Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη η σύμβαση για την επέκταση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

perifereia

perifereiaΑπό τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, υπογράφτηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου για την κατασκευή προσθήκης πενταόροφου κτιρίου νοσηλευτικών μονάδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο προϋπολογισμός του έργου – που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ -είναι 21.233.000 ευρώ με ΦΠΑ και το συμβατικό αντικείμενο ανέρχεται σε 8.976.545,89 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Ανάδοχος είναι η εταιρεία «ΚΑΣΤΩΡ Α.Ε.».

Προθεσμία περαίωσης του έργου είναι η 5η Ιουνίου 2014.

«Η υπογραφή της σύμβασης για την επέκταση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, αποτελεί μια θετική εξέλιξη,  η οποία έρχεται σε μια περίοδο που η Δημόσια Υγεία διανύει έντονα προβλήματα. Η Περιφέρεια παράλληλα με την υλοποίηση του έργου θα ζητήσει από την Πολιτική Ηγεσία, που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές, να προγραμματίσει  από τώρα την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού που θα απαιτηθεί.

Η Ήπειρος, ήταν και είναι σταυροδρόμι  στον τομέα της Υγείας και δεν πρέπει επ ουδενί λόγο να υποβαθμιστούν οι δομές της,  επιβαρύνοντας τους πολίτες ολόκληρης της Βορειοδυτικής Ελλάδος», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους διαχρονικά εργάστηκαν για την προώθηση του έργου.

 

 

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η

οριστική μελέτη της οδού Νιάρχου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» η πράξη «Οριστική μελέτη οδού Νιάρχου» με προϋπολογισμό  868,261.92 ευρώ.

Η πράξη περιλαμβάνει την μελέτη οδοποιίας του δρόμου από κόμβο Βελισσαρίου επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών έως Πανεπιστήμιο -κόμβο στην είσοδο Πεδινής και σε μήκος περίπου 4,5 χλμ. Ειδικότερα, περιλαμβάνει διαπλάτυνση-αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου, που συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων με το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και εξυπηρετεί μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο καθημερινά.

Ακόμη, προβλέπεται η κατασκευή με δύο λωρίδες δρόμου κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με διαχωριστική νησίδα, ποδηλατόδρομο, πεζοδρόμια και παράλληλο οδικό δίκτυο για εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτητών. Στο σημείο συμβολής της οδού Νιάρχου με την περιφερειακή οδό των Ιωαννίνων θα κατασκευασθεί ανισόπεδος κόμβος (τοπική υπερύψωση της παράκαμψης).

 Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης είναι 42 μήνες.

Δράσεις για την ανάπλαση περιπατητικών διαδρομών

 Με άλλη απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάσσεται  στο ΕΣΠΑ η πράξη «Ανάπλαση περιπατητικής διαδρομής ‘Καλαρρύτες – Μύλος Κουιάσα – Γέφυρα Φιλο’ της Τ.Κ. Καλαρρυτών Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», με προϋπολογισμό 310.000 ευρώ.

Η πράξη περιλαμβάνει εργασίες ανάδειξης – ανάπλασης και βελτίωσης της περιπατητικής διαδρομής, που ξεκινά από τον οικισμό των Καλαρρυτών και καταλήγει στον Καλαρρύτικο ποταμό στη θέση Μύλος Κουιάσας. Με την υλοποίηση της πράξης θα διαμορφωθούν δύο πεζοπορικές διαδρομές, μήκους 2+250 km και 2+500 km αντίστοιχα, με μικρό βαθμό δυσκολίας, ενώ αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος για την περιοχή και στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών. Επίσης, επιτυγχάνεται η προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς όλες οι επεμβάσεις και οι κατασκευές θα είναι ήπιας μορφής και συμβατές με την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική.