Νέα συνεργασία του γραφείου “Επιχειρείν”

2011-01-24 21:08:13

Νέα συνεργασία του γραφείου Συμβουλευτικών υπηρεσιών “ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ” με το περιοδικό “Επιστημονικό Μάρκετινγκ”

 

Το γραφείο επιχειρηματικών Συμβουλών “ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ” με έδρα την Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας, ξεκίνησε πρόσφατα μια νέα συνεργασία με το περιοδικό “Επιστημονικό Μάρκετινγκ”, με σκοπό να δώσει ευκολότερη πρόσβαση και χρήσιμες γνώσεις σε όλα τα μέλη της ηλεκτρονικής του σελίδας (http://epixeirein.gr) πάνω σε θέματα Marketing, Management, Ηγεσίας, Πωλήσεων, κλπ.

Το περιοδικό Επιστημονικό Μάρκετινγκ είναι ίσως το σημαντικότερο επιμορφωτικό περιοδικό σε θέματα Μάρκετινγκ που κυκλοφορεί σήμερα στην χώρα μας. Για όσους δεν γνωρίζουν το περιοδικό, εκδίδεται από τις εκδόσεις Morax είναι μηνιαίο και περιέχει επικαιρότητα, συνεντεύξεις και επιμορφωτικά άρθρα (τα αναφερόμενα ως “Classics” του περιοδικού τα οποία φτάνουν σήμερα τα 2.000 άρθρα πάνω σε θέματα Marketing, πωλήσεων, ηγεσίας, management, τραπεζικά-ασφαλιστικά, προσωπικής βελτίωσης, και τεχνοκρατικής πολιτικής).

Το περιοδικό αριθμεί σήμερα περίπου 12.000 συνδρομητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι επιχειρηματίες, και ανώτερα στελέχη Διοίκησης. Η “Επιστημονική Επιτροπή Σύνταξης” αποτελείται από 11 κορυφαίους καθηγητές Πανεπιστημίου, ενώ ανάμεσα στις συνεργασίες του περιοδικού, διακρίνονται αυτές με τις καλύτερες Πανεπιστημιακές Εκδόσεις στον κόσμο, όπως είναι το Harvard Business Review και το Million Dollar Round Table.

Το κόστος της συνδρομής για να λαμβάνετε κάθε μήνα το περιοδικό και ταυτόχρονα για να αποκτήσετε πρόσβαση στα Classics και σε όλες τις υπόλοιπες παροχές του διαδικτυακού τόπου είναι 150€/έτος εάν είστε εταιρεία ή 70€ εάν πρόκειται για ατομική/φοιτητική συνδρομή.

Η συνεργασία του ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με την Morax

Εδώ λοιπόν έρχεται η συνεργασία του “Επιχειρείν” με τις εκδόσεις Morax. Το “Επιχειρείν” εξασφάλισε για όλα τα μέλη του, έκπτωση 50% στην ετήσια συνδρομή του περιοδικού και του site. Για να γίνετε δηλαδή συνδρομητές στο περιοδικό και το site για ένα ολόκληρο έτος, θα σας κοστίσει μόνο 75€ (από 150€) εάν είσαστε εταιρεία ή 40€ (από 80€) εάν πρόκειται για ατομική/φοιτητική συνδρομή.

Όσοι επιθυμείτε να προχωρήσετε και να γίνεται συνδρομητές στο “Επιστημονικό Marketing” πληρώνοντας την μισή τιμή, κάντε την εγγραφή σας αρχικά στην ιστοσελίδα του ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ http://epixeirein.gr (σημειώνοντας μόνο το email σας στο πεδίο πάνω δεξιά στο site), και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Την σημερινή εποχή εξάλλου οι πληροφορίες και οι γνώσεις έχουν σημασία περισσότερο από ποτέ! Μείνετε ενημερωμένοι και αποκτήστε χρήσιμες γνώσεις σε τομείς που βοηθούν σημαντικά την εξέλιξη και ανάπτυξη της επιχείρησης σας. Εκμεταλλευτείτε αυτή την συνεργασία.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Τηλ: 26650.21428, Fax: 26650.27849, eMail: info@epixeirein.gr

Αναβάλλονται οι εκλογές των Επιμελητηρίων

2011-01-22 20:03:29

 

Tη μετάθεση του χρόνου διενέργειας των επιμελητηριακών εκλογών, που ήταν προγραμματισμένες για την περίοδο 15 Μαρτίου – 15 Απριλίου, για τα τέλη του 2011 και συγκεκριμένα μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας χθες σε εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου της Βόρειας Eλλάδας. Ο κ. Χρυσοχοίδης ανέφερε ότι πρόκειται για «καθολικό αίτημα» της επιμελητηριακής κοινότητας για λόγους καλύτερης οργάνωσης της διαδικασίας.

