Δωρεάν θεατρικό πρόγραμμα για μαθητές το Σαββατοκύριακο από το Εργαστήρι θεάτρου – Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου

theater

theaterΤο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Θεατρική άνοιξη στο δημοτικό θέατρο» έχει εντάξει  την παρουσίαση του προγράμματος εκπαιδευτικού θεάτρου (Theatre in Education)  του Chris Cooper «Τα Καινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα» που παρουσιάζεται από το Εργαστήρι θεάτρου – Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου. Το πρόγραμμα βασίζεται  στο κλασσικό παραμύθι του Χ.Κ Άντερσεν  και  απευθύνεται σε μαθητές Δ’ – Στ’ Δημοτικού. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί δωρεάν (υπό τη χορηγία του Υπουργείου Πόλιτισμού και Τουρισμου) σε ομάδες που θα συγκροτηθούν μετά από δήλωση συμμετοχής το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαΐου στο Δημοτικό θέατρο (παλαιά σφαγεία), ώρες 10 π.μ.-12 και 12.30’-2.30’ μ.μ.

Επειδή το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε ομάδες των τριάντα παιδιών (την κάθε φορά)  το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων καλεί  τους συλλόγους γονέων – κηδεμόνων των σχολείων, καθώς και ατομικά τους γονείς – κηδεμόνες και μαθητές να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στα τηλ. 26 510 25 670 και 26 510 73 233, Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9 π.μ. έως 3 μ.μ.  

θεατρική  άνοιξη στο δημοτικό θέατρο  (παλαιά σφαγεία) 2/5- 9/6/2012

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ

ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ

ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Το Εργαστήρι θεάτρου – Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου παρουσιάζει το καινούργιο πρόγραμμα εκπαιδευτικού θεάτρου («Theatre in Education») του Chris Cooper «Τα Kαινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα» βασισμένο στο κλασσικό παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν.

Απευθύνεται σε μαθητές Δ’ έως Στ’ Δημοτικού και εφαρμόζεται δωρεάν (υπό τη χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού). Συγγραφέας, Σκηνοθέτης: Chris Cooper, Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου, Σκηνικά-Κουστούμια: Ceri Townsend. Ερμηνεύουν οι έλληνες εκπαιδευτικοί θεάτρου, μόνιμοι συνεργάτες του Εργαστηρίου μας: Δάφνη Δαυίδ, Αφροδίτη Σορώτου, Φλώρα Σπύρου

 Λίγα λόγια για το έργο:  Πριν από πολλά χρόνια ζούσε ένας Αυτοκράτορας που είχε τέτοια αδυναμία στα καινούρια ρούχα που όλα του τα λεφτά τα ξόδευε για το ντύσιμό του…

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικού θεάτρου, στο οποίο συνδυάζεται το θέατρο και η συμμετοχή των παιδιών με σκοπό να τους προσφέρει  μια δυνατή εμπειρία διερευνώντας μαζί τους το θέμα της απληστίας, τη διάκριση ανάμεσα στις ανάγκες και τις επιθυμίες, αλλά και το τι σημαίνει να αναλαμβάνεις την ευθύνη  και να μπορείς  να λες αυτό που πραγματικά βλέπεις.

Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί το Σάββατο 26  και την  Κυριακή 27 Μαΐου στο θέατρο «Καμπέρειο,

 

 

 

ματαίωση παραστάσεων

  

Ένα τροχαίο συμβάν δεν επιτρέπει στο θίασο της εταιρείας «Έβδομη Θύρα» να δώσει την παρουσία του στο φεστιβάλ «θεατρική  άνοιξη στο δημοτικό θέατρο». Έτσι οι παραστάσεις του έργου «Και δεν θα χωρίσουμε ποτέ» του Γιον Φόσε που ήταν προγραμματισμένες για τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Μαΐου ματαιώνονται.