Εγκαινιάστηκε σήμερα το κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο-παντοπωλείο Φιλιατών

egkania-koinonikou-iatreiou

egkania-koinonikou-iatreiouΠαρουσία του Υφυπουργού Εργασίας Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.Αντώνη Μπέζα, του Προέδρου ΚΕΔΕ, δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του ιατρικού συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργου Πατούλη, του δημάρχου Φιλιατών κ. Σπύρου Παππά,εκπροσώπων φορέων και πλήθος κόσμου εγκαινιάστηκε σήμερα το κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο και κοινωνικό παντοπωλείο Φιλιατών στους χώρους του παλιού δημαρχείου Φιλιατών.

Το κοινωνικό Ιατρείο αποδεικνύει το πνεύμα συνεργασίας των φορέων

koinonio-pantopoleio-filiatonTo Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο ιδρύθηκε από το Δήμο Φιλιατών σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας και λειτουργεί ως παράρτημα του Iατρείου Κοινωνικής Αποστολής που έχουν ιδρύσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ποιος είναι ο σκοπός του Ιατρείου-Φαρμακείου

Σκοπός του Ιατρείου – Φαρμακείου είναι η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους ανασφάλιστους πολίτες του Δήμου Φιλιατών και η ταυτόχρονη υλοποίηση  προγραμμάτων  πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης στην τοπική κοινωνία. Το periigisi-Mpezas-Patoulis-koinoniko-iatreio-pantopoleioΙατρείο λειτουργεί με την παροχή υπηρεσιών από εθελοντές ειδικευμένους ιατρούς μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, καθώς και εθελοντές του  Δήμου Φιλιατών  στη διοικητική, γραμματειακή και νοσηλευτική στήριξη. Παράλληλα, παρέχεται υγειονομικό υλικό από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για τις πρώτες ανάγκες της φαρμακευτικής αγωγής των ανασφάλιστων ασθενών.

koinoniko-farmakeio-filiaton