Νοσοκομείο Φιλιατών: Αντιδράσεις στη … συγχώνευση και στη συρρίκνωση

nosfi

Ευρεία σύσκεψη σχετικά με τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Φιλιατών, ύστερα από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, που προβλέπει διοικητική συγχώνευσή με το Χατζηκώστα των Ιωαννίνων και υποδιοικητή για το Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή παρουσία του Βουλευτή Χρ. Κατσούρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του βουλευτή, οι τρεις Δήμαρχοι του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας.

Ταυτόχρονα σήμερα το πρωί, γενική συνέλευση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αντιδρώντας στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας που εκτιμάται ότι σημαδοτούν περαιτέρω υποβάθμισή του Νοσοκομείου, ενώ την Τετάρτη, συνεδριάζει, το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών, με σκοπό να αποφασίσει τις προτάσεις που θα υποβάλλει στη διαβούλευση για την πρόταση του Υπουργείου Υγείας, αφού η καταληκτική ημερομηνία των προτάσεων  προς το Υπουργείο Υγείας είναι μέχρι την 17/07.

Εκείνο που τονίστηκε από τους παρευρισκόμενους αιρετούς στη σύσκεψη είναι η ανησυχία ότι η συγχώνευση οδηγεί στην… κατάργηση και ζητήθηκε να διασφαλιστεί η λειτουργία του, όπως και οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Όσον αφορά την κοινή διοίκηση με το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών που προτείνει το Υπουργείο Υγείας, επικράτησε η άποψη ότι θα ήταν προτιμότερο να υπάρξει κοινή διοίκηση με το Πανεπιστημιακό, αν και εφόσον είναι απαραίτητο να  υπάρξει συνδιοίκηση, με την άποψη του Δημάρχου Φιλιατών για αυτοτελή διοίκηση του Νοσοκομείου, αφού θεωρεί ότι  αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο και δεν υπάρχει προηγούμενο με συγχώνευση Νοσοκομείου εκτός των ορίων ενός Νομού.


Στη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, έλαβε απόφαση για κινητοποιήσεις.

Συστάθηκε  Επιτροπή Αγώνα η οποία θα έχει ως σκοπό τη διατήρηση της διοικητικής αυτοτέλειας του Νοσοκομείου, ενώ θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να διασφαλίσει τη λειτουργία του Νοσοκομείου και φυσικά όλων όσων εργάζονται σε αυτό.

Επίσης, ξεκίνησε ήδη επίσχεση εργασίας, ενώ ανάμεσα στις κινητοποιήσεις, περιλαμβάνεται και ο αποκλεισμός του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.