Κανονικά θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα από το Δήμο Ηγουμενίτσας

igmdimarxeio

igmdimarxeioΕμπλοκή έχει προκύψει με την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους. Αιτία αποτελεί η καθυστέρηση επεξεργασίας των μητρώων σε εννέα δήμους, γεγονός που θα στερήσει από χιλιάδες δικαιούχους το βοήθημα.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο γενικός γραμματέας  Πρόνοιας κ. Δημήτρης Μπαλασόπουλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι  η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει κανονικά μέχρι τις 15 Ιουνίου, μόνον σε εκείνους τους δήμους που έχουν ολοκληρώσει την διασταύρωση των στοιχείων της απογραφής.

Έτσι, τα επιδόματα θα καταβληθούν στους δικαιούχους του  Δήμου Αμφιλοχίας, Καστοριάς, Ναυπάκτου, Σερρών, Λευκάδας,  Πρέβεζας , Ηγουμενίτσας και Κατερίνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις  έως τις 15 Ιουνίου φαίνεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων και στο Αγρίνιο, τη Σπάρτη, τη Κέρκυρα, τη Σάμο και την Κεφαλονιά.

Αντίθετα, οι  εννέα δήμοι που έχουν πάρει «κόκκινη κάρτα» λόγω τραγικών καθυστερήσεων  είναι ο δήμος Κορίνθου,  Ρεθύμνου, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου,  Λασιθίου,  Έδεσσας,  Τρίπολης,  Φλώρινας και Καρδίτσας.