 

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε την κάθετη διαφωνία του με την αναβολή των εκλογών, αν και η Κεντρική Eνωση Επιμελητηρίων Ελλάδας ήταν αποδέκτης αιτημάτων αναβολής από μέλη της, που εκτιμούσαν ότι οι γιορτές του Πάσχα σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση της εμπορικής κίνησης τη συγκεκριμένη περίοδο δεν επιτρέπουν την καλή προεκλογική προετοιμασία.

 

Διασυνοριακή συνεργασία

2011-01-22 01:20:22

 

 

ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Στενή συνεργασία

 

με τις Περιφέρειες της Αλβανίας

 

 

 

Χαιρετισμό στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Ιωάννινα, απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των φορέων των δύο χωρών για την υλοποίηση του προγράμματος Interreg και η οποία, όπως είπε, είχε αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα για τους λαούς των γειτονικών περιοχών. Διαβεβαίωσε δε ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί κατά τον ίδιο τρόπο τη νέα προγραμματική περίοδο, με τις όμορες περιφέρειες Αυλώνος, Αργυροκάστρου και Κορυτσάς.

 

Στη συνεδρίαση παρίστατο εκπρόσωποι της Αλβανικής Κυβέρνησης, μέλη της Υπηρεσίας Ιnterreg από τη Θεσσαλονίκη, στελέχη Υπουργείων. Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν προτάσεις στους τομείς Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Τουρισμού και Οικονομικής Ανάπτυξης, με μέγιστο προϋπολογισμό τις 600.000 ευρώ. Η πρώτη φάση υποβολής προτάσεων λήγει στις 8 Μαρτίου 2011.

 

 

 

 

Όχι στα αφορολόγητα καύσιμα

2011-01-22 01:15:32

 

 

Κατά της λειτουργίας πρατηρίων αφορολόγητων υγρών καυσίμων στους τελωνειακούς σταθμούς η Ένωση Περιφερειών

 

Στην 2η συνεδρίαση των Περιφερειαρχών, με εισήγηση του κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, συζητήθηκε το ζήτημα της επαναλειτουργίας πρατηρίων υγρών καυσίμων στους τελωνειακούς σταθμούς Κακαβιάς, Κήπων και Ευζώνων. Ο κ. Καχριμάνης, υπογράμμισε, εκτός των άλλων, ότι από τυχόν επαναλειτουργία των πρατηρίων με δικαίωμα διάθεσης αφορολόγητων καυσίμων, προκαλείται αθέμιτος ανταγωνισμός, πλήττονται οι ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις και προκαλείται απώλεια θέσεων εργασίας σε ακριτικές περιοχές, ενώ εκτός αυτών θα υπάρξει και απώλεια εσόδων για το Κράτος και τις Περιφέρειες, σε μια περίοδο μάλιστα που αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό όφελος για τους πολίτες.

 

Καταλήγοντας, τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας των πρατηρίων μόνο με τους ίδιους όρους που λειτουργούν όλα τα πρατήρια της χώρας. Ομόφωνα αποφασίστηκε όπως, δια του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών κ. Γιάννη Σγουρού, ζητηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών η ανάκληση των σχετικών εγκρίσεων.

 

 

 

 

ΟΕΣΒΔΕΝ κατά πάντων…

2011-01-20 00:09:09

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ

 

(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)

 

Στοά Τσιριγώτη & Κάνιγγος (Α΄όροφος)

 

Ιωάννινα -Τ.Κ. 45444

 

Τηλ. & Φαξ 2651-0 -64990

 

e-mail: esagrinio@in.gr

 

http://ermaikistili.blogspot.com

 

 

 

Ιωάννινα: 18-1-2011

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο ΣΕΛΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΣΕΕ

 

ΚΑΙ

 

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΚΑΙ Ο ΣΕΛΠΕ

 

 

 

ü Ο ΣΕΛΠΕ είναι η συλλογική εκπροσώπηση των μεγαλοκαταστηματαρχών, των μεγαλεμπόρων, των αλυσίδων, των υπεραγορών, των πολυκαταστημάτων, των εμπορικών κέντρων και των ολιγοπωλίων.

