ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑRCHEOS

igmdimarxeio

igmdimarxeioΚατά το διάστημα 25-27 Ιουλίου 2012, θα διοργανωθεί από το Δήμο Ηγουμενίτσας το πρώτο, από μια σειρά πέντε εργαστηρίων, το οποίο απευθύνεται σε νέους αλλά και μεγάλους με ενδιαφέρον στην υποκριτική τέχνη και το θέατρο γενικότερα.

Υπεύθυνη για  την υλοποίηση του σεμιναρίου θα είναι η ηθοποιός και δασκάλα υποκριτικής κα Σοφία Κακαρελίδου, καταξιωμένη στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης με πολύχρονη εμπειρία στην οργάνωση θεατρικών εκπαιδευτικών κύκλων.

Στα πλαίσια του πρώτου θεατρικού εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μαθήματα υποκριτικής και συγκεκριμένα περί της τεχνικής της υποκριτικής. Επίσης, τεχνικές σχετικά με την «σωματοποίηση του κειμένου», τεχνικές δηλ. με τις οποίες οι λέξεις «φεύγουν απ’ το κείμενο» και γίνονται «άνθρωπος».

Οι συμμετέχοντες (ωφελούμενοι), θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με στόχο ένα καλύτερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα αλλά και να αποκτήσουν ψυχοσωματική καλλιέργεια και έκφραση.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του εργαστηρίου «Αρλεκίνος» (οδό Κουγκίου Κιάφας 22 στην Ηγουμενίτσα), τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

1η μέρα: 25 Ιουλίου 2012 και ώρες 16:00-21:00

2η μέρα: 26 Ιουλίου 2012 και ώρες 16:00-21:00

3η μέρα: 27 Ιουλίου 2012 και ώρες 16:00-21:00

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι ΔΩΡΕΑΝ. Ωστόσο προκειμένου η διδασκαλία να αποφέρει τα επιθυμητά προς τους συμμετέχοντες αποτελέσματα, από το σύνολο των ενδιαφερόμενων θα επιλεγούν 15 άτομα, με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

–      Εμπειρία συμμετοχής σε επαγγελματικές και ερασιτεχνικές παραστάσεις. Για το λόγο αυτό ζητείται από τους ενδιαφερόμενους να δώσουν στοιχεία με τα οποία θα τεκμηριώνεται η σχετική τους εμπειρία.

–      Ηλικία (προτεραιότητα έχουν οι ηλικίες 18-30, ακολουθούν οι ηλικίες 15-18 και 30-45 και τέλος οι ηλικίες από 45 και άνω).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα αναφέροντας εκτός από το έτος γέννησης, τα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email, διεύθυνση κατοικίας κλπ), καθώς και τις παραγωγές στις οποίες συμμετείχαν σε μια από τις παρακάτω διευθύνσεις:

–      Email: igoumen2@otenet.gr  

–      Fax: 2665026067

–      Ταχυδρομικώς: Σουλίου 3, ΤΚ-46100, Δημαρχείο (2ος όροφος), Υπόψη κας Ιφιγένειας Κώτσια

Με την ένδειξη:

Υποβολή αίτησης για τη συμμετοχή στο 1ο Θεατρικό Εγραστήρι στα πλαίσια του έργου ArcheoS

Όσοι από τους ενδιαφερόμενους δεν επιλεγούν σε αυτή τη φάση θα αποκτήσουν προτεραιότητα για τη συμμετοχή τους σε ένα από τα επόμενα εργαστήρια. Η ανακοίνωση των ονομάτων των συμμετεχόντων θα γίνει την Τρίτη 24/7/2011 στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.igoumenitsa.gr).

Το έργο Archeo.S. υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA Adriatic CBC 2007-2013 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (κατά 85%) και από  Εθνικούς Πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (κατά 15%).

Δήμος Ηγουμενίτσας

Γραφείο Δημάρχου