Στο ΤΕΠ μεταφέρεται και το ΕΚΑΒ – Εγκαίνια τέλη Μαΐου

tep

tepΤη μεταφορά του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας στο ΤΕΠ «όπου είναι ο φυσικός του χώρος» ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, κατά τη διαρκεια επίσκεψής που πραγματοποίησε στο Άκτιο συνοδεία του Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας Βασίλη Παπαδιώτη προκειμένου να δουν από κοντά τις υποδομές, στις οποίες θα εγκατασταθεί η βάση αεροδιακομιδής.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ σημείωσε ότι «η δημόσια υγεία είναι ενιαία και κακώς υπάρχει από κάποιους συντεχνιακή αντίληψη».

Πάντως τυπικά στο ΤΕΠ δεν προβλέπονται χώροι για το ΕΚΑΒ, αλλά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προσωρινά, γραφεία που δεν χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή για τη λειτουργία του ΤΕΠ, εφ’ όσον τα διαθέσει η 6η ΥΠΕ.

Ο κ. Καρακατσιανόπουλος ανακοίνωσε ότι προχωρά και η μεταφορά και η ενοποίηση των συντονιστικών – τηλεφωνικών κέντρων του ΕΚΑΒ της ευρύτερης περιοχής με έδρα πλέον τα Γιάννενα όπου ήδη έχει εγκατασταθεί ο απαιτούμενος εξοπλισμός όπως και στην Κέρκυρα από όπου και θα ξεκινήσει η μεταφορά. Θα ακολουθήσει η Ηγουμενίτσα και στην συνέχεια η Άρτα και η Πρέβεζα όπου και απαιτούνται επεκτάσεις των δικτύων του ΟΤΕ για να υποστηρίξουν την ψηφιακή τεχνολογία TETRA, ενώ πάνω σε αυτό το σύστημα θα πατήσει στην συνέχεια και το σύστημα τηλεματικής.

Εγκαίνια τέλη Μαΐου

Στα τέλη Μαΐου, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία, προσδιορίζονται τα εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας. Τα εγκαίνια θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας αλλά και την Περιφέρεια Ηπείρου που χρηματοδότησε και υλοποίησε το έργο, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρχει υψηλή κυβερνητική εκπροσώπηση.

Κτιριακές… ανακατατάξεις

Στην περίπτωση πάντως που το ΕΚΑΒ μεταφερθεί από το πρώην Κέντρο Υγείας (νυν ΤΟΜΥ) στο ΤΕΠ, φαίνεται πως οι χώροι θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος σήμερα στεγάζεται σε νοικιασμένα γραφεία στο κέντρο της Ηγουμενίτσας. Από την άλλη πλευρά το ίδιο το ΤΟΜΥ δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί πλήρως αφού λείπουν ιατρικές ειδικότητες που προβλέπονται.