Ποιάς Δημοκρατίας;;;

«Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού… Κεντρικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία: των πολιτών, στην άμεση δημοκρατία, ή κάποιων αντιπροσώπων τους, στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία.»

Πουθενά δε λέει, το άτιμο, ότι κεντρικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι ο χρηματισμός!

Ο Παύλος Χαϊκάλης κατέθεσε στον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο οπτικό υλικό διάρκειας 2,5 ωρών, στο οποίο ο Γ. Αποστολόπουλος του κάνει προτάσεις χρηματισμού προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας

Την ίδια ώρα ο μόνος που στη χώρα ανησυχεί… είναι ο Κ. Μητσοτάκης…

Η συνήθως λαλίστατη κυβερνητική εκπρόσωπος προφανώς κάνει μανικιούρ, ο «Ολυμπιακάκιας» πρωθυπουργός προφανώς κάπου κατεβάζει καντήλια – όχι γιατί ανησυχεί για τη χώρα αλλά γιατί ανησυχεί για τον πρωθυπουργικό θώκο, το ευτραφές έτερον του ήμισυ, ο γνωστός ΒΒ, ασχολείται με το νέο κόμμα του ΓάΠα και τέλος πάντων όλοι περί άλλων τυρβάζουν!

Τα δε megaλα κανάλια, εμφανώς σαστισμένα, αντελήφθην ότι η είδηση είναι το… τεκμήριο της αθωότητας που έχει ο  Αποστολόπουλος και ουχί η απόπειρα χρηματισμού βουλευτή!

Η δε Βουλή, έπρεπε να συσκεφθεί για να… παραλάβει τo επίμαχo DVD!

Και εν μέσω όλων αυτών, ο Πρόεδρος της Δημοκτρατίας, παριστάνει τον ανίδεο στο Προεδρικό μέγαρο!

Και ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προφανώς παριστάνει τον κουφό και τον χαζό!

Ας παραμείνουν λοιπόν Πρόεδροι, Υποψήφιοι και Πρωθυπουργοί και Υπουργοί και βουλευτές και ότι άλλο θέλουν! Ας εκλέξουν και ΠτΔ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου!

Μόνο να μη λένε της Ελληνικής «Δημοκρατίας»! Ας λένε, οτιδήποτε άλλο, αλλά τη λέξη «δημοκρατία» ας μην την εξευτελίζουν άλλο! Ας μην τη σύρουν στο βούρκο τους! Φτάνει πια!

Β.Γκ.