ΝΟΔΕ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Την χαριστική βολή στο Νοσοκομείο Φιλιατών δίνει η κυβέρνηση μεθοδεύοντας την συγχώνευσή του με το Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα του Ν. Ιωαννίνων.

Η συγχώνευση αυτή θα οδηγήσει σε μαρασμό και υποβάθμιση του Νοσοκομείου Φιλιατών, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους εργαζομένους που κινδυνεύουν ακόμη και με απολύσεις και θα στερήσει από τον Νομό Θεσπρωτίας, την πύλη της Ελλάδας στην Ευρώπη, το μοναδικό νοσοκομείο.

Η θέση της Νέα Δημοκρατία είναι να μην γίνει η συγχώνευση, να συνεχιστεί η αυτοτελής λειτουργία του Νοσοκομείου Φιλιατών, να ενισχυθεί με πόρους και προσωπικό και να αποπερατωθεί η νέα πτέρυγα.

Η κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδια και να ακούσει την φωνή των Θεσπρωτών και όλων των φορέων του Νομού (αυτοδιοίκηση, κόμματα, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο…) που διαμαρτύρονται με πορείες, αποκλεισμό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και άλλες κινητοποιήσεις.

ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ

Με βάση τα στοιχεία που έδειξαν οι διαχειριστικοί έλεγχοι στους πρώην Δήμους Παραποτάμου, Μαργαριτίου και Κοινότητα Πέρδικας η ΝΟ.Δ.Ε Θεσπρωτίας δηλώνει τα εξής:

Σε ότι αφορά στην Κοινότητα Πέρδικας το έλλειμμα που προέκυψε καλύφθηκε αμέσως από αυτόν που θεωρείται ότι φέρει την ευθύνη πριν ακόμη γίνει γνωστή η έκθεση των ορκωτών λογιστών, κατόπιν αυτού θεωρούμε πως δεν υφίσταται κάποιο πολιτικό, ηθικό ή οποιοδήποτε άλλο ζήτημα για τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Δημήτρη Πάκο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πάκος ήταν ο πρώτος που εισηγήθηκε την διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου και ο πρώτος που κατέφυγε στην δικαιοσύνη.

Στο Δήμο Μαργαριτίου το ποσό του ελλείμματος είναι τόσο μικρό που ενδεχομένως να οφείλεται σε λογιστικά προβλήματα που μπορούν εύκολα να διαπιστωθούν και να καλυφτεί το κενό. Εξάλλου ο Δήμαρχος Ιωάννης Λώλος δήλωσε ευθέως στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας ότι αναλαμβάνει μεν την πολιτική ευθύνη για όποιο ζήτημα προκύψει αλλά όμως δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα, καμία εμπλοκή και άρα καμία άλλη  ευθύνη και η θέση του είναι καθαρή.

Στο Δήμο Παραποτάμου το ποσό του ελλείμματος είναι μεγάλο και θα περιμένουμε τις αρμόδιες αρχές και την δικαιοσύνη να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Η παραίτηση του τότε Δημάρχου Ιωάννη Τζάνη από την θέση του Αντιδημάρχου του Δήμου Ηγουμενίτσας που κατέχει σήμερα είναι μία πράξη ευθιξίας και ανάληψης ευθύνης, ωστόσο όσοι σπεύδουν είτε να τον αθωώσουν προκαταβολικά είτε να τον ενοχοποιήσουν διαπράττουν πολιτικό σφάλμα.