 

ü Ο ΣΕΛΠΕ είναι ο συλλογικός εκπρόσωπος των αντιπάλων της μικρής οικογενειακής ελληνικής επιχείρησης, του μικρού εμπόρου, των αυτοαπασχολούμενων.

 

ü Ο ΣΕΛΠΕ, τα μέλη του, λειτουργούν με αποικιοκρατική νοοτροπία και βοναπαρτική έπαρση στις πόλεις της περιφέρειας, περιφρονούν τις τοπικές επιχειρήσεις, αγνοούν τις αποφάσεις των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων και των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων.

 

ü Ο ΣΕΛΠΕ ήταν και είναι για το λιανικό εμπόριο, το μεγάλο ψάρι που επιβιώνει καταβροχθίζοντας τα μικρά.

 

ü Ο ΣΕΛΠΕ, τα μέλη του, δεν θέλουν συνύπαρξη στην αγορά με μικρές τοπικές επιχειρήσεις, δεν θέλουν κομμάτι του τζίρου, αλλά όλο το τζίρο.

 

ü Ο ΣΕΛΠΕ, τα μέλη του, θέλουν: ελεύθερο απελευθερωμένο ωράριο, ελεύθερες προσφορές, ασυδοσία στις προωθητικές ενέργειες, υπαλλήλους και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς σταθερό ωράριο, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς συνδικαλιστική οργάνωση. Αυτά, τους τα πρόσφεραν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με «φωτογραφικούς» νόμους.

 

ü Ο ΣΕΛΠΕ δεν είναι συνδικαλιστική οργάνωση, είναι λόμπι εμποροπλουσίων που σιχαίνονται τον συνδικαλισμό, έχουν άριστες σχέσεις με τους κυβερνητικούς ή εν δυνάμει κυβερνητικούς παράγοντες, με το τραπεζικό κατεστημένο και την εγχώρια και ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική ελίτ.

 

ü Ο ΣΕΛΠΕ είχε και έχει σαν σταθερή επιδίωξη την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, επικοινωνιακά δε κινούμενος ποτέ δεν μίλησε για καθολική κατάργηση, αλλά για κάποιες Κυριακές, γιατί ξέρουν καλά ότι η αρχή είναι το παν για το στόχο τους.

 

 

 

ü Ο ΣΕΛΠΕ το επιχείρησε αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά η αντίδραση των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων το απέτρεψαν, παρά τις κάθε φορά κυβερνητικές αβάντες.

 

Η ύπαρξη, οι δράσεις, οι επιδιώξεις και οι παρεμβάσεις του ΣΕΛΠΕ και των μελών του, συνιστούν από μόνες τους ένα μαύρο μνημόνιο για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους.

 

Ο πλέον αφελής αντιλαμβάνεται ότι ανάμεσα στον ΣΕΛΠΕ και τις μικρές επιχειρήσεις, δεν υπάρχει απλά χάσμα αλλά αντιπαλότητα, που από την έκβασή της θα εξαρτηθεί και η επιβίωση για τη μικρή επιχείρηση.

 

Στις σημερινές συνθήκες που αυτή η αντιπαλότητα έπρεπε να αναδειχτεί, να γίνει κυρίαρχη, στο όνομα και την ουσία της να επιχειρηθεί η συσπείρωση και η συνδικαλιστική αναβάθμιση των μικρεμπόρων, η ΕΣΕΕ, το Προεδρείο της, πήρε θέση και πλεύρισε τον ΣΕΛΠΕ.

 

Το Προεδρείο της ΕΣΕΕ, αφού εξαντλήθηκε να παίζει το ρόλο άλλοτε του κυβερνητικού δημοσιογράφου – με κάποιες ενστάσεις – και άλλοτε του κυβερνητικού εκπροσώπου, τώρα τάχατες ανήσυχο και προβληματισμένο γι’ αυτά που έρχονται επέλεξε τον ΣΕΛΠΕ για να δει τι προτάσεις θα διαμορφώσει για την αγορά και τις επιχειρήσεις.

