Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης στη Θεσπρωτία

Τη Θεσπρωτία επισκέφθηκε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κ. Αρβανίτης το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη 17-18 Απριλίου.

Την Τετάρτη το πρωί ο κ. Αρβανίτης συναντήθηκε με πολίτες και στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον σύλλογο ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και το τοπικό πρόβλημα με τα ” ασφαλτικά στη Σαγιάδα” .

Το απόγευμα σε καφέ της πόλης ο κ. Αρβανίτης, με πρωτοβουλία του Συντονιστή της Ν.Ε Θεσπρωτίας κ. Γιάννη Γόγολου, συναντήθηκε και μίλησε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην Ηγουμενίτσα.

Ο κ. Αρβανίτης επικεντρώθηκε στην 5ετη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο και υπογράμμισε:

“Υποστήριξα με σθένος ως ευρωβουλευτής το κράτος δικαίου σε όλα τα επίπεδα …
Έθεσα σε προτεραιότητα τα ζητήματα δημοκρατίας σε όλους τους τόνους….”
Έκανε αναφορά για την υπόθεση των υποκλοπών και το ρόλο του Μεγάρου Μαξίμου σε αυτήν.
Ανέλυσε το θέμα των Τεμπών και το ρόλο της δικής του παρέμβασης, ώστε αυτό να καταστεί γνωστό σε όλη την Ευρώπη.
Έλαβε την ευκαιρία από ερωτήματα των παρευρισκομένων και έκανε αναφορά στην ΚΑΠ, αποκαλύπτοντας ότι από την κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν κατατέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο Εθνικό Σχέδιο για τη χώρα μας.
Παρουσίασε μια σειρά πρωτοβουλιών για τα άτομα με αναπηρία που εισηγήθηκε στις αντίστοιχες επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου.
Παρότρυνε τους πολίτες να επιλέξουν πρόσωπα για το Ευρωκοινοβούλιο τα οποία έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στην ευθύνη και το έργο του Ευρωβουλευτή.
Επεσήμανε τέλος, ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών έχει μεγάλη αξία και θα παίξει σπουδαίο ρόλο στη μετεξέλιξη της Ευρώπης και της Ελλάδος με έμφαση στο Κοινωνικό Πρόσωπο της Ευρώπης.

Στη συνέχεια ο κ. Αρβανίτης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Μάριος Κάτσης, και αντιπροσωπεία στελεχών της οργάνωσης επισκέφθηκε το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Νταή όπου συζήτησαν για την Εγνατία οδό, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την πώλησή του, το χώρο του Ξενία και τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υπάρχουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεσμεύτηκε για συνεργασία και ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Στη συνέχεια παραβρέθηκε χωρίς να πάρει το λόγο στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την Πέμπτη το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Σουλίου κ. Ντάνη και μέσα σε θερμό κλίμα συζήτησαν τις προοπτικές και τις υπάρχουσες καλές πρακτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που μπορούν να υλοποιηθούν από Δήμους στην Ελλάδα με παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Δήμο Σουλίου.

Τέλος, παρεβρέθηκε σε εκδήλωση του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς στα πλαίσια της δράσης “Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα Ευρωεκλογές 2024 + Ισότητα των Φύλων.