Με μηνύσεις απειλεί η Διοίκηση της Δωδώνης… Κατ’ έθιμο η τακτική πληρωμή, λέει ο Ι. Βιτάλης

KAPNOGONA DODONHΤους τόνους στα ύψη εξακολουθεί να διατηρεί η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, ακόμη και λίγες ώρες μετά την επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ εναντίον ομάδας κτηνοτρόφων.

Τα επεισόδια, με τη ρίψη χημικών και δακρυγόνων ξεκίνησαν όταν ο μεγάλος όγκος των κτηνοτρόφων είχε αποχωρήσει και η μικρή ομάδα που παρέμενε στο χώρο επιχείρησε να εισέλθει στις εγκαταστάσεις.

Ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που έκανε τον αντιπρόεδρο της Δωδώνης Ιωάννη Βιτάλη να μιλήσει για πολιτική υποκίνηση των κτηνοτρόφων.

Βέβαια οι ίδιοι οι συγκεντρωμένοι νωρίτερα είχαν αποδοκιμάσει έντονα τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή και δεν του επέτρεψαν να πάρει το λόγο με αποτέλεσμα να αποχωρήσει. Το απόγευμα ο κ. Κασσής με γραπτή του δήλωση επέρριψε ευθύνες τόσο στον κ. Μιχάλη Τζίμα, εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων όσο και στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τους οποίους παρότρυνε να ασχοληθούν με την ενόργανη γυμναστική.

Πριν λοιπόν καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα ο αντιπρόεδρος της Δωδώνης φαίνεται ότι ανάβει νέες φωτιές κάνοντας λόγο ότι η τακτική πληρωμή ήταν κατ’ έθιμο και τα έθιμα αλλάζουν όπως και ο κόσμος!!!

Έτσι η πληρωμή με τρίμηνη καθυστέρηση γίνεται πλέον καθεστώς!

Φυσικά η διοίκηση της εταιρίας απλά απεύχεται την κατάρρευση του κτηνοτροφικού κλάδου της Ηπείρου και πιστεύει ότι με το πρόγραμμα των προκαταβολών για την προμήθεια ζωοτροφών θα αποφευχθεί.

Η Διοίκηση της Δωδώνης εκτοξεύει νέες απειλές τόσο εγγράφως όσο και προφορικώς. «Προκλήθηκαν ζημιές από τους συγκεντρωμένους εις βάρος της εταιρίας. Οι φθορές αυτές και οι ζημιές έχουν καταγραφεί στα συστήματα ασφαλείας της εταιρίας μας, που επιφυλάσσεται για την άσκηση των δικαιωμάτων της», σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.

«Για ένα λόγο που θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι στην εταιρία είναι ότι δεν περιμένουμε δανεισμό για να προχωρήσουμε την εταιρεία. Θα χρησιμοποιηθούν ίδια κεφάλαια για την επέκταση της εταιρίας.»
Αυτό δήλωνε ο κ. Ιωάννης Βιτάλης στις 9 Οκτωβρίου 2012 όταν ξεδίπλωνε στα Γιάννινα τα επενδυτικά σχέδια για τη Δωδώνη.
Την δήλωση αυτή που παραμένει εδώ http://www.youtube.com/watch?v=6zL7_JvzOYY
επιχείρησε να διασκευάσει μετά την κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στο χώρο του εργοστασίου, υποστηρίζοντας ότι δεν μίλησε ποτέ για κεφάλαια που θα εισρεύσουν για τη στήριξη της λειτουργίας της εταιρίας αλλά αναφέρονταν στα κεφάλαια για την εξαγορά της.

Φυσικά επειδή πέρα από τα γραπτά μένουν πλέον και τα προφορικά ο κ. Βιτάλης πολύ απλά