 

Το Προεδρείο της ΕΣΕΕ ταυτόχρονα έδειξε και διαγωγή κοσμιοτάτη προς τον ΣΕΛΠΕ, σπεύδοντας το ίδιο να ανοίξει το θέμα των Κυριακάτικων Αργιών και της μερικής κατάργησης. Το κάνει, κινδυνολογώντας, ότι σπεύδει να προλάβει τους Καλλικρατικούς δημάρχους και τις μελλοντικές αποφάσεις τους για την ολοκληρωτική κατάργησή τους.

 

Δηλαδή ολίγον έγκυος.

 

Το Προεδρείο της ΕΣΕΕ γνωρίζει καλά, ότι πίσω από κάθε απόφαση, όλα τα προηγούμενα χρόνια, των νομαρχών για την ασύδοτη επέκταση των πολυκαταστημάτων και του ωραρίου, κρυβόταν ο αόρατος δάκτυλος του ΣΕΛΠΕ. Αυτό θα συμβεί και με τους δημάρχους του Καλλικράτη.

 

Το Προεδρείο της ΕΣΕΕ όπως χθες έτσι και σήμερα προσθέτει και άλλη ταφόπλακα στο συνδικαλιστικό κίνημα, την αποστολή του και τις δυνατότητες παρέμβασής του.

 

Η ΕΣΕΕ συμμαχώντας με τον ΣΕΛΠΕ υπονομεύει την ύπαρξη της μικρής οικογενειακής ελληνικής επιχείρησης.

 

Η ΕΣΕΕ από συνδικαλιστική οργάνωση μετατρέπεται σε δεκανίκι των μεγαλοκαταστηματαρχών.

 

H Ομοσπονδία μας (ΟΕΣΒΔΕΝ) επιμένει, δρόμος για να επιβιώσουμε υπάρχει, μόνο που αυτό απαιτεί μαζική συμμετοχή στους Συλλόγους, αποκάλυψη και ανατροπή των κυβερνητικών συνδικαλιστών, σύγκρουση με την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, αλλαγή συσχετισμών στις διοικήσεις των Συλλόγων, Ομοσπονδιών & ΕΣΕΕ και αντικατάσταση των τουριστών Αντιπροσώπων, που στις Γ.Σ. της ΕΣΕΕ μπαίνουν στην αίθουσα μόνο για να ψηφίσουν ναι σε όλα.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ

 

 

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ

 

(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)

 

Στοά Τσιριγώτη & Κάνιγγος (Α΄όροφος)

 

Ιωάννινα -Τ.Κ. 45444

 

Τηλ. & Φαξ 2651-0 -64990

 

e-mail: esagrinio@in.gr

 

http://ermaikistili.blogspot.com

 

 

 

Ιωάννινα: 19-1-2011

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΕΣΕΕ: ΄΄ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΛΙΓΜΟΥ ΄΄

 

 

 

Το Προεδρείο της ΕΣΕΕ μετά τα όσα ακολούθησαν τη μεθόδευσή του για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, με την προσθήκη τάχατες μόνο 2 ακόμη, καταφεύγει σε ελιγμούς αναζητώντας άλλοθι.

 

Έτσι λοιπόν εμφανίζεται να «υπαναχωρεί» ξαποστέλνοντας το θέμα προς συζήτηση σε διευρυμένο επίπεδο και «ματαιώνοντας» την εξαγγελθείσα κοινή συνεδρίαση με τον ΣΕΛΠΕ την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011.

 

Η Ομοσπονδία μας (ΟΕΣΒΔΕΝ) σε συνέχεια των προηγουμένων της, με τούτη την ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:

 

 

 

• Τα όσα ανακοινώσαμε, σχετικά με την ΕΣΕΕ και τον ΣΕΛΠΕ, ισχύουν απόλυτα.

 

• Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι η ΕΣΕΕ πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, κάτω από το φόβο γενίκευσης των αντιδράσεων, μετά τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις μας, πράγμα που σωστά προέβλεψε (ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΜΕ).

 

• Δεν έχουμε, επίσης, καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για ελιγμό από πλευράς ΕΣΕΕ και λοιπών (Ε.Σ. Αθήνας) συγγενών, με σκοπό να πέσουν οι τόνοι, για να επανέλθουν στο μέλλον δριμύτεροι.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΣΕΕ «απλώνει άδεια για να πιάσει γεμάτα» σχετικά με την Κυριακάτικη Αργία και τους λοιπούς εμποροκτόνους νόμους, τους οποίους στήριξε.

 

Προφανώς, σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΕΛΠΕ άλλαξαν τακτική και το «βάρος» των προσπαθειών για την επέκταση του ωραρίου θα πέσει στα Πολυκαταστήματα και τους Μεγαλέμπορους.

 

Προτείνουμε, λοιπόν – για το καλό του – για να μη βρεθεί «προ εκπλήξεων» το Προεδρείο της ΕΣΕΕ από μελλοντικές δράσεις του ΣΕΛΠΕ, να στείλει μήνυμα προς όλους τους Καλλικρατικούς Δημάρχους ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμιά επέκταση ωραρίου στα όρια της αρμοδιότητάς τους, μηδέ της Αθήνας εξαιρουμένης κι ότι θα συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις, τον αγώνα των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων για τη διατήρηση της Κυριακάτικης Αργίας.

 

Ζητούμε, επίσης, από την ΕΣΕΕ – επιλέγοντας σαν συμμάχους τους Εμπορικούς Συλλόγους – να πιέσει την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την Κυριακάτικη Αργία, με τρόπο ώστε να διαφυλάσσεται από τις διαθέσεις των «δημάρχων του ΣΕΛΠΕ».

 

Εμμένουμε δε, στην πρότασή μας προς τους Αντιπροσώπους, για τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΕΕ, ώστε να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις κι οι στοχεύσεις του εμπορικού συνδικαλισμού: θεσμοθέτηση της κυριακάτικης αργίας χωρίς εξαιρέσεις κι επαναφορά στο καθεστώς προ του 2005, ώστε να μπορούν οι Εμπορικοί Σύλλογοι, οι Σύλλογοι των αυτοαπασχολούμενων, να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ το ωράριο των καταστημάτων.

 

Τώρα που άνοιξε το θέμα, πρέπει να το ανοίξουμε συνολικά. Να τεθούν προς συζήτηση και διαπάλη όλοι οι νόμοι περί ωραρίου από το 1997. Για όσους αντέχουν.

 

Αν «παίξουμε» το παιγνίδι της ΕΣΕΕ και του ΣΕΛΠΕ με τα συνεχόμενα «παζάρια» για το τι θα χάσουμε, δεν έχουμε λόγο ύπαρξης.

 

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει βαρύ χρέος απέναντι σε αυτούς που εκπροσωπεί και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική με αυτούς που διαβουλεύεται και το πώς και τι διαβουλεύεται.

 

Εμείς, η ΟΕΣΒΔΕΝ, δεν θα δεχτούμε «επιχειρήματα» περί οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Αυτά είναι για μελετητές, για υπαλλήλους – πολιτικούς και για συνδικαλιστές με ελπίδες κομματικής καταξίωσης.

 

Ο συνδικαλισμός για εμάς έχει καθαρές θέσεις κι όχι μπάσταρδες.

 

Υ.Γ. Θα επανέλθουμε σύντομα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε όσους όλα τα προηγούμενα χρόνια μας κατηγόρησαν για δογματικούς και θα «αναλύσουμε» την προοδευτικότητά τους.

 

 

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ

 

 

 

 

 

 

Εδαφική Συνεργασία του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Χώρου

2011-01-19 21:39:50

 

 

Συνάντηση Εταίρων για το πρόγραμμα Εδαφικής

 

Συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Χώρου

 

 

 

Το διήμερο Τετάρτης 19 και 20 Ιανουαρίου στα Ιωάννινα πραγματοποιείται διακρατική συνάντηση Εταίρων για το πρόγραμμα MED (Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Χώρου) με τίτλο WOOD 3.

 

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας ενιαίας βάσης των διαθέσιμων πόρων της δασικής ξυλώδους βιομάζας των περιοχών στόχων της Μεσογείου.

 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οργανισμοί από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σλοβενία, και εκ μέρους της Ελλάδας η Περιφέρεια Ηπείρου. Τους σύνεδρους καλωσόρισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ Παντελής Κολόκας.

 

 

 

* Στις 20 Ιανουαρίου και ώρα 12,00 στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου στη στοά Σάρκα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για τους στόχους και την πορεία του προγράμματος.

 

 

 

 

Σύνταξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου

2011-01-19 21:38:18

 

 

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη σύνταξη του Επιχειρησιακού

 

Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου

 

 

 

Τις διαδικασίες για την σύνταξη του τριετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος ξεκίνησε ήδη η Διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

 

Για το σκοπό αυτό, τις προτάσεις και τις απόψεις των Δήμων ζητά με έγγραφό της, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, στην οποία με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, έχει ανατεθεί η αρμοδιότητα για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

 

 

Στο έγγραφο της κ. Τ. Καλογιάννη, επισημαίνεται ότι η δομή του Επιχειρησιακού Προγράμματος απαρτίζεται ενδεικτικά από τους άξονες:

 

Ø Προστασία του περιβάλλοντος

 

Ø Βελτίωση της ποιότητας ζωής

 

Ø Οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση

 

Ø Ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας

 

Ø Μέτρα για την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό

 

 

 

Οι προτάσεις, όπως τονίζεται, πρέπει να στοχεύουν αφενός μεν στην προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής του κάθε Δήμου και αφετέρου στην εξυπηρέτηση, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο των αναγκών των πολιτών.

 

Η ταξινόμηση των υπό προώθηση έργων θα γίνει κατ΄ αρχάς με βάση τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα στα οποία είναι εφικτό να ενταχθεί η υλοποίησή τους, αφού ληφθούν υπ΄ όψη και: α) η απαιτούμενη διασύνδεσή τους με τις εθνικές (τομεακές και περιφερειακές) αναπτυξιακές προτεραιότητες, β) η αποδοχή τους από τις τοπικές κοινωνίες και γ) ο βαθμός ωριμότητάς τους.

 

 

 

Η περαιτέρω εξειδίκευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος θα αποτελέσει αντικείμενο ευρύτερης διαβούλευσης και εκτίμησης από Αναπτυξιακό Συνέδριο το οποίο προγραμματίζει η Περιφερειακή Αρχή, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

 

 

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων ορίσθηκε η 11η Φεβρουαρίου2011.

 

 

 

 

 

 

 

Κοπή πίτας του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

2011-01-17 22:01:18

 

 

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας εφέτος θα πραγματοποιηθεί στα Σύβοτα (Δημοτικό Σχολείο Συβότων) την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ..

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Αλέξανδρος Πάσχος, η Διοικητική Επιτροπή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

 

σας προσκαλούν να συμμετέχετε.

 

 

 

 

Από το Σάββατο και επίσημα οι εκπτώσεις…

2011-01-12 00:40:18

 

 

ΘΕΜΑ: ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2011

 

 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2011 θα αρχίσουν το Σάββατο 15 Ιανουαρίου και θα λήξουν τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

 

Οι συνάδελφοι πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

 

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

 

2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «20% έκπτωση»).

 

3. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

 

4. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

 

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι βαρύτατες και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

 

Ειδικότερα:

 

Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

 

Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) μέχρι εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο καθηγητής του Γ. Παπανδρέου για την Ελληνική Οικονομία

2011-01-10 20:13:44

 

 

 

Διόδια στην Εγνατία

2011-01-09 22:25:48

 

Σύσκεψη με την ηγεσία της Εγνατίας οδού στην Θεσσαλονίκη που συνοδευόταν παράλληλα με συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Παρασκευή ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης. Ο κύριος Μαγκριώτης μίλησε για τα έργα που παρέδωσε και αυτά που κατασκευάζει η εταιρία, αλλά και σε εκείνα που οι δημοπρατήσεις τους βρίσκονται εν εξέλιξη η θα δημοπρατηθούν.

 

Υφυπουργός αναφέρθηκε και στα θέμα της τιμής των διοδίων που έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων, ενώ ανακοινώσε και την ίδρυση 5 σταθμών ακόμη.

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, τις επόμενες ημέρες θα γίνει ο διαγωνισμός για την ανάθεση της κατασκευής πέντε προσωρινών σταθμών διοδίων σε Τύρια, Μαλακάσι Ιωαννίνων, Κλειδί Ημαθίας, Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης και Ίασμο Ροδόπης, πριν αυτά αντικατασταθούν από τα ηλεκτρονικά διόδια, στα οποία κάθε οδηγός θα πληρώνει αναλόγως των χιλιομέτρων που διανύει.Ο υφυπουργός επισήμανε πως η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μειωθεί το κόστος των διοδίων και μάλιστα ανακοίνωσε πως θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και τις πιστώτριες τράπεζες, ώστε να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος. Πάντως, διευκρίνισε πως τα διόδια στην Εγνατία θα είναι φτηνότερα

 

 

Παρακολουθήστε όσα δήλωσε ο υφυπουργός για τα έργα της Εγνατίας οδού ΑΕ και τα διόδια.

