμένουμε στις θέσεις μας στο ζήτημα της εγκατάστασης εργοστασίου φυσικού αερίου και ασφαλτικών Σαγιάδας.

 

Επιδιώκουμε πολλά χρόνια την καθιέρωση ενός δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος, που δεν θα επιβραβεύει τους παραβάτες και θα τιμωρεί σκληρά τους ευσυνείδητους φορολογούμενους.

 

Είμαστε θετικοί στην διενέργεια ελέγχων από τα αρμόδια όργανα, όπως ΙΚΑ, ΣΔΟΕ, ΕΦΕΤ, για την διαμόρφωση επαγγελματικής συνείδησης με την διασφάλιση όμως ότι όλοι ακολουθούν τους ίδιους κανόνες, κι όχι εκδικητικά και ανασταλτικά προς την λειτουργία των επιχειρήσεών μας. Άλλο η πρόληψη κι άλλο η καταστολή.

 

Στο σημείο αυτό επιθυμώ να ευχαριστήσω την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και την Δημοτική Αστυνομία Ηγουμενίτσας για την συμβολή τους στην καταπολέμηση του παραεμπορίου στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Ελπίζουμε με την βοήθεια των νέων Καλλικρατικών Δήμων να πετύχουμε την καταπολέμηση του παραεμπορίου σε όλο το νομό.

 

Εισηγηθήκαμε προς τα αρμόδια Υπουργεία μέτρα προς την κατεύθυνση επίλυσης θεμάτων για να ανασάνει η εγχώρια αγορά όπως:

 

Το πάγωμα αποπληρωμής δανείων για την επόμενη διετία για επιχειρήσεις και νοικοκυριά ώστε να δοθεί μια ανάσα και να υπάρξει αναδιάταξη των οικονομικών.

 

Ενέσεις ρευστότητας με τη χορήγηση νέων δανείων από τις Τράπεζες στους πελάτες που εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους ώστε να επενδύσουν σε νέες δράσεις.

 

Ρυθμίσεις για τον ΦΠΑ και την Φορολογία όπως και κίνητρα ώστε να αναπτυχθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα.

 

Άμεση προκήρυξη προγραμμάτων που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της μικρής επιχείρησης.

 

Στον εξαγωγικό τομέα, στόχος του Επιμελητηρίου, είναι η αναβάθμιση του τελωνείου Μαυροματίου σε Α΄ τάξης, για την καλύτερη προώθηση των εξαγωγών. Την αναβάθμισή του μας την υποσχέθηκε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Σύμφωνα με μελέτη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας, η οποία παρουσιάσθηκε το καλοκαίρι στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο Νομός μας παρουσιάζει την τελευταία πενταετία, μέση ετήσια αύξηση εξαγωγών σε ποσοστό 31,8%.

 

Από τον συνολικό ποσό των εξαγωγών 5,7 εκατομ. Ευρώ που είχαμε το 2005, φτάσαμε το 2008 στο ποσό των 17,3 εκ. ευρώ.

 

Κι αν αναλογιστούμε, ότι ο νομός μας παρουσιάζει αύξηση 31,8%, την στιγμή που τα Ιωάννινα εμφανίζουν αύξηση 6% ενώ οι Νομοί Πρέβεζας και Άρτας πτώση 6,2 και 4,2% αντίστοιχα, αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της επιτυχίας των επιχειρήσεών μας αλλά κι την δυναμική που εκφράζουν.

 

Θεωρούμε ότι αυτή η εξαγωγική προσπάθεια των επιχειρήσεων μας, σε συνεργασία με τον τουρισμό, μπορούν να δώσουν λύσεις στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

 

Ο τουρισμός, που για τον νομό μας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια ανάπτυξης, αιμοδότης της εγχώριας οικονομίας, και ειδικά η παράκτια ζώνη είναι αυτή, που σε χρόνια κρίσης κράτησε όρθιο το νομό.

 

Εκεί πλέον πρέπει όλοι να στραφούμε βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να διαμορφώσουμε ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προφίλ τόσο σε ποιότητα όσο και σε τιμές και επίπεδο παροχών.

 

Ο Τουρισμός είναι το κυριότερο κεφάλαιό μας και οφείλουμε να τον προσέξουμε ως κόρη οφθαλμού.

 

Εμείς το αποδεικνύουμε συνεχώς με πράξεις.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι από τις τρεις προτάσεις συμμετοχής σε διακρατικά προγράμματα του Επιμελητηρίου, τα δύο αφορούν τον τουρισμό.

 

Εκδώσαμε τον πρώτο επαγγελματικό τουριστικό οδηγό σε πέντε χιλιάδες αντίτυπα, και προχωράμε στην ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού τουριστικού οδηγού.

 

Διοργανώσαμε και υλοποιήσαμε σεμινάρια του ΕΦΕΤ στα Σύβοτα.

 

Η επιλογή των Συβότων για την κοπή της πίτας μας έχει και συμβολική σημασία.

 

Τα Σύβοτα, ως η κορωνίδα της τουριστικής προβολής, ανάπτυξης και αναγνωρισιμότητας του Νομού μας, αντιπροσωπεύει τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί, όχι μόνο από τον φορέα μας, αλλά από όλο τον νομό, για να βοηθήσει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνουμε.

 

Προβλήματα όμως αντιμετωπίζουν και οι επιχειρήσεις των Συβότων, όπως

 

πειρατεία καταλυμάτων, ελλιπή αστυνόμευση, παραεμπόριο, ύδρευση και καθαριότητα, έλλειψη Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης η οποία είναι επιβεβλημένη τους καλοκαιρινούς μήνες αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί όταν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού.

 

Δεν μπορούμε να λέμε ότι ο Τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας όταν υπάρχουν σοβαρές ευθύνες της πολιτείας για την ερασιτεχνική αντιμετώπισή της.

 

Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας και όχι ενός ατόμου ή φορέα.

 

Είναι το αύριο της περιοχής μας και των παιδιών μας.

 

Δεν μπορούμε να μιλάμε για εδραίωση επαγγελματικής συνείδησης στις τουριστικές επιχειρήσεις και ανάπτυξη του τουρισμού στην Θεσπρωτία, όταν δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τις ελάχιστες απαραίτητες υποδομές.

 

Αγαπητοί Φίλες και Φίλοι,

 

Παρόλα τα προβλήματα που ανέφερα, που συνάμα αποτελούν και πεδίο διεκδικήσεών μας, ο φορέας μας ευρισκόμενος στο προσκήνιο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, οφείλει να συνεχίσει την προσπάθειά του για την ανάπτυξη του τόπου μας, όντας ο καλύτερος σύμμαχος των τοπικών επιχειρήσεων.

 

Οι στόχοι του φορέα μας, για το 2011,είναι :

 

1. Ολοκλήρωση τελευταίου σταδίου προετοιμασίας φακέλων για την προκήρυξη του έργου ανέγερσης του επιμελητηριακού κτιρίου.

 

2. Να προετοιμάσουμε το πεδίο υλοποίηση των διακρατικών προγραμμάτων που το Επιμελητήριο συμμετείχε με προτάσεις και έχουν εγκριθεί, όπως το πρόγραμμα (τουρ-γκρειτ 2) TURGRATE 2).

 

3. Να παραδώσουμε σε λειτουργία τις νέες υπηρεσίες που θα παρέχονται από το φορέα μας όπως

 

η Υπηρεσία Μιας Στάσης, όπου ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα υποβάλλει σειρά δικαιολογητικών, και η υπηρεσία θα αναλαμβάνει την ολοκλήρωση όλων των βημάτων έναρξης επιχείρησης, από την απόδοση ΑΦΜ, ως την εγγραφή στον ΟΑΕΕ και τις αδειοδοτήσεις.

 

Επίσης, και η υπηρεσία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου που θα καταχωρεί μοναδικά και πανελλαδικά επιχειρήσεις ώστε να μπορούν να πιστοποιούν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και να διευκολύνουν τις εργασίες τους.

 

4. Να συνεχίσουμε, το ίδιο δυναμικά, στην προώθηση της ενημέρωσης, και να επιτύχουμε την διάδοση της πληροφορίας σε όλα τα μέλη μας, για κάθε θέμα ενδιαφέροντός τους, και ιδιαίτερα των νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ώστε να μην χαθεί καμία ευκαιρία.

 

Όπως αντιλαμβάνεσθε, η προσπάθειά μας, για την δημιουργία υποδομών, και εργαλείων ανάπτυξης, είναι συνεχής.

 

Ότι όμως κι αν δημιουργήσουμε, όσα κι αν ετοιμάσουμε, δεν θα αξίζουν, και δεν θα έχουν αποτέλεσμα, αν εσείς, που είστε οι αποδέκτες των ενεργειών αυτών, δεν κινητοποιηθείτε, και δεν τα εκμεταλλευθείτε.

 

Φίλες και Φίλοι,

 

Όπως τονίζουμε κάθε χρόνο, Καλούμαστε όλοι μας να διαμορφώσουμε προοπτικές, ώστε το Επιμελητήριο να συνεχίσει να είναι πραγματικά αρωγός στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων, να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

 

Όπως αντιλαμβάνεσθε και το 2011 θα πρέπει να δώσουμε νέες μάχες για την επιβίωσή μας.

 

Εμείς βέβαια θα τις δώσουμε, όπως κάθε χρόνο, και αισιοδοξούμε ότι θα τις κερδίσουμε.

 

Εύχομαι, το νέο έτος, να αποτελέσει αφετηρία μιας νέας δημιουργικής, και παραγωγικής χρονιάς σε όλους μας.

 

Εύχομαι επίσης να εκπληρώσει τόσο τις επαγγελματικές, όσο και τις προσωπικές επιθυμίες σας.

 

Να επιτευχθούν, όσο το δυνατόν περισσότερο οι στόχοι σας, και πάνω από όλα, να είστε Υγιείς.

 

Σας ευχαριστώ.