Έκπτωτοι 5 δημοτικοί και 9 κοινοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σε σοβαρές περιπέτειες οδηγείται ο Δήμος Ηγουμενίτσας καθώς εκδόθηκε η διαπιστωτική πράξη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου με την οποία δεκατέσσερις Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι κηρύσσονται έκπτωτοι. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες η πράξη επιδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους που κηρύσσονται έκπτωτοι και έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη περιλαμβάνονται και αντιδήμαρχοι της Δημοτικής Αρχής.

Η Αποκεντρωμένη η οποία προχώρησε σε έλεγχο μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο και διαπίστωσε ότι οι 14 αιρετοί είχαν οφειλές προς την ΔΕΥΑΗ που υπερβαίνουν τα 300 ευρώ και δεν είχαν εξοφληθεί ή ρυθμιστεί μέχρι τις 2 Ιανουαρίου. Όλοι όσοι κρίθηκαν έκπτωτοι έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Ωστόσο άμεσα ο Δήμαρχος θα πρέπει να προχωρήσει στην αντικατάστασή τους και την ορκωμοσία των αναπληρωματικών.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που κηρύσσονται έκπτωτοι είναι οι:

  1. Γουρνάρης Μιχαήλ
  2. Κατσάρη Σοφία
  3. Κάτσιος Χρήστος
  4. Κώστας Ελευθέριος
  5. Πάσχος Αλέξανδρος

Οι Σύμβουλοι Κοινοτήτων είναι:

  1. Δημητρίου Νικόλαος
  2. Μπέζα Παρασκευή
  3. Μπούτσικος Χρήστος
  4. Μπακιρτζίδης Γιώργος
  5. Λύκος Ιωάννης
  6. Μπάρμπας Αντώνιος
  7. Λώλης Ηλίας
  8. Λύκας Νικηφόρος
  9. Κώστας Παναγιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμεί ο έλεγχος για άλλους δύο ακόμη συμβούλους για τους οποίους δεν έχει στείλει στοιχεία η ΔΕΥΑΗ.