 

 

 

 

 

 

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

2011-01-04 11:13:02

 

 

 

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 42 – 105 63 ΑΘΗΝΑ

 

 

 

Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Οι απώλειες του ελληνικού εμπορίου τα δύο χρόνια της κρίσης και της βαθειάς ύφεσης. Αγωνία για το μέλλον, καθημερινός αγώνας για την επιβίωση».

 

 

 

Η πορεία της αγοράς το 2010

 

 

 

Η χρονιά που έφυγε αποτελεί «ορόσημο» για την ελληνική οικονομία αλλά κυρίως και εν τέλει για την ελληνική κοινωνία. Και αυτό, διότι, οι πληγές που αφήνει στην επιχειρηματική δραστηριότητα, στην πορεία της αγοράς αλλά κυρίως στο ελληνικό εμπόριο δύσκολα θα επουλωθούν. Το εμπόριο κατέγραψε μείωση του τζίρου του και βίωσε την αποχώρηση χιλιάδων επιχειρηματιών από το επάγγελμα. Οι αυξήσεις του ΦΠΑ, οι μειώσεις κατά 20% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων που είχαν ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, η μείωση της ρευστότητας, η αύξηση της ανεργίας καθώς και η αναπαραγωγή της αρνητικής ψυχολογίας στην αγορά είχαν δραματικά αποτελέσματα για τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις. Συγχρόνως, η δαμόκλειος σπάθη για λήψη νέων μέτρων απονευρώνει τις όποιες επενδυτικές πρωτοβουλίες.

 

 

 

Κύκλος Εργασιών στο λιανικό εμπόριο

 

 

 

Η κατάσταση στην αγορά και ιδιαίτερα στο τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων ήταν για όλο το 2010 ιδιαίτερα προβληματική. Παρόλα αυτά, αυτή η πτωτική τάση δεν αποτελεί καινούργια εξέλιξη, αφού η καθοδική πορεία του τζίρου των επιχειρήσεων είχε διαφανεί ήδη από το 2009. Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών το 2009 σε σύγκριση με το 2008 -χωρίς καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων- είχε ετήσια μείωση 7,1%. Αντίστοιχα το 2010 σε σχέση με το 2009, ο δείκτης παρουσίασε μείωση 2,8%.

 

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις από δεδομένα του ΙΝ.ΕΜ.Υ, ο συνολικός τζίρος των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου εκτός των καυσίμων το 2010, έφτασε περίπου τα 51 δις ευρώ, ενώ το 2008 έφτανε τα 57 δις ευρώ. Ο συνολικός τζίρος συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων από 65,9 δις, υπολογίζεται ότι το 2010 θα κυμανθεί στα 58,5 δις, δηλαδή έχει υποστεί μία μείωση περίπου 7, 5 δις.

 

Αναλυτικότερα, οι κατηγορίες καταστημάτων, οι οποίες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση του κύκλου εργασιών το 2010, ήταν οι ακόλουθες:

 

α) «πολυκαταστήματα», -9,8%,

 

β) «έπιπλα, ηλεκτρικά είδη, οικιακός εξοπλισμός», -8,7%,

 

γ) «ένδυση – υπόδηση», -8,4% και,

 

δ) «πωλήσεις εκτός καταστημάτων», -6,8%.

 

Μεγαλύτερη είναι ακόμα η μείωση της ποσότητας της κατανάλωσης, όπου καταγράφονται τα εξής ποσοστά:

 

α) τρόφιμα -11%,

 

β) ποτά, καπνός -14%,

 

γ) έπιπλα, ηλεκτρικά είδη -15%,

 

δ) φαρμακευτικά, καλλυντικά -27%

 

ε) καύσιμα -28% και τέλος

 

στ) ένδυση, υπόδηση -52%.

 

Αποτέλεσμα της μείωσης της κατανάλωσης ήταν ο μεγάλος αριθμός λουκέτων των επιχειρήσεων του εμπορίου. Το ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών των επιμελητηρίων μπορεί να είναι θετικό, δεν ανταποκρίνεται όμως ούτε σε πραγματικό χρόνο ούτε δείχνει την πραγματική εικόνα της αγοράς. Και τούτο διότι αφενός μεν τα μητρώα των επιμελητηρίων δεν έχουν εκκαθαριστεί αφετέρου δε η οποιαδήποτε τροποποίηση της νομικής μορφής μιας επιχείρησης καταγράφεται ως νέα εγγραφή. Επιπροσθέτως, εάν ανατρέξουμε στις «εγγραφές-διαγραφές» της προηγούμενης τριετίας μπορούμε εύκολα να παρατηρήσουμε ότι η αναλογία εγγραφών-διαγραφών ήταν τουλάχιστον 3:1.

