Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

perifereia

perifereiaΗ 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που έχει η κοινωνία μας, για ισότιμη αντιμετώπιση των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας.

Την εποχή που η φτώχεια και η ανεργία χτυπάει πρώτα την πόρτα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, τα προγράμματα που υλοποιούνται δεν επαρκούν και οι περικοπές των προϋπολογισμών των δομών κοινωνικής φροντίδας οδηγούν σε αδιέξοδο.

Επιβάλλεται να προωθηθεί άμεσα η λήψη μέτρων με στόχο την πλήρη ένταξή τους στην κοινωνία και απαιτείται διαρκής αγώνας για την κατάργηση των διακρίσεων που  θέτουν τα άτομα με αναπηρία στο περιθώριο της ζωής.

Η  αντιμετώπιση  των ζητημάτων που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, προϋποθέτει   ευαισθησία, σεβασμό,  συνείδηση ευθύνης, αλλαγή νοοτροπίας και πολιτικής.  

Παρά τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, η κοινωνία μας πρέπει να δράσει με ωριμότητα και να περιβάλλει με αγάπη κάθε συνάνθρωπο που δοκιμάζεται. Τα Άτομα με Αναπηρία,  υπάρχουν και διεκδικούν την αυτόνομη και καταξιωμένη παρουσία τους σε κάθε πτυχή της ζωής, κοινωνικής δημόσιας και ιδιωτικής.

Η στήριξη τους είναι υπόθεση όλων και έχουμε χρέος  να είμαστε δίπλα τους. Αυτό πράττει και θα συνεχίσει να πράττει με τις πρωτοβουλίες και τις Υπηρεσίες της σε καθημερινή βάση η Περιφέρεια Ηπείρου.