Σε χωριά της Θεσπρωτίας για την «Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη» ο Νίκος Παππάς

O Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, επισκέφθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου τη Θεσπρωτία και το πρωί βρέθηκε στα χωριά Γλυκή, Σεβαστό και Σκάνδαλο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή όσο και για την πορεία υλοποίησης της δράσης για την Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη, που αφορά 3.500 οικισμούς σε όλη την Ελλάδα και περίπου 500.000 πολίτες, οι οποίοι δεν είχαν, ως πρόσφατα, πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ επισκέφτηκε ορισμένα από τα νοικοκυριά που απέκτησαν δωρεάν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να έχουν και πάλι πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία και στη συνέχεια, μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης, δήλωσε: «Είχα τη χαρά να επισκεφθώ χωριά, στα οποία έχει αναπτυχθεί το πρόγραμμα της καθολικής πρόσβασης στο ελληνικό τηλεοπτικό προϊόν. Η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα άφησε πολλές περιοχές στο “μαύρο”, ωστόσο με την ανάπτυξη της κυβερνητικής δράσης και την υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού, προχώρα με ταχύτατους ρυθμούς το πρόγραμμα και οι πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να δουν ελληνική τηλεόραση, αποκτούν και πάλι πρόσβαση στο τηλεοπτικό προϊόν».

Τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά, συνοδεύαν ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του, Παναγιώτης Μελαχρινός.