 

Απασχόληση στο Εμπόριο

 

Το εμπόριο ως ο σημαντικότερος εργοδότης της ελληνικής οικονομίας, δέχεται σοβαρές πιέσεις, ισχυρότερες των εξελίξεων στην απασχόληση για το σύνολο της οικονομίας. Το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2009, υπήρξε μια απότομη μείωση των απασχολουμένων στο εμπόριο κατά 52.000 άτομα, (φτάνοντας στα 785.500), η οποία αποκαταστάθηκε εν μέρει το δεύτερο τρίμηνο του 2010 (801.100 άτομα), ενώ το τρίτο τρίμηνο συνεχίστηκε μείωση της απασχόλησης με αλλά με μικρότερο ρυθμό (800.200). Σε ολόκληρη όμως τη χρονιά τα πρόσημα ήταν αρνητικά. Οι σημαντικότερες και καίριες εξελίξεις για την απασχόληση στο εμπόριο, αποτυπώνονται στις μεταβολές της εσωτερικής διάρθρωσης της απασχόλησης. Πιο συγκεκριμένα, οι εργοδότες το τρίτο τρίμηνο του 2010 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, μειώθηκαν κατά 10,9% ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι για την ίδια περίοδο μειώθηκαν κατά 3,8%. Η παραπάνω εξέλιξη σε συνδυασμό με την αύξηση της μισθωτής απασχόλησης (4,4%), καταδεικνύει την αδυναμία εσωτερικής μετακίνησης των απασχολούμενων, και τελικά το κλείσιμο εμπορικών επιχειρήσεων, εξέλιξη η οποία αναμένεται να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

 

 

 

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης αξιολογώντας την πρώτη επισκόπηση των απολογιστικών στοιχείων του εμπορίου για το 2010 σχολίασε: «Η πολύπλευρη και σε βάθος ανάλυση της κατάστασης της αγοράς, ιδίως στον τομέα της κατανάλωσης, θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα και όχι επιπόλαια και καθησυχαστικά.

 

Εξετάζοντας τα στοιχεία και τους δείκτες της πορείας της αγοράς την τελευταία διετία μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι δεν ήταν μόνο η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων που έδωσε την χαριστική βολή στο εμπόριο. Οι δυσκολίες στην αγορά εμφανίστηκαν ήδη από το β’ εξάμηνο του 2008, έγιναν πιο έντονες το 2009, ενώ η κατάσταση κατέληξε προβληματική το 2010. Οι προβλέψεις μας είναι ότι το 2011 θα είναι μια χρονιά δοκιμασίας και πίεσης.

 

Η νέα χρονιά ξεκινά με πολλά μέτωπα ανοικτά και φέρνει προκλήσεις και διλήμματα, ενώ στο ελληνικό εμπόριο θα συνεχίσουν να συνυπάρχουν ο φόβος, η ανασφάλεια και η αμφισβήτηση».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γ.Γ.Π.Η.: «Το Υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα των φορέων»

2010-12-31 17:52:27

 

 

Γ.Γ.Π.Η.: «Το Υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα των φορέων»

 

 

 

Την ικανοποίησή της για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στα αιτήματα των φορέων της περιοχής για οικονομική βοήθεια προς αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες εξέφρασε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

 

 

 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε έκτακτη οικονομική επιχορήγηση προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων ύψους 1.954.842 ευρώ για την κάλυψη δαπανών αποκατάστασης του οδικού δικτύου λόγω φυσικών καταστροφών δήλωσε: «Το Υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα των πολιτών και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία αποφάσισε μια γενναία επιχορήγηση για να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει έως τώρα πως παρά την οικονομική στενότητα και την έλλειψη χρημάτων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανταποκρίνεται και καλύπτει οικονομικά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις υποδομές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με προφανή στόχο την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην εύρυθμη λειτουργία της οικονομικής, παραγωγικής και κοινωνικής ζωής του τόπου καθώς και στη καθημερινότητα των πολιτών της περιοχής».