Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Ήπειρο με μια ματιά…

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 8χρονου μετανάστη

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 8χρονου μετανάστη στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Πρέβεζας, όπου χθες εντοπίστηκαν σώα 24 άτομα, μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε βάρκα που αναποδογύρισε. Η τραγωδία με δύο νεκρούς λαθρομετανάστες – έναν ενήλικο άνδρα και ένα 8χρονο αγοράκι – συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης. Μετά από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος συνελήφθη και ο φερόμενος ως διακινητής τους, ένας 52χρονος Έλληνας.
Αργά το μεσημέρι χθες εντοπίστηκαν, στην ευρύτερη περιοχή «ΚΑΝΑΛΙ» Πρέβεζας, κατά τη διάρκεια ερευνών από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο (02) αλλοδαποί, 14 και 17 ετών, καλά στην υγεία τους. Οι έρευνες για εντοπισμό ενός ακόμη ανήλικου αλλοδαπού είχαν, μέχρι αργά το απόγευμα, αρνητικά αποτελέσματα και επρόκειτο να συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας.
Οι διασωθέντες μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, μεταφέρθηκαν αρχικά για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο και στη συνέχεια  στο παλαιό δημαρχείο Ζαλόγγου όπου θα διαμείνουν προσωρινά. Τους μετανάστες επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πρέβεζας.  Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασαν επίσης τα συλλυπητήριά τους, στους μετανάστες που έχασαν στο ναυάγιο συγγενικά τους πρόσωπα.  
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επικοινώνησε με τις Αστυνομικές Αρχές, τις οποίες και ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας είναι στη διάθεσή τους για τη μεταφορά των μεταναστών καθώς επίσης για τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων που τυχόν προκύψουν.

Συνεχίζεται η κατάληψη στη ΔΩΔΩΝΗ

Χωρίς απαντήσεις που να ικανοποιούν τους κτηνοτρόφους, έληξε χθες το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. Έτσι οι κινητοποίηση των παραγωγών συνεχίζεται στο κτίριο της Διοίκησης, ενώ έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο για την Παρασκευή στις 11:00 π.μ. με χώρο συγκέντρωσης την Αγροτική Τράπεζα. Εξ’ άλλου τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η συνάντηση της επιτροπής που ορίστηκε μετά τη Σύσκεψη των Δημάρχων, με τους αρμόδιους Υπουργούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα του ιδιοκτησιακού.

Επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Άρτας

Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Άρτας με αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων τους. Η πρώτη κινητοποίηση που αποφάσισε το ΔΣ του Συλλόγου ήταν να προχωρήσει από πρχθές Δευτέρα σε κατάληψη της γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου με ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου χωρίς καταβολή του εισιτηρίου των 5 ευρώ. Εξάλλου, με τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Λευκάδας ο εκφράζει την αντίθεσή του στη μετατροπή του νοσοκομείου σε κέντρο υγείας αστικού τύπου, όπως προβλέπει το σχέδιο συγχωνεύσεων που παρουσίασε το υπουργείο Υγείας.

 

Καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της Γέφυρας Περιστερίου, εντοπίζει ο Στ. Καλογιάννης

Θέμα καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της γέφυρας Περιστερίου της Εγνατίας οδού, έφερε στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών, στην ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:
•Εάν έχουν ολοκληρωθεί οι πρόσθετες μελέτες για σταθεροποίηση του επιχώματος;
•Ποιό είναι το οριστικό χρονοδιάγραμμα απόδοσης της γέφυρας Περιστερίου στην κυκλοφορία;

Τα έργα καθαρισμού του Αχέροντα επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης

Περιοχές στις οποίες, από την Περιφέρεια Ηπείρου, εκτελούνται εργασίες καθαρισμού του ποταμού Αχέροντα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του ομώνυμου Τ.Ο.Ε.Β., επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μ. Πλιάκο.
Σε συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β. κ. Σπύρο Γεωργίου, εξετάστηκε η πορεία των εργασιών, αλλά και αναδείχτηκαν τα άμεσα και ουσιαστικά οφέλη που υπάρχουν ήδη στην περιοχή από τον καθαρισμό του ποταμού, ο οποίος όπως επισημάνθηκε, δεν είχε καθαριστεί επί δεκαετίες.

Εξ’  άλλου με αντικείμενο τον προγραμματισμό των παρεμβάσεων για τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, συναντήθηκε  ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης στην Ηγουμενίτσα με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη και εκπροσώπους Τ.Ο.Ε.Β

Διάθεση πίστωσης 240.000 για την αποκατάστση ζημιών σε ΤΟΕΒ

Tην διάθεση πίστωσης 240 χιλιάδων ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στον ΤΟΕΒ Λάμαρης ενέκρινε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικης Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα. Σύμφωνα με την απόφαση που απεστάλη στον Δήμο της Πρέβεζας το έργο θα κατασκευαστεί με επίβλεψη από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου