Ένας έκπτωτος κι άλλοι υπό έλεγχο στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Υπό έλεγχο τελούν τουλάχιστον δέκα αιρετοί του Δήμου Ηγουμενίτσας, μετά από καταγγελία που έγινε στην Αποκεντρωμένη προ διμήνου και αφορά σε οφειλές που έχουν είτε προς τον Δήμο, είτε προς τα νομικά του πρόσωπα.

Ήδη ένας, για τον οποίο ο έλεγχος ολοκληρώθηκε, εκπίπτει των καθηκόντων του, όπως παραδέχθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής στην διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος επικαλούμενος τα… προσωπικά δεδομένα δεν θέλησε να δώσει άλλα στοιχεία όμως αυτό δεν σημαίνει πως τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα είναι πολλά.

Καταρχάς η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου όφειλε να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο έλεγχο όλων των αιρετών που αναδείχθηκαν μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου προκειμένου να διαπιστώσει τυχόν οφειλές τους.

Οφειλές άνω των 300 ευρώ έπρεπε να τακτοποιηθούν άμεσα ή να ρυθμιστούν ώστε οι αιρετοί να ορκιστούν και να αναλάβουν καθήκοντα.

Φαίνεται ότι αυτό δεν έγινε ή έγινε πλημμελώς όπως είπε χαρακτηριστικά και ο Δήμαρχος.. Υπάρχει βέβαια ένα ακόμη ενδεχόμενο.. Αιρετοί με οφειλές να προχώρησαν αρχικά σε ρύθμιση και στη συνέχεια να την.. αγνόησαν.

Μία καταγγελία πολίτη που έγινε τον Φεβρουάριο στην Αποκεντρωμένη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης, ως οφείλουν, έχουν ξεκινήσει τον έλεγχο των αιρετών στο Δήμο Ηγουμενίτσας με τον πρώτο που ολοκληρώθηκε να θέτει τον άμεσα ενδιαφερόμενο στην έκπτωση.

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο έλεγχος αφορά τουλάχιστον σε δέκα περιπτώσεις αιρετών προερχόμενων από τις παρατάξεις που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και για τις οποίες θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.. Όπου δηλαδή τα στοιχεία αποδεικνύουν οφειλές θα ακολουθεί έκπτωση από τα καθήκοντα.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας δεν θέλησε να δώσει στοιχεία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ώρα που η περιοχή βοά από φήμες.. Πέραν αυτού ο επικεφαλής της  μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Γιάννης Λώλος διαμήνυσε ότι την Τρίτη θα προσφύγει στον Εισαγγελέα προκειμένου το θέμα να διαλευκανθεί και να κλείσει.

Γεγονός είναι πως πολλές φορές οι φήμες κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από την αλήθεια, κάτι που δεν αντιλαμβάνεται προς το παρόν τουλάχιστον η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας.

πηγή: epiruspost.gr