Αποστρατεύτηκε ο Βασίλης Μίαρης – Την Α.Δ. Θεσπρωτίας αναλαμβάνει ο νεοπροαχθείς ταξίαρχος Γεώργιος Λελοβίτης

 MIARHS_BΈνας από τους πιο ικανούς αξιωματικούς της Ηπείρου και της ΕΛ.ΑΣ. προήχθη στο βαθμό του υποστρατήγου και αποστρατεύτηκε κατά τη διάρκεια των κρίσεων που γίνονται στην Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για τον Βασίλη Μίαρη, Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας, ο οποίος έκλεισε – κατ’ επιλογή του – την αστυνομική του καριέρα με μεγάλες επιτυχίες, από τις μεγαλύτερες που υπήρξαν στην Ήπειρο.

Λαμπρός αξιωματικός, που διακρίθηκε για τη σεμνότητα, το ηθος του και για τις σχέσεις εμπιστοσύνης τόσο με τους πολίτες όσο και με το αστυνομικό προσωπικό, καθώς οι μεγάλες επιτυχίες πέρα από θέμα ικανοτήτων είναι και θέμα έμπνευσης…

Εμείς τον ευχαριστούμε για τη συνεργασία και του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες σε όλους τους τομείς της ζωής του!

Ο ίδιος σε μήνυμά του μας αποχαιρετά, ως εξής:

“Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια από τα βάθη της καρδιάς μου το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας. Αυτούς που καθημερινά αγωνίζονται για την ασφάλεια των πολιτών και για την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Για τον εξαιρετικό βαθμό ευσυνειδησίας και επαγγελματικής κατάρτισης, που επιδεικνύει κατά την εκπλήρωση της αποστολής του, εκτός ελαχίστων και μεμονωμένων περιπτώσεων, για τις οποίες ασκείται τόσο ο πειθαρχικός έλεγχος, όσο και η  παραπομπή των επίορκων ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Για την εργατικότητα, τη φιλοτιμία το υψηλό αίσθημα ευθύνης που το διακατέχει, καταξιώνοντας στο μέρος που του αντιστοιχεί, την Ελληνική Αστυνομία στην συνείδηση της κοινωνίας, συμβάλλοντας με τις δυνάμεις του στην προσπάθεια του τόπου μας, να ανταπεξέλθει στις σημερινές δυσμενείς οικονομικές και κυρίως κοινωνικές συνθήκες που βιώνει, ώστε να προχωρήσει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας  και να ξεπεράσει τα σημερινά αδιέξοδα, με ελπίδα, όραμα και προοπτική.

Σε μία δύσκολη συγκυρία για τη πατρίδα μας και παρά την ένδεια μέσων και υποδομών, η αφοσίωση και η αυταπάρνηση με την οποία εργάζεται, αποδεικνύει το υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στον πολίτη, που το διακατέχει.

Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα με αυτούς τους συναδέλφους την πατρίδα μου και την κοινωνία.

Τα δύο έτη που είχα την τιμή να ηγηθώ της Διεύθυνσης, αντιμετωπίστηκαν πρωτόγνωρες προκλήσεις, τις οποίες όλοι γνωρίζετε, στις οποίες ανταποκριθήκαμε με αποτελεσματικότητα.

Επίσης, επιβάλλεται να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους Φορείς της Θεσπρωτίας, για την αμέριστη συμπαράσταση τους  στο έργο μας.

Ακόμη, οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου μέσα από τα βάθη της ψυχής μου στον απλό πολίτη της Θεσπρωτίας, για την αγάπη και τη συμπαράσταση στο έργο μας, αλλά κυρίως για την συνεχή καλοπροαίρετη άσκηση κριτικής, η οποία μας βοήθησε, θέλουμε να πιστεύουμε, να του ανταποδώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. 

Τέλος, ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους εκπροσώπους του γραπτού, τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού και ηλεκτρονικού Τύπου για την ειλικρινή συνεργασία μας, τόσο στην ενημέρωση του πολίτη, όσο και στην παρουσίαση του έργου μας”.

Τα καθήκοντα του Αστυνομικού Διευθυντή Θεσπρωτίας, αναλαμβάνει ο νεοπροαχθείς ταξίαρχος Γεώργιος Λελοβίτης, ο οποίος προέρχεται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου.